HOME SWEET HOME HOME TIPS

4 εύκολα tips για να προσθέσεις καλοκαιρινές πινελιές στο σπίτι σου


JTeam

26 Μαΐου 2024

4 εύκολα tips για να προσθέσεις καλοκαιρινές πινελιές στο σπίτι σου
Unsplash
Φέρε το καλοκαίρι στο σπίτι σου

Δεδομένου ότι το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και όλοι έχουμε ανάγκη από τις στιγμές ξεγνοιασιάς που απλόχερα μας χαρίζει, είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε μικρές αλλαγές στο σπίτι μας, ώστε να φέρουμε τον καλοκαιρινό αέρα που απαιτείται.

Η αλήθεια είναι πως οι αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού πέρα από το γεγονός ότι ανανεώνουν και δίνουν μια νέα διάσταση στον χώρο μας, φτιάχνουν τη διάθεσή μας και μας κάνουν να νιώθουμε πως βρισκόμαστε σε ένα διαφορετικό μέρος, το οποίο βέβαια παρέχει την ασφάλεια που έχουμε στο σπίτι μας - ασχέτως αν παραμένουμε σε αυτό.

Οι ειδικοί σε θέματα διακόσμησης υποστηρίζουν ότι οι μικρές αλλαγές που κάνουμε στο σπίτι μας ανά περιόδους έχουν αντίκτυπο στην ψυχολογία μας, καθώς «σπάνε» τη ρουτίνα μας και δημιουργούν ένα αλλιώτικο κλίμα μέσα στο σπίτι μας, το οποίο και φυσικά έχουμε ανάγκη. Άλλωστε, σε ποιον δεν αρέσουν οι μικρές πινελιές ανανέωσης;

Αν, λοιπόν, θέλεις και εσύ να ανανεώσεις το σπίτι σου γι’ αυτό το καλοκαίρι, δεν έχεις παρά να συμβουλευτείς αυτό το άρθρο, εφαρμόζοντας τις προτάσεις που σου δίνουμε. Δεν χρειάζεται ούτε να αφιερώσεις πολύ χρόνο ούτε να ξοδέψεις μια περιουσία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις όρεξη και ανάγκη από έναν φρέσκο αέρα εν αναμονή του καλοκαιριού.

4 τρόποι να ανανεώσεις το σπίτι σου για το καλοκαίρι

Ανανέωσε τη διακόσμηση του χώρου σου

Jenny.Gr
Unsplash

Δεν χρειάζεται να κάνεις ριζικές αλλαγές, αλλά μικρές προσθήκες που, όμως, θα μεταμορφώσουν τον χώρο σου. Για παράδειγμα, επένδυσε σε χρωματιστά μαξιλάρια καναπέ, σε ένα καινούργιο κάλυμμα, σε ένα εντυπωσιακό βάζο σε έντονο χρώμα ή γιατί όχι και στις κουρτίνες σου. Ρίξε μια ματιά στο σπίτι σου και εντόπισε τα διακοσμητικά στοιχεία που «βαραίνουν» τον χώρο σου και έτσι δεν έχουν καμία θέση σε αυτόν την καλοκαιρινή περίοδο.

Άλλαξε την τραπεζαρία ή το τραπέζι του σαλονιού

Ανάλογα με το μπάτζετ που έχεις διαθέσιμο, θα κρίνεις τι μπορείς να κάνεις. Μια νέα τραπεζαρία σίγουρα θα ανανεώσει ολόκληρο τον χώρο και θα αλλάξει την εικόνα που είχε ως σήμερα. Αν, πάλι, αυτή η αλλαγή σου φαίνεται τεράστια, τότε προτίμησε ένα καινούργιο τραπεζάκι σαλονιού, που σίγουρα θα δώσει μια νέα πνοή στο σπίτι σου.

Γέμισε το σπίτι σου με πράσινο

Jenny.Gr
Unsplash

Το καλοκαίρι είναι η τέλεια περίοδος να γεμίσουμε το σπίτι μας με φυτά και να μεταμορφώσουμε τον χώρο μας. Η είσοδος των φυτών στο σαλόνι, την τραπεζαρία ή την κουζίνα μας μπορεί να αλλάξει εντελώς τον χώρο μας, μετατρέποντάς το σε ένα καλοκαιρινό spot. Δώσε ζωή στα «νεκρά» σημεία του σπιτιού σου και απόλαυσε το θέαμα.

Δημιούργησε έναν υπαίθριο χώρο τραπεζαρίας

Αν έχεις μεγάλο μπαλκόνι, αυλή ή κήπο, τότε αυτή είναι μια αλλαγή που πρέπει να κάνεις. Φτιάξε μια τραπεζαρία έξω από το σπίτι σου και απόλαυσε το δείπνο σου υπό το φως του φεγγαριού. Ένα ξύλινο τραπέζι και μερικές άνετες καρέκλες με μαξιλάρια είναι αρκετά για να χαρίσεις στον χώρο σου μια καλοκαιρινή πινελιά. Να είσαι σίγουρη πως θα γίνει το στέκι σου τις ζεστές νύχτες που βρίσκεσαι στην πόλη.