HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Αυτά είναι τα 6 «χρώματα» που θα βρείτε σε κάθε στιλάτο σπίτι


8 Απριλίου 2020

Αυτά είναι τα 6 «χρώματα» που θα βρείτε σε κάθε στιλάτο σπίτι

Και όταν λέμε «στιλάτο σπίτι» εννοούμε στιλάτο, Σκανδιναβικό σπίτι! 

Οι Σκανδιναβοί φτιάχνουν πολύ όμορφα σπίτια, γεμάτα ζεστασιά και στιλ. Αυτός είναι και ο λόγος που είπαμε να αναλύσουμε τον τρόπο που διακοσμούν οι Σκανδιναβοί και να δούμε τι χρώματα επιλέγουν να βάζουν στη διακόσμηση του σπιτιού τους. 

Δεν υπάρχει Σκανδιναβικό σπίτι που να μην είναι εμπνευσμένη η διακόσμησή του από τη φύση. «Πάντα εμπνεόμαστε από τα χρώματα της φύσης», λέει ένας Νορβηγός και συνεχίζει, «Τα «ξεπλυμένα» πράσινα και το βαθύ μπλε είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Η Μητέρα Φύση δεν κάνει ποτέ λάθος». Και έχει απόλυτο δίκιο. Κάθε Σκανδιναβικό σπίτι, εστιατόριο, ξενοδοχείο έχει εμπιστευτεί μια παλέτα 6 χρωμάτων: το σκονισμένο ροζ, το χρυσοπορτοκαλί, το βαθύ μπλε, το πράσινο του δάσους, το σκούρο πράσινο με μια δόση κίτρινου και το απαλό «παγωμένο» μπλε. Βάζοντας στο σπίτι σας μερικά διακοσμητικά σε αυτά τα χρώματα και μια λευκή ή κρεμ βάση, θα καταφέρετε να δημιουργήσετε ένα “ζεστό” και φιλόξενο σπιτικό σαν αυτά της Σκανδιναβίας. 

Ψάξτε στη φύση για έμπνευση 

Όταν βάζετε στο σπίτι σας τα χρώματα της φύσης δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να κάνετε λάθος. Αν είστε από αυτούς που φοβούνται τις μεγάλες αλλαγές και τα πειράματα και δεν θέλετε να τολμήσετε να βάλετε το «σκονισμένο» ροζ στο σπίτι σας, ξεκινήστε απλά βάζοντας ένα πράσινο βάζο. Ξεκινήστε δειλά-δειλά και σιγά-σιγά θα ανοιχτείτε περισσότερο.

jenny.gr

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

Δείτε ακόμη: Αερόφυτα: Η πιο trendy τάση στη διακόσμηση του χώρου μας