HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

5 tips για να αναμίξετε διαφορετικά μέταλλα στη διακόσμησή σας


9 Ιουνίου 2019

thehomeissue_mixingmetals0-1024x585.jpg

Ακόμα και ανήκετε στους ανθρώπους που μελετούν προσεκτικά τη διακόσμηση και θέλουν τα πάντα να ταιριάζουν μεταξύ τους, η ανάμιξη πολλών μεταλλικών υφών δεν είναι σε καμία περίπτωση απαγορευτική. Αντιθέτως, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε χαρακτήρα, προσωπικότητα και βάθος στον χώρο σας.

Κατά τη δεκαετία του 80, στον χώρο της διακόσμησης, υπήρξε μία τάση που υπαγόρευε πως είναι απαγορευτικό να βάζετε διαφορετικά είδη μετάλλων στον ίδιο χώρο. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει και αυτή η μίξη των μετάλλων είναι ιδανική για να δώσετε οπτικό ενδιαφέρον στον χώρο σας. Τα παρακάτω 5 tips θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε.

Μπρονζέ: Το Χρώμα που θα Κυριαρχήσει Φέτος σε Κάθε Σπίτι

Διαλέξτε το κυρίαρχο μέταλλο Εντοπίστε ποιο είναι το μεταλλικό φινίρισμα που αγαπάτε περισσότερο, χρησιμοποιήστε το σαν βάση και έπειτα επιλέξτε μία ή δύο άλλες μεταλλικές πινελιές για να ολοκληρώσετε τη σύνθεση. Το κυρίαρχο μέταλλο θα εξασφαλίσει την ενότητα στον χώρο σας, ενώ οι άλλες μεταλλικές πινελιές θα καθοδηγήσουν το βλέμμα μέσα στο δωμάτιο.

Σκεφτείτε την παλέτα σας Τα θερμά μέταλλα (χρυσός, μπρούτζος, χαλκός) ταιριάζουν πολύ με τις θερμές αποχρώσεις (όπως κόκκινα, καφέ και κίτρινα). Τα ψυχρά μέταλλα (χρώμιο και ασήμι) ταιριάζουν με ψυχρές αποχρώσεις (μπλε, πράσινα, βιολετί). Μπορείτε πάντα να προσθέσετε κάποιο μέταλλο σε έναν ουδέτερο χώρο και να δημιουργήσετε την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε – θερμή ή ψυχρή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

Δείτε ακόμη: Metallic decor: Η ζεστασιά των μετάλλων στο σπίτι