HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

6 τρόποι για να κάνετε το γκρι το πιο χαρούμενο χρώμα


26 Απριλίου 2019

thehomeissue_grey-1-1024x585.jpg

Δεν είναι τυχαίο το ότι το γκρίζο σαν λέξη έχει αρνητική έννοια. Ένα από τα πράγματα που σκέφτονται όλοι όταν αποφασίζουν να βάλουν το γκρι στη διακόσμηση του σπιτιού τους είναι ότι φοβούνται μήπως το αποτέλεσμα δείχνει υπερβολικά «καταθλιπτικό».

Η πραγματικότητα, όμως, είναι λίγο διαφορετική. Μπορείτε να βάλετε το γκρι στο σπίτι σας και με μερικές μικρές «τροποποιήσεις» που θα σας πούμε να το κάνετε πιο χαρούμενο και πιο ενδιαφέρον.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν αποφασίσετε ποιο γκρι θα βάλετε στο σπίτι σας είναι να πάρετε δείγματα υφάσματος (ή χρωμάτων) απ’ όλα τα γκρι και να τα βάλετε το ένα δίπλα στο άλλο για να τα συγκρίνετε. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να διαπιστώσετε μόνοι σας τη διαφορά ανάμεσα στα πιο «ζεστά» και στα πιο «κρύα» γκρι. Ένα γκρι συνδυασμένο με μπλε, για παράδειγμα, θα δείχνει πιο κρύο από ένα γκρι συνδυασμένο με κίτρινο.

Ένα ακόμα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι πως αν είναι μεγάλο το δωμάτιο προτιμήστε έναν πιο βαθύ τόνο του γκρι που θα χρησιμοποιήσετε, έτσι ώστε να φαίνεται πιο ζεστός ο χώρος σας.

Μόνο λευκό Μια κλασική επιλογή που όμως μπορεί να σας δώσει ένα πολύ μοντέρνο αποτέλεσμα είναι η ασφαλής επιλογή του λευκού χρώματος για να συνδυάσετε με το γκρι. Δώστε σημασία στις λεπτομέρειες όπως τα διακοσμητικά στοιχεία και τις διαφορετικές υφές των υφασμάτων.

Μαξιλάρια Κάντε πιο χαρούμενο έναν γκρι καναπέ διακοσμώντας τον με χρωματιστά μαξιλάρια. Αυτός είναι ένας οικονομικός τρόπος για να ανανεώνετε το σαλόνι σας ανάλογα με την εποχή αφού θα μπορείτε πχ. τον χειμώνα να συνδυάσετε μοβ μαξιλάρια με τον γκρι καναπέ σας και το καλοκαίρι να τα αντικαταστήσετε με μερικά κίτρινα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

Δείτε ακόμη: Οι πιο stylish υφές σε ριχτάρια, χαλιά και μαξιλάρια για ένα ζεστό σπίτι