HOME SWEET HOME HOME TIPS

4 γρήγορα και εύκολα tips για να διατηρείς το σπίτι σου πάντα καθαρό και τακτοποιημένο


JTeam

22 Μαΐου 2024

4 γρήγορα και εύκολα tips για να διατηρείς το σπίτι σου πάντα καθαρό και τακτοποιημένο
Unsplash
Το θέμα της καθαριότητας του σπιτιού μας απασχολεί καθημερινά

Το σπίτι μας αποτελεί το safe place μας, το μέρος που θα χαλαρώσουμε και θα αποφορτιστούμε μετά από μια ατέλειωτη και κουραστική ημέρα. Όσο σημαντικό κι αν είναι αυτό για τη ζωή μας, οι γρήγοροι ρυθμοί και η έλλειψη χρόνου συχνά μας αναγκάζουν να το παραμελούμε, γεγονός που αρκετές φορές μας προκαλεί σύγχυση.

Ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι αποτελεί επιθυμία του καθενός, αφού μας βοηθάει να χαλαρώσουμε και να ηρεμήσουμε, χωρίς να σκεφτόμαστε τις δουλειές που πρέπει να γίνουν. Και μπορεί η ιδέα να σηκωθούμε από τον καναπέ και να ξεκινήσουμε την καθαριότητα και το συμμάζεμα να μην είναι και η πιο θελκτική, όμως αν βάλουμε ένα σωστό πρόγραμμα, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Οι ειδικοί σε θέματα σπιτιού υποστηρίζουν πως υπάρχουν τέσσερα γρήγορα και εύκολα tips που θα σε βοηθήσουν να έχεις πάντα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι χωρίς να χρειαστεί να αφιερώσεις πολλές ώρες και να κουραστείς.

Jenny.Gr
Unsplash

Οι συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις το σπίτι σου τακτοποιημένο

1.Στρώσε το κρεβάτι σου

Μπορεί αυτό το βήμα να σου φανεί λίγο αστείο, όμως είναι σημαντικό. Δεν έχει σημασία αν βλέπεις μόνο εσύ το κρεβάτι σου. Όταν είναι στρωμένο και τακτοποιημένο αυτομάτως φαίνεται συμμαζεμένος και ο υπόλοιπος χώρος κι ας μην είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Το στρώσιμο του κρεβατιού αποτελεί την αρχή για το συμμάζεμα του σπιτιού μας. Δοκίμασέ το και θα δεις πόσο καλύτερα θα νιώθεις, βλέποντάς το στρωμένο.

2.Καθάρισε το μπάνιο

Το μπάνιο αποτελεί τον σημαντικότερο χώρο του σπιτιού και σίγουρα το μέρος εκείνο που πρέπει να είναι πάντα καθαρό. Δεν χρειάζεται κάθε μέρα να κάνεις γενική καθαριότητα, απλώς μπορείς να εφαρμόσεις μερικά έξυπνα tips που θα σε βοηθήσουν. Για αρχή, καλό θα ήταν να αποθηκεύεις τα καθαριστικά του μπάνιου σε κάποιο ντουλάπι που βρίσκεται εντός του χώρου. Έπειτα, ψέκασε τη λεκάνη, τον νιπτήρα, τον καθρέφτη και σκούπισέ τα με διαφορετικά σφουγγαράκια ή πετσέτες. Θα χρειαστείς μόλις 5 λεπτά, αλλά θα έχεις κάθε ημέρα καθαρό μπάνιο.

Jenny.Gr
Unsplash

3.Πλύνε τα πιάτα

Η αλήθεια είναι πως το πλύσιμο των πιάτων είναι αρκετά βαρετό. Αν δεν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που λατρεύουν να πλένουν πιάτα, γιατί χαλαρώνουν, τότε αυτό το tip θα σου φανεί χρήσιμο. Φρόντισε κάθε βράδυ, πριν ξαπλώσεις στο κρεβάτι σου, να καθαρίσεις τον νεροχύτη, πλένοντας όλα τα πιάτα που υπάρχουν εκεί - ακόμα κι αν πρόκειται για ένα πιρούνι. Ο καθαρός νεροχύτης που θα αντικρίζεις το πρωί, θα σου χαρίσει την ικανοποίηση που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι. Αν πάλι έχεις πλυντήριο πιάτων, καλό θα ήταν να βάζεις τα πιάτα να πλένονται το βράδυ και το πρωί να το αδειάζεις, ώστε να το έχεις διαθέσιμο για την επόμενη φορά.

4.Τακτοποίησε το δωμάτιό σου κάθε βράδυ

Αν δεν μένεις μόνη, αλλά μαζί με την οικογένειά σου, τότε μπορείς να βάλεις σε αυτό και τα υπόλοιπα μέλη. Ο καθένας θα αφιερώσει δέκα λεπτά για να φτιάξει το δωμάτιό του και έτσι στο τέλος της ημέρας όλα τα δωμάτια θα είναι τακτοποιημένα. Μην παραλείψεις να βάλεις στο πρόγραμμα και το σαλόνι. Αρκούν μερικές κινήσεις και όλα θα και πάλι όπως πριν.

TAGS