HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Τα φυτά λατρεύουν το μπάνιο σας


Αναστασία Τσαγκάρη

18 Οκτωβρίου 2020

Τα φυτά λατρεύουν το μπάνιο σας

Αν τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούσαν να μιλήσουν θα σας έλεγαν ότι το μπάνιο είναι ο χώρος που θα ήθελαν να τα φιλοξενήσει. Ο λόγος, τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής υγρασίας που επικρατούν στο μπάνιο. 

jenny.gr

Τα περισσότερα φυτά αρέσκονται στην ατμοσφαιρική υγρασία, στον εξαιρετικό αερισμό και στο άπλετο φως. Αν το δικό σας μπάνιο πληροί αυτές τις προϋποθέσεις νομίζω ότι ήρθε η ώρα να φιλοξενήσει μέρος της συλλογής σας. Η Φτέρη, η Ζάμια, η Σανσεβιέρια, η Καλαθέα, ο Κισσός είναι ενδεικτικά κάποιες από τις επιλογές σας.

jenny.gr

Μην παραλείπετε να αφήνετε πάντα το παράθυρο του μπάνιου ανοικτό για να κυκλοφορεί ο αέρας. Διαφορετικά τα φυτά σας κινδυνεύουν από μυκητολογικές προσβολές. Επίσης οι απαιτήσεις σε πότισμα περιορίζονται στο ελάχιστον. Προσοχή λοιπόν ποτίζουμε με μικρές ποσότητες νερού μόνο όταν το χώμα έχει στεγνώσει ΕΝΤΕΛΩΣ. 

jenny.gr

Ραντεβού την άλλη Κυριακή
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants  ή τη σελίδα του στο  facebook  ή το κανάλι του στο youtube.