HOME SWEET HOME HOME TIPS

3 τρόποι για να εξαφανίσεις με φυσικό τρόπο τα μυρμήγκια από το σπίτι το καλοκαίρι


JTeam

23 Ιουλίου 2024

3 τρόποι για να εξαφανίσεις με φυσικό τρόπο τα μυρμήγκια από το σπίτι το καλοκαίρι
Freepik
Τα μυρμήγκια σίγουρα δεν βρίσκονται στη λίστα με τους καλεσμένους σου

Το καλοκαίρι μπορεί να έχει δεκάδες πλεονεκτήματα και οι περισσότεροι από εμάς να περιμένουμε πώς και πώς αυτή την εποχή του χρόνου, ωστόσο κάποια χαρακτηριστικά του ιδανικά δεν θα τα θέλαμε στη ζωή μας. Και πριν σκεφτείς τη ζέστη, θα αναφερθώ στα μυρμήγκια.

Κάθε χρόνο τη θερινή περίοδο, τα μυρμήγκια συνηθίζουν να εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του σπιτιού μας - από το σαλόνι και την κουζίνα μέχρι το μπάνιο και τα υπνοδωμάτια - κάνοντας τη ζωή μας δύσκολη. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να πηγαινοέρχεσαι στο σπίτι σου και να βλέπεις σε διάφορα σημεία του μυρμήγκια.

Και μπορεί τη μια στιγμή να τα εξαφανίζεις, όμως την επόμενη είναι και πάλι εκεί που τα άφησες, Αρκεί μόλις ένα ψίχουλο - πολλές φορές ούτε αυτό - για να εμφανιστούν από το πουθενά, αφήνοντάς σε με το στόμα ανοιχτό να απορείς για το πώς μπορεί να βρέθηκαν στο σαλόνι σου.

Στο εμπόριο υπάρχουν προϊόντα που υπόσχονται να μας απαλλάξουν από τα μυρμήγκια, ωστόσο η έντονη μυρωδιά και η σύστασή τους μας εμποδίζει να τα χρησιμοποιήσουμε σε κάθε γωνιά του σπιτιού μας. Γι’ αυτό, λοιπόν, βρήκαμε φυσικούς τρόπους για να αντιμετωπίσεις τα μυρμήγκια, απομακρύνοντάς τα οριστικά από το σπίτι σου. Είναι μικρά μυστικά με απλά υλικά, που υπάρχουν ήδη στα ντουλάπια σου.

Jenny.Gr
Unsplash

Πώς να απαλλαγείς από τα μυρμήγκια με φυσικό τρόπο

  • 1.Ξύδι

Το ξύδι είναι ένας από τους εχθρούς των μυρμηγκιών, καθώς αδυνατούν να επιβιώσουν, όταν εμφανιστεί μπροστά τους. Ρίξε αρκετή ποσότητα στο σημείο όπου συνηθίζουν να βγαίνουν τα μυρμήγκια - ακόμα κι όταν είναι εκεί. Θα χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα για να απαλλαγείς οριστικά από αυτά. Για επιπλέον προστασία, μια καλή ιδέα είναι να αφήσεις λίγη ποσότητα ξυδιού - ενδεχομένως με μια πετσέτα, λίγο χαρτί ή ένα πανί - στα σημεία που έχεις προσέξει ότι εμφανίζονται τα μυρμήγκια.

  • 2.Δυόσμος ή μέντα

Ο δυόσμος και η μέντα είναι ιδανικά για να απομακρύνεις τα μυρμήγκια από το σπίτι σου. Αυτά το κατά τα άλλα συμπαθητικό έντομο απεχθάνεται τα έντονα αρώματα και όπως όλοι γνωρίζουμε ο δυόσμος και η μέντα έχουν πολύ έντονη μυρωδιά. Με άλλα λόγια λειτουργούν σαν εντομοαπωθητικά, συνεπώς αν αντιμετωπίζεις σοβαρό πρόβλημα με τα μυρμήγκια στο σπίτι, πρέπει να το δοκιμάσεις.

Αγόρασε αιθέριο έλαιο είτε με δυόσμο είτε με μέντα και ρίξε αρκετές σταγόνες σε ένα φλιτζάνι νερού. Ψέκασε όλα τα σημεία του σπιτιού σου και αποχαιρέτησε οριστικά τους ανεπιθύμητους καλεσμένους σου. Αν αυτός ο τρόπος δεν σε βολεύει, τότε μπορείς να βράσεις λίγο νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με μερικά φύλλα δυόσμου/μέντας και αφού το αφήσεις για λίγη ώρα, να ψεκάσεις στα περιζήτητα σημεία.

  • 3. Πιπέρι

Το πιπέρι μπορεί να νοστιμεύει το φαγητό μας, ωστόσο δρα και κατά των μυρμηγκιών. Τρίψε αρκετό πιπέρι, τοποθέτησέ το σε ένα μπουκάλι με νερό, ανακάτεψε καλά και στη συνέχεια ψέκασε στις επιφάνειες που βλέπεις συνήθως μυρμήγκια, στις πόρτες, τα παράθυρα, στα φυτά που έχεις στο σπίτι σου, αλλά και στα σωληνάκια του καλοριφέρ. Τα μυρμήγκια ενοχλούνται από την μυρωδιά του πιπεριού, συνεπώς δεν θα αργήσεις να δεις αποτέλεσμα.