HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου: Τι μαρτυρούν τα λουλούδια για τον σύντροφό μας


Αναστασία Τσαγκάρη

12 Φεβρουαρίου 2023

Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου: Τι μαρτυρούν τα λουλούδια για τον σύντροφό μας
Η ημέρα των ερωτευμένων πλησιάζει και ήρθε η ώρα να μάθετε μερικούς από τους πιο ερωτικούς συμβολισμούς των λουλουδιών

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι αποκαλύπτουν τα λουλούδια που σας παίρνει ο σύντροφός σας; Με τι κριτήρια τα επιλέγει και τι σημαίνει αυτό για τη σχέση σας; Ας δούμε μερικούς από τους επικρατέστερους συμβολισμούς πίσω από την τρυφερή αυτή κίνηση, ειδικά τώρα που πλησιάζει η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ένα μπουκέτο από κόκκινα τριαντάφυλλα

Παραδοσιακά τα κόκκινα τριαντάφυλλα συμβολίζουν τον έρωτα και το πάθος. Σίγουρα υποδεικνύουν έναν σύντροφο παθιασμένο και κουβαρντά. Όμως να είστε πάντα επιφυλακτικές γιατί πολλές φορές πίσω από την υπερβολή κρύβεται και η απάτη.

Jenny.Gr

Αν τώρα εμφανιστεί ο καλός σας με ένα και μοναδικό λουλούδι, θα έχετε κάθε δίκιο να του κρατήσετε μούτρα, αν αυτό δεν συνοδεύεται από ένα ρομαντικό δείπνο ή ένα ιδιαίτερο δώρο. Η εποχή που οι άνδρες έκοβαν ένα τριαντάφυλλο από τον κήπο για να το προσφέρουν έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Ένα εντυπωσιακό μπουκέτο από διάφορα λουλούδια

Διάφορα λουλούδιαΕδώ ο σύντροφός σας μάλλον θέλει να σας εντυπωσιάσει χωρίς όμως να βάλει προσωπικά στοιχεία στην επιλογή του. Αυτές τις ημέρες, οι έτοιμες εντυπωσιακές ανθοδέσμες για κάθε budget είναι η εύκολη λύση για όποιον θέλει να ξεμπερδέψει αλλά και να κάνει εντύπωση.

Το αγαπημένο σας λουλούδι

Μια προσφορά που πρέπει να εκτιμηθεί, καθώς υποδηλώνει ότι ο σύντροφός σας γνωρίζει τις προτιμήσεις σας και θέλει να σας δώσει ιδιαίτερη χαρά.

ΖέρμπερεςΜια ανθοδέσμη από γαρύφαλλα

Σας υπενθυμίζω ότι τα γαρύφαλλα είναι από τα πιο φτηνά λουλούδια αλλά διατηρούνται αρκετά στο βάζο συγκριτικά με άλλα.

Γαρύφαλλα

Ο σύντροφός σας μπορεί να είναι απλά πρακτικός τύπος ή λίγο τσιγκούνης και προσπαθεί να το κρύψει επιμελώς.

Μια αγκαλιά τουλίπες

Αν ο καλός σας εμφανιστεί με ένα μπουκέτο από τουλίπες, θα πρέπει να το εκτιμήσετε ιδιαιτέρως. Τουλίπες

Οι τουλίπες υποδηλώνουν άτομο με ιδιαίτερη και ευαίσθητη προσωπικότητα, υψηλή αισθητική αλλά και αγάπη προς εσάς.

Μία γαρδένια

Η αγαπημένη των γυναικών, προσφέρεται κυρίως από συντρόφους ώριμης ηλικίας, καθώς ιστορικά αντικατέστησε τα γιασεμιά.

ΓαρδένιαΣε κάθε περίπτωση, δηλώνει σεβασμό προς εσάς, σταθερή και μακροχρόνια σχέση.

Μια ορχιδέα

Οι συμβολισμοί της είναι πάρα πολλοί και ποικίλοι. Επειδή είναι φυτό με παρατεταμένη ανθοφορία, τείνει να συμβολίζει τη σταθερότητα της σχέσης στο χρόνο, την αγνή αγάπη και τη συντροφικότητα.

ΟρχιδέεςΤαυτόχρονα, λόγω της εξωτικής προέλευσης της, δεν παύει να είναι ένα ερωτικό λουλούδι. Συνήθως την προσφέρουν άντρες που τρέφουν βαθιά εκτίμηση προς τις συντρόφους τους και προσδοκούν ή γιορτάζουν μια βαθιά και μακροχρόνια σχέση.

Βέβαια, σε όλη αυτή την ιστορία υπάρχει και το τίποτα, ούτε ένα πράσινο φύλλο. Για αυτό, ό,τι και να σας προσφέρουν είναι ευπρόσδεκτο και σε κάθε περίπτωση δείχνει ότι ο σύντροφός σας θέλει να σας προσεγγίσει με τις όποιες ιδιαιτερότητές του.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο νέο μου βιβλίο που θα βρείτε εδώ ή να με ακολουθήσετε στα social media:

Blog: www.allaboutorchids.gr

YouTube: All About Orchids