HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Οδηγός για Αρχάριους: Οι πιο απλοί τρόποι για να κάνετε το σαλόνι σας να ξεχωρίζει


15 Σεπτεμβρίου 2018

photo-1502672023488-70e25813eb80.jpg

Σας έχουμε δώσει κατά καιρούς πολλές διακοσμητικές συμβουλές για τη διακόσμηση του σαλονιού. Αν, όμως, είστε από αυτούς που δεν ξέρουν από πού να πρωτοξεκινήσουν, δείτε παρακάτω ποια είναι τα βασικά πράγματα, ή αν θέλετε οι βασικές αλλαγές, που θα κάνουν το σαλόνι σας να ξεχωρίζει. 

Το χρώμα στους τοίχους Το χρώμα που θα επιλέξετε για τους τοίχους του σαλονιού σας είναι η πιο σημαντική επιλογή που θα κάνετε καθώς η μετέπειτα διακόσμησή του θα εξαρτηθεί και θα βασιστεί σε αυτό. Επιλέξτε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις αν θέλετε να μεγαλώσετε οπτικά τον χώρο σας. Αν δεν σας αρέσει το λευκό επιλέξτε κρεμ, απαλό μπλε, γκρι, μπεζ ή και απαλό ροδακινί. Πρόκειται για χρώματα που μπορούν να ταιριάξουν με πολλά. 

σαλόνι

Το χρώμα που θα επιλέξετε για τους τοίχους του σαλονιού σας είναι η πιο σημαντική επιλογή που θα κάνετε.

Τα Μεγαλύτερα Λάθη που Κάνετε στη Διακόσμηση του Σαλονιού σας

Από την άλλη μεριά, η επιλογή ενός ανοιχτού χρώματος δεν είναι και κανόνας. Η διακόσμηση του σπιτιού σας πρέπει να ταιριάζει στην προσωπικότητά σας και αν αγαπάτε τα πιο σκούρα χρώματα τότε αυτά πρέπει να βάλετε στο σαλόνι σας. Για να μην γίνει πολύ σκοτεινός όλος ο χώρος επιλέξτε ανοιχτόχρωμα έπιπλα για τη διακόσμηση. 

Μαξιλάρια Τα μαξιλάρια είναι το πιο «εύκολο» διακοσμητικό για το σαλόνι σας. Προσδίδουν μια ζεστασιά στον χώρο και μια κομψότητα ενώ μπορούν ακόμα και να φωτίσουν ολόκληρο το σαλόνι αν είναι πραγματικά όμορφα. Βασισμένοι στο χρώμα των επίπλων ή των τοίχων σας μπορείτε να επιλέξετε χρώματα, υφές και σχέδια που θα σας ενθουσιάζουν κάθε φορά που τα βλέπετε. Φυσικά μπορείτε να γίνεται και λίγο πιο τολμηροί και αν, για παράδειγμα, έχετε έναν γκρι καναπέ μπορείτε να του βάλετε γκρι ή λευκά μαξιλαράκια καθώς και μερικά πορτοκαλί για να δώσετε μια πιο πικάντικη πινελιά στον χώρο σας. 

Σαλόνι: Αυτές τις Ιδέες Διακόσμησης Πρέπει να τις Ξεχάσετε Άμεσα

σαλόνι

Τα μαξιλάρια είναι το πιο «εύκολο» διακοσμητικό για το σαλόνι σας.

Το μέγεθος των επίπλων Διαλέξτε έπιπλα βασισμένοι στο μέγεθος του σαλονιού σας. Παρόλο που ένας πολύ μεγάλος καναπές προσφέρει μεγαλύτερη άνεση, οι ειδικοί συνιστούν να επιλέξετε κάτι πιο μικρό αν ο χώρος σας είναι μικρός. Το ίδιο ισχύει και για το coffee table και για όλα τα έπιπλα του σαλονιού. 

σαλόνι

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!