HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Τα ιδανικά χρώματα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού, ανάλογα με τη χρήση του


Μάρθα Κουμπάνη

15 Οκτωβρίου 2020

Τα ιδανικά χρώματα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού, ανάλογα με τη χρήση του

Το χρώμα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην διακόσμηση κάθε χώρου αφού συνδέεται άμεσα με την ψυχολογία και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη διάθεση μας κάθε μέρα. Εκτός όμως από την ψυχολογία μας, κάθε χώρος προορίζεται να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο και να εξυπηρετήσει διαφορετικές ανάγκες. 'Ετσι λοιπόν αν βρίσκεστε σε διαδικασία ανανέωσης ενός δωματίου είναι λογικό να νιώθετε ότι η απόφαση σχετικά με το ποιο χρώμα θέλετε να κοσμεί τους τοίχους να σας απασχολεί. Εμείς σας έχουμε τα ιδανικά χρώματα Vechro για κάθε χώρο του σπιτιού σας ανάλογα με τη χρήση του.

Καθιστικό

jenny.gr

Για το καθιστικό είναι ιδανικοί οι τόνοι του λευκού και του μπεζ αλλά και τα πιο γλυκά σοκολατί.

Το μπεζ αποτελεί το κορυφαίο ουδέτερο χρώμα. Αφού φέρνει την ισορροπία ανάμεσα στην ψυχρότητα και τη ζεστασιά και είναι αριστοκρατικό. Το λευκό σας επιτρέπει να πειραματιστείτε και να παίξετε με διαφορετικά χρώματα στην  υπόλοιπη διακόσμηση. Επιπλέον ταιριάζει τόσο σε κλασικούς όσο και minimal χώρους. Το καφέ της σοκολάτας χαρίζει στο χώρο αίσθηση ζεστασιάς και γλυκύτητας ενώ αποπνέει κομψότητα.

Κουζίνα

jenny.gr

Για την κουζίνα, το δωμάτιο όπου περνάει τον περισσότερο χρόνο η οικογένεια, χρειάζεται ένα χρώμα το οποίο να μην λερώνει και ξυπνά την διάθεση για δημιουργία.

Το ανοιχτό γκρι έχει την ίδια ευκολία και την κομψότητα του λευκού χωρίς να λερώνει. Προτιμήστε το συγκεκριμένο χρώμα αν οι πάγκοι και τα ντουλάπια της κουζίνας σας διαθέτουν πέτρινες ή χρωματιστές λεπτομέρειες καθώς θα τις αναδείξει ακόμα περισσότερο.

Το πράσινο βεραμάν και οι ανοιχτές αποχρώσεις τις μέντας, εκτός από σούπερ μοδάτες, χαρίζουν μία ρετρό νότα στην κουζίνα σας, ενώ παράλληλα είναι και διακριτικές. Σε μία άλλη οπτική, διάφορες αποχρώσεις του μπλε περιορίζουν την όρεξη. Τέλος, στην απέναντι πλευρά του χρωματικού κύκλου υπάρχει το κίτρινο, ένα χρώμα ζεστό και θερμό που αποπνέει φρεσκάδα και αισιοδοξία.

Τραπεζαρία

jenny.gr

Είναι σημαντικό να κάνει τους καλεσμένους σας να αισθάνονται άνετα και φιλόξενα. To καφέ-μινκ είναι μία ζεστή και ιδανική απόχρωση για την τραπεζαρία σας, που σε συνδυασμό με το μπλε ραφ, έναν από τους πιο θερμούς τόνους του μπλε, προσδίδουν πολυτέλεια και χαρακτήρα στην
τραπεζαρία.

Τολμήστε ένα επιβλητικό μπορντό για μια luxurious πινελιά.

Μπάνιο

jenny.gr

O χώρος που θέλουμε να χαλαρώνουμε και ταυτόχρονα να αποπνέει αίσθηση καθαριότητας.

Το Μπεζ-γκρι (taupe). Για ένα απλό και chic μπάνιο η απόχρωση αυτή θα ταιριάξει τόσο με τα είδη υγιεινής όσο και με τις πετσέτες και τα αξεσουάρ σας. Το μπλε του μεσονυκτίου θα ενισχύσει το βάθος στο χώρο και αντίθετα απ'ότι πιστεύατε θα κάνει το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος.

Μέντα είναι ιδανική για τους λάτρεις του vintage ύφους.

Υπνοδωμάτιο

jenny.gr

Τα γήινα μπεζ-Χακί θα σας κάνουν να νιώσετε ζεστά, άνετα και όμορφα. Αν είστε φαν του κλασικού είναι η τέλεια επιλογή για το υπνοδωμάτιό σας.

Το λευκό του πάγου από την άλλη μοιάζει να έχει χαλαρωτική και ανακουφιστική δράση. Τέλος το μπλε ανθρακί θα δημιουργήσει μια ξεκούραστη ατμόσφαιρα.