HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Κρόκος: Από το πιάτο μας στον κήπο μας


Αναστασία Τσαγκάρη

21 Μαρτίου 2021

Κρόκος: Από το πιάτο μας στον κήπο μας

Η άφιξη της άνοιξης χαρακτηρίζεται από τους ήχους των πουλιών τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών. Συνήθως οι βολβοί που ανθίζουν την άνοιξη φυτεύονται το φθινόπωρο για αυτό κρατήστε μια σημείωση και βάλετε τον Κρόκο στη λίστα σας για το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ο Κρόκος είναι ένα πανέμορφο λουλούδι με έντονα χρώματα που δεν πρέπει να λείπει από τον κήπο μας. Ακόμη και δεν έχετε την πολυτέλεια της φύτευσης του στο έδαφος  μπορείτε να φυτεύσετε τον Κρόκο σε γλάστρες που φιλοξενούν φυτά με δενδροειδή μορφή. Το αισθητικό αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. 

jenny.gr

Σε κάθε περίπτωση αυτή την εποχή μπορείτε να αναζητήσετε σε επιλεγμένα φυτώρια βολβούς από Κρόκο Κοζάνης που ανθίζει το φθινόπωρο. Μπορεί η ποσότητα των λουλουδιών να μην αρκεί για να δώσει χρυσό χρώμα στο πιάτο σας αλλά σίγουρα θα δώσει στον κήπο σας.

jenny.gr

Όποια ποικιλία Κρόκου και αν επιλέξετε να θυμάστε ότι χρειάζεται ηλιόλουστη θέση για πλούσια ανθοφορία και όχι πολλά νερά γιατί θα σαπίσει. 

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr