HOME SWEET HOME HOME TIPS

Υπνοδωμάτιο: Ανανεώστε το με τις τάσεις του φθινοπώρου


19 Σεπτεμβρίου 2018

photo-1532344214108-1b6d425db572.jpg

Πάρτε μια γεύση από όλα όσα μπορείτε να κάνετε για να βάλετε τις τάσεις του φθινοπώρου στο υπνοδωμάτιό σας χωρίς αυτό να χάσει το χαρακτήρα του.

Το υπνοδωμάτιο είναι ο μοναδικός χώρος του σπιτιού που είναι εντελώς προσωπικός. Γι’αυτό το λόγο πρέπει να μας εκφράζει απόλυτα χωρίς να μας απασχολεί τι θα σκεφτούν οι άλλοι βλέποντάς το. Διακοσμήστε τον με αντικείμενα και χρώματα που σας ταιριάζουνκαι αφήστε τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά σας να φανούν στο χώρο.

Χρώματα Τα χρώματα που είναι στη μόδα φέτος είναι αυτά που δείχνουν πιο «βρώμικα» και «σκονισμένα». Παίξτε με τα χρώματα, τα μοτίβα, και τις υφές χωρίς να φοβάστε. Αν σας αρέσει εσάς το αποτέλεσμα τότε δεν έχει κανείς άλλος λόγο σε αυτό. Βάψτε ένα τοίχο σε dusty ροζ ή σε ένα «σκονισμένο» μπλε. Συνδυάστε αυτές τις πιο «θαμπές» αποχρώσεις με πιο έντονα χρώματα στο υπόλοιπο δωμάτιο για να του δώσετε λίγη ένταση. Δείτε, επίσης, ποιο είναι το νέο αγαπημένο χρώμα των διακοσμητών.

thehomeissue_ypnodwmatio

Το "σκονισμένο" ροζ είναι μεγάλο trend φέτος!

Τοίχος πίσω από το κρεβάτι Πρόκειται για έναν αρκετά «σημαντικό» τοίχο καθώς είναι αυτός που πρωτοκοιτάτε με το που μπαίνετε σε ένα δωμάτιο. Αντί, λοιπόν, να τον βάψετε μπορείτε πολύ οικονομικά και έξυπνα να τον κάνετε το πιο δυνατό διακοσμητικό στοιχείο του δωματίου. Δώστε τη ζεστασιά του ξύλου στο χώρο βάζοντας ξύλινη επένδυση στον τοίχο σας. Συνδυάστε τις ξύλινες τάβλες με ένα ανοιχτό γκρι στους τοίχους, επιλέξτε σεντόνια σε μπεζ και καφέ και δώστε και μερικές πιο έντονες πινελιές επιλέγοντας μικρά διακοσμητικά σε έντονα χρώματα. Διακοσμήστε με τον καλύτερο τρόπο έναν ολόλευκο τοίχο.

thehomeissue_domatio02

Το ξύλο ζεσταίνει πολύ έναν χώρο... πόσο μάλλον όταν βρίσκεται στον τοίχο.

Πλακάκια στον τοίχο Παρόλο που μέχρι τώρα βλέπαμε τα πλακάκια μόνο στα δάπεδα, στην κουζίνα και το μπάνιο, από σήμερα θα τα δείτε με άλλο μάτι αφού πλέον μπορείτε να τα βάλετε και στον τοίχο δίνοντας ένα αριστοκρατικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο δωμάτιο. Επιλέξτε πολύ μεγάλα πλακάκια σε διαφορετικές αποχρώσεις και με διαφορετικά μοτίβα. Θα σας εκπλήξει το πόσο ζεστός θα δείχνει ο χώρος με την κατάλληλη επιλογή των πλακακίων.

γγ

Μην προσπαθήσετε να βάλετε λογική στα πλακάκια. Αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει...

Κορνίζες στον τοίχο Ξεχάστε τις κλασικές κορνίζες με πρόσωπα που χρησιμοποιούσατε μέχρι τώρα. Οι φωτογραφίες δεν σας βοηθούν να χαλαρώνετε γιατί ξυπνάνε συναισθηματικές εντάσεις. Επιλέξτε κάδρα σε διαφορετικά μεγέθη και σχέδια και τοποθετήστε τα άτακτα πάνω από το προσκέφαλό σας. Αγαπημένες εικόνες, λέξεις ή φράσεις μπορούν να είναι το κεντρικό θέμα τους. Βάψτε τον τοίχο σε ένα έντονο χρώμα λαδί, γκρι-μωβ. Για ένα μοντέρνο δωμάτιο χρησιμοποιήστε λευκά σεντόνια και μαξιλάρια σε έντονο κίτρινο χρώμα. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!