HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Τα φυτά εσωτερικού χώρου που μας βοηθούν να ξεπεράσουμε το lockdown


27 Νοεμβρίου 2020

plants

Διανύουμε τις ημέρες του νέου lockdown προσπαθώντας να μην χάσουμε το μυαλό μας και τη θετική μας σκέψη. Υπάρχουν μέρες που το καταφέρνουμε, υπάρχουν όμως και στιγμές που χρειαζόμαστε κάτι να διώξει το άγχος μακριά και να μας ηρεμήσει. Και τι καλύτερο, από τα φυτά εσωτερικού χώρου!

Δίπλα σε ένα σπαθίφυλλο, για παράδειγμα, ξαναβρίσκουμε τις ισορροπίες μας, χαλαρώνουμε με ένα βιβλίο ή απολαμβάνουμε το myblu μας, το No1 ηλεκτρονικό τσιγάρο Νέας Γενιάς. Και αν αναρωτιέσαι τι κοινό έχει το myblu με τα φυτά εσωτερικού χώρου, θα σου πούμε απλά, ότι και τα δύο φέρνουν Κάτι Καλύτερο στην καθημερινή μας ζωή. Τα φυτά χαρίζουν ομορφιά, ευεξία και αρμονία, ενώ το myblu προσφέρει απόλαυση, ποιότητα και ασφάλεια. Δεν είναι τυχαίο που μέσα σε ένα μόλις χρόνο, κατάφερε να κερδίσει την προτίμηση των ενήλικων ατμιστών, στη χώρα μας.

Ποια είναι, όμως, τα 3+1 φυτά που κερδίζουν την καρδιά μας με τη θετική τους αύρα και αναβαθμίζουν τον χώρο μας, απαιτώντας ελάχιστη φροντίδα;

jenny.gr

Πεπερόμια

Στυλάτη, με παχιά και σαρκώδη φύλλα, η πεπερόμια ομορφαίνει τον χώρο μας, χωρίς να χρειάζεται μεγάλη φροντίδα. Προτιμά το φως, αλλά μπορεί να επιβιώσει ακόμα και σε σκιερά μέρη. Δεν χρειάζεται τακτικό πότισμα, αλλά απολαμβάνει την υγρασία στα φύλλα. Διακοσμεί υπέροχα κάθε γωνιά του σπιτιού και μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα και κάτω από λάμπες φθορίου.

Μονστέρα

Με τα νεαρά της φύλλα να σχηματίζουν μια καρδιά, η μονστέρα σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. Είναι εξαιρετικό φυτό για το σπίτι ή το γραφείο -που πλέον είναι ένα και το αυτό- αγαπά τις φωτεινές γωνιές, αλλά επιβιώνει ακόμα και στις σκιερές. Χρειάζεται νερό και υγρασία, αλλά με μέτρο, γιατί μπορεί να σαπίσουν οι ρίζες της και ο κορμός. Με καταγωγή από το Μεξικό, προτιμά τις θερμές συνθήκες, με θερμοκρασίες 18-27ο C.

Σπαθίφυλλο

Εντυπωσιακά φύλλα με ανάγλυφη επιφάνεια και πανέμορφα λευκά λουλούδια που μοιάζουν με κρίνο! Αυτό είναι το σπαθίφυλλο, ένα κλασσικό φυτό εσωτερικού χώρου, πολυδιάστατο και αγαπημένο. Χρειάζεται πότισμα μια φορά την εβδομάδα και αναπτύσσεται καλύτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Βελτιώνει τη ροή της ενέργειας στο σπίτι και παρέχει πνευματική, ψυχική και σωματική υγεία.

jenny.gr

Ορχιδέα

Με λουλούδια σε πολλά χρώματα και σχέδια, η ορχιδέα δεν μας απογοητεύει ποτέ. Κατάγεται από τις τροπικές περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας και ξέρει από καλό φενγκ σούι! Βελτιώνει την ενέργεια του σπιτιού και προσελκύει τη θετική σκέψη. Αγαπάει τα φωτεινά σημεία, με διάχυτο φυσικό φως, αλλά όχι τις απευθείας αχτίδες του ήλιου. Για το πότισμα, μιλάνε οι ίδιες οι ρίζες της. Όταν γίνουν από πράσινες, γκρι, διψάει. Βυθίζουμε την ορχιδέα σε λεκάνη με νερό για λίγα λεπτά, τη στραγγίζουμε καλά και την επιστρέφουμε στο κασπό της.

Το Κάτι Καλύτερο που κάνει τη μέρα μας πιο όμορφη και απολαυστική, δεν είναι δύσκολο να το αποκτήσουμε. Κάποιες φορές το βρίσκουμε σε ένα κατακόκκινο λουλούδι γεμάτο άρωμα, και κάποιες άλλες, σε ένα κατακόκκινο myblu γεμάτο γεύση. Όσο έχουμε ποιότητα, ευκολία και υψηλή αισθητική, ακόμα και το lockdown γίνεται πιο γλυκό.  

jenny.gr

TAGS