HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Οι πιο έξυπνοι τρόποι για να στήσετε το απόλυτο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι


The Jennettes

12 Δεκεμβρίου 2019

Οι πιο έξυπνοι τρόποι για να στήσετε το απόλυτο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Μία από τις πιο όμορφες διαδικασίες τις ημέρες των Χριστουγέννων, είναι η προετοιμασία του εορταστικού τραπεζιού, καθώς απαιτεί πολλή φαντασία, μεράκι και αγάπη για τη διακόσμηση, αλλά και τους καλεσμένους σας.

jenny.gr

Εάν θέλετε να μυηθείτε στον υπέροχο κόσμο της γιορτινής διακόσμησης ή αλλιώς, στην τέχνη της art de la table, υπάρχουν κάποιοι πολλοί έξυπνοι και κομψοί τρόποι για να στήσετε το τέλειο δείπνο αυτές τις μέρες.  

Εάν δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε, πρώτα πρέπει να βρείτε την κατάλληλη τοποθεσία μέσα στο σπίτι σας, που θα φιλοξενήσει το γιορτινό σας τραπέζι και θα βγάλει τις ιδέες και τη φαντασία σας ασπροπρόσωπες. Ο πρώτος κανόνας ορίζει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε, αποφεύγοντας ωστόσο, τις υπερβολές. Εάν δεν σας φτάνουν τα σερβίτσια που έχετε, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε, αξιοποιώντας παλιά πιάτα ή οικογενειακά κειμήλια, που μέχρι χθες θεωρούσατε ότι δεν μπορούν να σας φανούν χρήσιμα στη σύνθεση ενός εορταστικού τραπεζιού. 

jenny.gr

Η διακόσμηση του τραπεζιού σας μπορεί να είναι από απλή έως σύνθετη χωρίς να χρειαστεί να σας στοιχίσει ακριβά. Μπορείτε να κινηθείτε επάνω στο αγαπημένο σας χρώμα και να μεγαλουργήσετε, αρκεί να έχετε ποιοτική φαντασία. Πέρα από τα οικογενειακά κειμήλια που μπορούν να αντικαταστήσουν τα πιάτα σας, επόμενο μέλημα είναι να διαλέξετε το κατάλληλο τραπεζομάντηλο. Μπορείτε να κινηθείτε σε όποιον χρωματικό συνδυασμό επιθυμείτε, εκτός κι αν θέλετε να προτιμήσετε το λευκό, το χρυσό ή το ασημί, που είναι οι σίγουρες και κλασικές επιλογές για τις γιορτές. 

Πέρα από την επιλογή των πιάτων και του τραπεζομάντηλου, μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές εκδοχές και για τα ποτήρια που θα κοσμήσουν το τραπέζι σας. Μπορείτε να προτιμήσετε τα απλά, λιτά ποτήρια κρασιού ενώ για το νερό μπορείτε να διαλέξετε χρωματιστά ποτήρια.  

jenny.gr

Μεγάλη σημασία στην εικόνα του τραπεζιού σας έχουν επίσης, τα λουλούδια και τα κεριά. Το εορταστικό τραπέζι επιβάλλει ζωντάνια και πολύ χρώμα γι’ αυτό καλό είναι να προτιμήσετε πολύχρωμες συνθέσεις ή ακόμη και να στολίσετε το τραπέζι σας με γκι! Επίσης, μεγάλο ρόλο παίζουν και τα κεριά, τα οποία φαίνονται πάντα ιδιαίτερα εντυπωσιακά επάνω στα αγαπημένα μας κηροπήγια. Επίσης, μπορείτε να τοποθετήσετε κατά μήκος του τραπεζιού σας, ψηλά κηροπήγια ώστε να δημιουργήσετε μια σειρά από κεριά ανόμοιου ύψους για ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

jenny.gr

Η διακόσμηση του τραπεζιού σας μπορεί να απογειωθεί με μερικές ακόμη, λεπτομέρειες, όπως με κορδέλες, χριστουγεννιάτικες μπάλες, διακοσμητικά. Ξεκινώντας από τα μαχαιροπίρουνα και τις χαρτοπετσέτες, που μπορούν να τυλιχθούν με μια όμορφη κορδέλα, όλα τα υπόλοιπα μπορούν να οργανωθούν με οδηγό τη φαντασία σας.

Το αποτέλεσμα της όμορφης και προσεγμένης σας διακόσμησης θα ανταμείψει σίγουρα τον κόπο σας, αλλά και τους καλεσμένους σας, που θα εντυπωσιαστούν από την αισθητική του τραπεζιού σας.