HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Πως θα ξενοιάσετε από το πότισμα των φυτών σας όταν θα λείψετε για διακοπές


Αναστασία Τσαγκάρη

3 Ιουλίου 2022

Πως θα ξενοιάσετε από το πότισμα των φυτών σας όταν θα λείψετε για διακοπές
Unsplash/Cassidy Philips
Αν είστε από τους τυχερούς που θα λείψουν πάνω από δέκα μέρες, σας προτείνουμε έναν ευρηματικό τρόπο ώστε τα φυτά σας να ποτίζονται κατά την απουσία σας

Πάντα πριν φύγω για διακοπές το θέμα του ποτίσματος των φυτών εσωτερικού χώρου είναι το μεγάλο μου άγχος. Με τα φυτά εξωτερικού χώρου το πρόβλημα έχει λυθεί εδώ και χρόνια. Η λύση είναι μια. Το αυτόματο πότισμα. Αν δεν έχετε, σας συστήνω να βάλετε άμεσα. Θα ξενοιάσετε μια για πάντα. Απλά επειδή πιστεύω ότι τα φυτά έχουν διαφορετικές ανάγκες σε νερό και δεν μπορούν να είναι όλα μαζί στο αυτόματο, ρυθμίστε πολύ προσεκτικά το χρόνο ποτίσματος αλλά και τη ροή του νερού στα μπεκ για να μην σας περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις... και φυσικά μην ξεχνάτε να αλλάζετε την μπαταρία μια φορά το χρόνο.

Πάμε τώρα να δούμε τι θα κάνετε με τα φυτά εσωτερικού χώρου. Ο γενικός κανόνας είναι ότι οι πλειοψηφία τους αντέχει μια εβδομάδα χωρίς νερό. Ποτίστε τα όλα πολύ καλά λίγο πριν φύγετε και όταν γυρίσετε θα σας περιμένουν με ανυπομονησία για ένα δροσερό μπάνιο. Στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό, αφήστε ένα παράθυρο ανοιχτό για να κυκλοφορεί ο αέρας.

Jenny.Gr

Αν τώρα είστε από τους τυχερούς που θα λείψουν πάνω από δέκα μέρες έχω να σας προτείνω έναν ευρηματικό τρόπο ώστε τα φυτά σας να ποτίζονται κατά την απουσία σας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι το ανταλλακτικό από μια σφουγγαρίστρα με μικροΐνες. Θα το βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ.


Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη διαδικασία βήμα βήμα όπως εγώ την εφαρμόζω στις ορχιδέες μου.

https://youtu.be/0gqktJnukd0

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο νέο μου βιβλίο που θα βρείτε εδώ ή να με ακολουθήσετε στα social media:

Blog: www.allaboutorchids.gr
YouTube: All About Orchids
Facebook:@allaboutorhid
Instagram:@allaboutorchids.gr

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!