HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Ζέρμπερες: Λαμπερές σαν τον ήλιο


Αναστασία Τσαγκάρη

13 Μαρτίου 2022

Ζέρμπερες: Λαμπερές σαν τον ήλιο
Η Ζέρμπερα είναι ίσως ένα από τα ομορφότερα ανθοφόρα της άνοιξης

Η Ζέρμπερα είναι ίσως ένα από τα ομορφότερα ανθοφόρα της άνοιξης λόγω της μεγάλης ποικιλίας των χρωμάτων αλλά και του μεγέθους του άνθους της.
Στη χώρα μας καλλιεργείται ως ετήσιο φυτό καθώς δεν αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Λόγω της μεγάλης διάρκειας του άνθους της αποτελεί εξαιρετική επιλογή για συνθέσεις σε βάζο, αν συντηρηθεί σωστά.
Όπως όλα τα ανθοφόρα αγαπά ηλιόλουστες θέσεις για να μας δώσει πλούσια ανθοφορία η οποία διαρκεί από τα μέσα της άνοιξης μέχρι τα πρώτα κρύα. Όμως τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες χρειάζεται προστασία από τις καυτές ακτίνες του ήλιου. Ιδανική επιλογή για παρτέρια αφού δεν απαιτεί βάθος για αναπτυχθεί, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει πλούσια βλάστηση.
Οι Ζέρμπερες μπορούν να ζήσουν και μέσα στο σπίτι αρκεί να τους δοθεί μια ηλιόλουστη θέση. Ποτίζουμε όταν το χώμα έχει σχεδόν στεγνώσει και τους καλοκαιρινούς μήνες μεταφέρουμε το φυτό σε δροσερό μέρος για να μην αφυδατώνετε ή φροντίζουμε για τη σκίασή του. Υποβοηθούμε την ανθοφορία της Ζέρμπερας μέσω της χρήσης υγρών λιπασμάτων για ανθοφόρα φυτά.
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο νέο μου βιβλίο που θα βρείτε εδώ ή να με ακολουθήσετε στα social media:

Blog: www.allaboutorchids.gr

YouTube: All About Orchids

Facebook:@allaboutorhid

Instagram:@allaboutorchids.gr

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!