HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Γλύσινα: Η απόλυτη γοητεία του μωβ


Αναστασία Τσαγκάρη

14 Μαρτίου 2021

Γλύσινα: Η απόλυτη γοητεία του μωβ

Αν το Νυχτολούλουδο είναι το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού, η Γλυσίνα είναι της άνοιξης. Το άρωμα της ευωδιάζει από μακριά και τα υπέροχα σαν τσαμπιά βιολετί άνθη της δημιουργούν ένα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Η Γλυσίνα είναι ένα ιδιαίτερα επεκτατικό αναρριχώμενο φυτό αν θέλουμε να φτιάξουμε με εντυπωσιακή πέργκολα ή να καλύψουμε ένα φράκτη. Απλά να θυμάστε ότι πρόκειται για φυλλοβόλο οπότε το χειμώνα θα είστε εκτεθειμένοι σε αδιάκριτα βλέμματα. Από την άλλη η Γλυσίνα ως φυλλοβόλο είναι ανθεκτική σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αν φυτευτεί σε ηλιόλουστη θέση θα μας χαρίσει πλούσια βλάστηση και ανθοφορία.

Ιδανικά λόγω της μεγάλης έκτασης του ριζικού της συστήματος πρέπει να φυτεύεται στο έδαφος. Όμως μπορεί να διατηρηθεί και σε μεγάλες γλάστρες. Πολύ εύκολη στη φροντίδα της καθώς δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις ειδικά όταν είναι φυτεμένη στη γη. Σε γλάστρα απλά δεν θα πρέπει να παραλείπετε τη λίπανση την περίοδο ανάπτυξης και ανθοφορίας. Το χειμώνα δεν θα σας απασχολήσει καθόλου η φροντίδα της καθώς το φυτό ξεκουράζεται.

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.