HOME SWEET HOME HOME TIPS

6+1 λόγοι που θα σας πείσουν να επιλέξετε ενεργειακή σόμπα


Χριστίνα Γουδρούπη

13 Φεβρουαρίου 2019

atlantic-603-amb.jpg

Παρόλο που το κλίμα της Ελλάδας δε φημίζεται για τον βαρύ χειμώνα του, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε όλο και τσουχτερότερο κρύο. Λίγο το κόστος θέρμανσης που είναι συνήθως υψηλό, λίγο που δεν το ψάχνουμε κι εμείς αρκετά, καταλήγουμε συχνά σε πρόχειρες λύσεις που δεν καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες μας και είναι περισσότερο κοστοβόρες, αντιαισθητικές και άβολες.

Υπάρχει όμως μια λύση θέρμανσης, που μπορεί να λύσει τα χέρια μας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: η ενεργειακή σόμπα.

Οι σύγχρονες ενεργειακές σόμπες έχουν όλα τα πλεονεκτήματα των παραδοσιακών τρόπων θέρμανσης, χωρίς τα μειονεκτήματά τους. Αυτοί είναι οι 6 λόγοι για τους οποίους αξίζει να επιλέξετε μια ενεργειακή σόμπα.

1. Έχουν πολύ καλή αναλογία ποιότητας και τιμής

Οι ενεργειακές σόμπες ξύλου συνδυάζουν υψηλή απόδοση καύσης με εξαιρετική ενεργειακή οικονομία. Αυτό σημαίνει ότι μια τέτοια σόμπα μπορεί να ζεστάνει αποτελεσματικά έναν μεγάλο χώρο, προσφέροντας παράλληλα σημαντική οικονομία κατά τη χρήση. Επειδή έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα καύσης από τις κλασικές σόμπες, αποδίδουν περισσότερη θερμότητα από αυτές, με πολύ μικρότερες ποσότητες καυσόξυλων.

2. Είναι απολύτως ασφαλείς

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές σόμπες, οι ενεργειακές σόμπες είναι απολύτως ασφαλείς. Μια σύγχρονη ενεργειακή σόμπα ξύλου έχει πόρτα από πυράντοχο κρύσταλλο κι επιτρέπει και τη θέρμανση και την οπτική επαφή με τις φλόγες, χωρίς κανέναν κίνδυνο.

3. Προσφέρουν σημαντική αυτονομία

Οι σόμπες pellet υψηλής ποιότητας δέχονται ένα τυποποιημένο είδος καυσίμου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ανανεώνεται την καύσιμη ύλη στο χρονικό διάστημα που εσείς κρίνετε σκόπιμο (πχ. κάθε εβδομάδα) και να απολαμβάνετε τη ζεστασιά του σπιτιού σας χωρίς άγχος.

4. Παρέχουν εντυπωσιακές διευκολύνσεις

Όσο κι αν αυτό ακούγεται σενάριο από ταινία ή διαφήμιση, μια σύγχρονη σόμπα pellet προσφέρει τη δυνατότητα ρύθμισης μέσω ενός smartphone. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μπορείτε να επιλέξετε και το πότε θα ανάψει η σόμπα αλλά και την θερμοκρασία που θέλετε, ώστε να βρίσκετε το σπίτι σας ζεστό όταν επιστρέφετε.

5. Έχουν μοντέρνο σχεδιασμό

Ενώ οι παλιές ξυλόσομπες είναι συνήθως άσχημες και παρωχημένες, οι σύγχρονες σόμπες ξύλου έχουν μοντέρνο σχεδιασμό και ωραία αισθητική. Χάρη στο κρύσταλλο που σας επιτρέπει να βλέπετε τις φλόγες, οι σόμπες αυτές προσδίδουν γοητεία και ζεστασιά στο χώρο που βρίσκονται.

6. Είναι εύκολο να εγκατασταθούν

Ωραία όλα αυτά θα πείτε, αλλά πόσο εύκολο είναι να εγκατασταθεί κάτι τέτοιο; Κι όμως, οι ενεργειακές σόμπες ξύλου δεν χρειάζονται μεγάλη καπνοδόχο, οπότε η εγκατάστασή τους διευκολύνεται ακόμα και σε χώρους που δεν έχουν ήδη την απαιτούμενη υποδομή.

7. Μπορούν να συνδυάσουν το παραδοσιακό στοιχείο με τη σύγχρονη άνεση

Αν οι σόμπες δεν σας ταιριάζουν ιδιαίτερα, και είστε από τους ανθρώπους που εκτιμούν τη ρουστίκ, παραδοσιακή αισθητική και νοσταλγούν τις εικόνες και τις μυρωδιές του χωριού και του παρελθόντος, τότε ίσως για εσάς η λύση είναι μια στόφα και κουζίνα ξύλου. Αυτή η συσκευή μπορεί να ζεσταίνει το νερό -εφόσον συνδεθεί με μπόιλερ- ή ακόμα και τα σώματα καλοριφέρ, ενώ παραλλήλως προσφέρει την ποιότητα και την ξεχωριστή, βελούδινη υφή που χαρίζει ο ξυλόφουρνος.

Αν ψάχνετε μια ποιοτική ενεργειακή σόμπα ξύλου, που να ζεσταίνει το χώρο σας αποτελεσματικά και οικονομικά, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε στους ειδικούς. Ο Όμιλος Φράγκου έχει εμπειρία 50 ετών στο χώρο της σόμπας και του τζακιού και διακρίνεται τόσο για την ποιότητα των προϊόντων που επιλέγει, όσο και για την μακρόχρονη εγγύηση κατασκευαστή που προσφέρει. Η μεγάλη γκάμα από υψηλής ποιότητας ενεργειακές σόμπες που διαθέτει ο Όμιλος Φράγκου, σας εξασφαλίζει πιστοποιημένες αποδόσεις, ασφάλεια, πολυετείς εγγυήσεις και μακροχρόνια υποστήριξη.

Ακολουθείστε τον Όμιλο Φράγκου στο Facebook και στο Instagram, για να μαθαίνετε πρώτοι, όλες τις σύγχρονες τάσεις στη θέρμανση του σπιτιού σας