HOME SWEET HOME HOME TIPS

Τα αγαπημένα μας κεριά για να ανανεώσετε τη γιορτινή ατμόσφαιρα του σπιτιού


Χριστίνα Θεοδωροπούλου

30 Δεκεμβρίου 2020

Τα αγαπημένα μας κεριά για να ανανεώσετε τη γιορτινή ατμόσφαιρα του σπιτιού

Φωτογραφίες: Χρήστος Λώλος

Η ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι πολλές φορές το ήμισυ μιας ωραίας διακόσμησης. Και σε μια ωραία ατμόσφαιρα, αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο είναι η μυρωδιά. Μυρωδιές από λουλούδια φρέσκα, μυρωδιές από νόστιμες λιχουδιές ή αυτές από ένα ωραίο κερί. 

Θα σταθώ στο κερί αυτή τη φορά, του οποίου η αξία έχει αναγνωριστεί πολύ τελευταία. Ήμουν ανέκαθεν λάτρης. Μου αρέσει η φλόγα που τρεμοσβήνει, απολαμβάνω ακόμα και τα έντονα αρώματα που βγάζει, και σχεδόν λατρεύω τα ωραία βάζα των κεριών. Θεωρώ ότι είναι κομμάτι πλέον της διακόσμησης του σπιτιού - κι όχι μόνο στο σαλόνι. Ένα ωραίο κερί μπορεί να σου κάνει παρέα σε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο, να σε συνοδεύσει στο υπνοδωμάτιο την ώρα που απολαμβάνεις το αγαπημένο σου βιβλίο ή απλά να προσθέσει πόντους στη ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα του σαλονιού σου. 

Ειδικά αυτές τις μέρες που μένουμε αρκετά σπίτι και λόγω γιορτών θέλουμε να αλλάξουμε λίγο την ατμόσφαιρα και τη διάθεσή μας, ένα κερί είναι απαραίτητο συστατικό για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Νότες από κανέλα, από βανίλια, από ylang-ylang, νότες από κάστανο, λουλουδάτες ή πιο spicy θα συντελέσουν για ένα άρτιο σκηνικό με συναίσθημα. 

Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι οι μυρωδιές συνδέονται με συναισθήματα και αυτές είναι που τα επαναφέρουν στην επιφάνεια. Ας φτιάξουμε λοιπόν, όμορφες αναμνήσεις αυτές τις γιορτές με μυρωδιές από κεριά αγαπημένων brands. 

Diptique Candle Floral Majesty 

jenny.gr

Ένα brand που φημίζεται για τα κεριά του και τις ξεχωριστές μυρωδιές του. Επιπλέον, οι εορταστικές εκδοχές εκτός του ότι μυρίζουν υπέροχα, έχουν κι εξαιρετικά βάζα, τα οποία μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό - ακόμα κι όταν τελειώσει το κερί. 

Molton Brown Ylang-Ylang Single Wick Candle

jenny.gr

Λουλουδάτο και ευχάριστο άρωμα, χωρίς να γίνεται καθόλου ενοχλητικό. Λούζει τον χώρο σαν ένα ευχάριστο πέπλο και δίνει μία πιο παιχνιδιάρικη νότα στις κλασσικές χριστουγεννιάτικες μυρωδιές. 

Jo Malone Frosted Cherry & Clove & Roasted Chestnut Home Candles

jenny.gr

Σχεδόν μεθυστικές οι μυρωδιές τους, γλυκές και ταυτόχρονα ξυλώδεις νότες αποπνέουν μία γιορτινή διάθεσή που θα διαρκεί στο σπίτι όλο το χρόνο. Μπορείτε να τα ανάψετε μαζί, αν είστε λίγο τολμηρές. Διαφορετικά αφιερώστε στο κάθε κερί το δικό του χώρο και χρόνο, και το μόνο σίγουρο είναι ότι και τα δύο θα σας μείνουν αξέχαστα. 

Vinge Project Cinnamon Soy Wax Candle

jenny.gr

Η κανέλα είναι συνδεδεμένη με τα Χριστούγεννα. Η μυρωδιά της όλο το χρόνο έχει θέση σε κάθε σπίτι για πολλούς λόγους, ωστόσο, τις γιορτινές μέρες σχεδόν επιβάλλεται. Κι αν είστε λάτρεις αυτής της μυρωδιάς, τότε αυτό το κερί έχει σίγουρα θέση στο σαλόνι σας. 

Apivita Natural Candle με Κέδρο, Πορτοκάλι & Γαρύφαλλο

jenny.gr

Έντονη μυρωδιά από εσπεριδοειδή και κέδρο που αποπνέει ζεστασιά και ταιριάζει άψογα με το κλίμα των ημερών. Δίπλα στο στολισμένο δέντρο έχει ξεκάθαρα μία θέση αυτό το κερί. 

Arte Candles

jenny.gr

Κεριά στο σχήμα του ανθρώπινου σώματος με μυρωδιές επίσης ανθρώπινες. Γιασεμί, κανέλα, γάλα και μέλι, σύκο ή δέρμα είναι μόνο μερικές από τις μυρωδιές που μπορείτε να διαλέξετε.   

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits