HOME SWEET HOME HOME TIPS

5 εβδομαδιαίες συνήθειες για ένα πιο καθαρό σπίτι


JTeam

14 Φεβρουαρίου 2024

5 εβδομαδιαίες συνήθειες για ένα πιο καθαρό σπίτι
Pexels/ Michael Oxendine
Αυτές οι συνήθειες θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το σπίτι σου όσο πιο καθαρό γίνεται

Είναι λογικό να μην έχεις χρόνο για να καθαρίζεις σε εβδομαδιαία βάση το σπίτι. Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Βέβαια, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να επιστρέφεις μετά τη δουλειά ή μια δύσκολη ημέρα σε έναν καθαρό και περιποιημένο χώρο.

Πάντως, για να μείνει το σπίτι καθαρό, δεν χρειάζεται να αφιερώνεις ατελείωτες ώρες με μια σκούπα στα χέρια. Μερικές συνήθειες – οι οποίες όμως απαιτούν συνέπεια, μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις συνολικά πιο καθαρό το σπίτι σου. Βασικά, ακόμα και με τις μισές από αυτές θα δεις διαφορά. Αρκεί να τις ακολουθείς σε εβδομαδιαία βάση.

Τι χρειάζεται να κάνεις; Πολύ απλά:

  • Τακτοποίησε πιο συχνά το σπίτι

Θα αλλάξει το «παιχνίδι» της καθαριότητας, είναι βέβαιο – ειδικά εάν έχεις παιδιά. Και ναι, ένα σπίτι μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να γίνει ακατάστατο, αλλά με τη σωστή τακτική θα κρατήσεις στο χάος μακριά. Χρειάζεται απλώς να μπεις σε ένα «πρόγραμμα» και να δημιουργήσεις μια ρουτίνα.

  • Πες «ναι» στην ηλεκτρική σκούπα

Είναι απαραίτητο να σκουπίζεις το σπίτι με ηλεκτρική σκούπα κάθε εβδομάδα. Ειδικά σε δωμάτια όπως το σαλόνι, όπου έχεις πολλά έπιπλα, η σκόνη κάνει πάρτι. Εάν δεν έχεις χρόνο να σκουπίζεις με ηλεκτρική σκούπα, σκέψου να επενδύσεις σε μια σκούπα ρομπότ.

  • Τακτοποίησε την κουζίνα

Το καθάρισμα των οικιακών συσκευών, του νεροχύτη, καθώς και του ψυγείου, διατηρεί την κουζίνα σου ευχάριστη. Και να θυμάσαι, δεν χρειάζεται να ξοδεύεις πολύ χρόνο. Ακόμα και ένα γρήγορο σκούπισμα, μετά το φαγητό θα κάνει τη διαφορά.

  • Σφουγγάρισε όσο πιο συχνά μπορείς

Το σφουγγάρισμα δεν είναι και τόσο διασκεδαστικό, το ξέρουμε. Αλλά, είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρήσεις το σπίτι πιο καθαρό. Το συχνό σφουγγάρισμα της κουζίνας ή του μπάνιου – όπου συσσωρεύονται και τα περισσότερα μικρόβια, θα σε βοηθήσει να δεις μεγάλη διαφορά.

  • Άλλαξε πιο τακτικά τα κλινοσκεπάσματα

Η αλλαγή των κλινοσκεπασμάτων, επίσης δεν είναι και η πιο ευχαρίστηση δουλειά, αλλά το να αποκτήσεις μια σταθερή ρουτίνα, μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά. Η εβδομαδιαία αλλαγή των κλινοσκεπασμάτων είναι μια συνήθεια που μπορεί να βελτιώσει την υγιεινή του ύπνου σου και να προσθέσει φρεσκάδα στο σπίτι σου.