Μεταμορφώστε oικονομικά το «άσχημο μπάνιο» σας στο σπίτι που νοικιάζετε

Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2018
photo-1507652313519-d4e9174996dd.jpeg

Για όσους νοικιάζουν σπίτι το μπάνιο είναι πολλές φορές πονοκέφαλος. Οι αλλαγές που μπορείτε να κάνετε δεν είναι πολλές, καθώς ο χώρος δεν σας ανήκει. Βέβαια υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να είστε και εσείς και ο ιδιοκτήτης ικανοποιημένος.

Προσθέστε χρώμα στη μπανιέρα σας Μπορεί το βάψιμο της μπανιέρας να είναι απαγορευτικό σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι, αλλά μπορείτε άνετα να κολλήσετε αυτοκόλλητα που θα δώσουν στιλ στη μπανιέρα χωρίς να την καταστρέψουν.

Βάψτε τα ντουλάπια Γι’ αυτήν τη συγκεκριμένη επέμβαση θα πρέπει να πάρετε πρώτα την άδεια του ιδιοκτήτη, αλλά δεν έχετε κάτι να χάσετε από το να τον ρωτήσετε (στο κάτω-κάτω δεν θα του γκρεμίσετε κανέναν τοίχο). Αν δεχτεί, μπορείτε να επιλέξετε μια όμορφη απόχρωση που θα δώσει ζωντάνια και στιλ στον χώρο σας. Το royal blue είναι μια απόχρωση που δίνει αριστοκρατικότητα με μια κίνηση.

Μεταμορφώστε έναν τοίχο σας Επειδή σίγουρα δεν μπορείτε να αλλάξετε δραματικά το χρώμα των τοίχων στο μπάνιο σας αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι εφικτό να το μεταμορφώσετε χωρίς την επέμβαση πινέλου. Πάρτε μικρά poster, κορνίζες και φωτογραφίες και βάλτε τα σε έναν από τους τοίχους του μπάνιου σας. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι τόσο ωραίο όσο και της παρακάτω φωτογραφίας.

Κολλήστε αυτοκόλλητο πάτωμα από βινύλιο Αν τα πλακάκια του μπάνιου είναι σε κακή κατάσταση μπορείτε να προσθέσετε από πάνω αυτοκόλλητη ταινία βινυλίου σε διάφορα χρώματα. Έτσι θα δώσετε pop χαρακτήρα και χρώμα στο μπάνιο σας ξοδεύοντας λιγότερο από 15 ευρώ.

Αλλάξτε κουρτίνα μπάνιου Όταν μετακομίζετε σε ένα καινούργιο σπίτι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε το μπάνιο και να κατεβάσετε αμέσως την παλιά κουρτίνα. Προσθέστε μια ολοκαίνουρια κουρτίνα μπάνιου (μην πάρετε άσπρη εκτός πια κι αν το μπάνιο όλο είναι χρωματιστό) που θα δώσει στιλ στον χώρο σας με ελάχιστα χρήματα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!