HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Φρέζιες. Έρωτας με την πρώτη ματιά


Αναστασία Τσαγκάρη

6 Μαρτίου 2022

Φρέζιες. Έρωτας με την πρώτη ματιά
Έχω μεγάλη αδυναμία στα ανθοφόρα που αναπτύσσονται σε βολβούς. Αυτό το γοητευτικό ταξίδι που ξεκινάει από τη φύτευση του βολβού, την ανάπτυξη, την ανθοφορία και τελικά την ξεκούραση του μέχρι να αρχίσει ο κύκλος από την αρχή.

Λατρεμένος μου βολβός η Φρέζια. Υπέροχο ανοιξιάτικο άρωμα, πλούσια ανθοφορία και τεράστια ποικιλία χρωμάτων. Ανθίζει ακριβώς αυτή την εποχή του χρόνου και σέρνει το χορό της άνοιξης μαζί με άλλα ανθοφόρα.

Αν δεν ήταν στη λίστα σας το φθινόπωρο που είναι η εποχή φύτευσή της στον κήπο ή σε γλάστρα θα τη βρείτε ώριμη στο κοντινό σας φυτώριο. Τέλος ένα αρωματικό μπουκέτο από Φρέζιες είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσες αγαπάτε τα λουλούδια σε βάζο. Τα άνθη της διατηρούνται φρέσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αν αγοράσατε σχηματισμένες Φρέζιες δεν θα σας απασχολήσει καθόλου η λίπανση. Τη δουλειά την έχει κάνει ο παραγωγός τους για εσάς. Διαφορετικά όσο το φυτό σας μεγαλώνει και σχηματίζει άνθη θα χρειαστεί λίπασμα ανθοφορίας. Όσο είναι ανθισμένες φροντίζουμε το χώμα να είναι υγρό σε μέτριο βαθμό.

Μετά το πέρας της ανθοφορίας διακόπτουμε το πότισμα και μόλις ξεραθούν τα φύλλα μπορούμε να αφαιρέσουμε τους βολβούς από το χώμα ή να τους αφήσουμε εκεί και να ξεκινάμε να ποτίζουμε συντηρητικά από το φθινόπωρο και μετά. Προσωπικά φροντίζω οι βολβοί να είναι σε σημείο που τους πιάνει η βροχή για να γλιτώσω το πότισμα.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο νέο μου βιβλίο που θα βρείτε εδώ ή να με ακολουθήσετε στα social media:

Blog: www.allaboutorchids.gr
YouTube: All About Orchids
Facebook:@allaboutorhid
Instagram:@allaboutorchids.gr
Ραντεβού την άλλη Κυριακή!