HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Υπόθεση καθιστικό: Πώς θα κάνεις το σαλόνι σου το πιο όμορφο σημείο του σπιτιού


Μάρθα Κουμπάνη

12 Οκτωβρίου 2020

Υπόθεση καθιστικό: Πώς θα κάνεις το σαλόνι σου το πιο όμορφο σημείο του σπιτιού

Μέχρι περίπου τη δεκαετία του ‘80, το σαλόνι ήταν “άβατη γη”. Η είσοδος -κυρίως σε παιδιά- ήταν σχεδόν απαγορευτική. Ο λόγος συνήθως ήταν ότι στο καθιστικό τοποθετούσαν τα πιο ακριβά και καλά έπιπλα και διακοσμητικά και έπρεπε να διατηρηθούν σαν καινούργια για μελλοντικούς καλεσμένους.

Σήμερα όμως, το σαλόνι σταμάτησε να έχει ρόλο μαυσωλείου. Είναι από τα σημαντικότερα δωμάτια του σπιτιού, είναι το σημείο συγκέντρωσης της οικογένειας, αλλά και των φίλων. Είναι θα λέγαμε το πιο “κοινωνικό” δωμάτιο, καθώς μας φέρνει πιο κοντά με αγαπημένα πρόσωπα ακόμη και σε καιρούς αποξένωσης. Είναι πλέον ο χώρος που χαλαρώνουμε καθημερινά και σε αυτόν περνάμε τις πιο πολλές ώρες της ημέρας.

Γι’ αυτό και το σαλόνι πρέπει να δημιουργηθεί με βάση το προσωπικό μας γούστο, χρησιμοποιώντας στοιχεία που θα δίνουν ζωντάνια, θα προσφέρουν την άνεση που χρειαζόμαστε και θα πλαισιώνουν όμορφα και με αρμονία τις στιγμές που περνάμε μέσα σε αυτό.

Το Α και το Ω στο καθιστικό είναι τα έπιπλα. Η επιλογή τους πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τη διάταξη του σπιτιού, ώστε να μην πιάνουν πολύ χώρο χωρίς λόγο και πάντα με γνώμονα την άνεση. Πολλές φορές παρασυρόμαστε από κομμάτια

που είναι στη μόδα και ακολουθούν τις τάσεις της εποχής, και τα επιλέγουμε χωρίς να ελέγξουμε πρώτα αν είναι βολικά. Γι’ αυτό ό,τι επιλέξουμε θα πρέπει να συνδυάζει την ομορφιά, την εργονομία, την άνεση αλλά και την ποιότητα που θα αντέξει στο χρόνο.

Ένας αναπαυτικός και ανθεκτικός καναπές, άνετες και στυλάτες πολυθρόνες, ένα ανθεκτικό τραπέζι σαλονιού και ένα έπιπλο για την τηλεόραση, είναι τα κυριότερα έπιπλα αλλά και εκείνα που θα καθορίσουν την εικόνα του σαλονιού.

Τα έπιπλα που ξεχωρίσαμε είναι του αμερικανικού κολοσσού Ashley Homestore, που άνοιξε πριν από περίπου ένα χρόνο το πρώτο φυσικό κατάστημα στην Ελλάδα. Τα έπιπλα της Ashley Homestore, που εδώ και 75 χρόνια “ντύνει’ τα σπίτια χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, είναι έπιπλα που “κρατούν για μια ζωή” κατασκευασμένα με διαχρονικά σχέδια, αλλά και καλά ποιοτικά υλικά, ώστε να αντέχουν στο χρόνο.

Μάλιστα, αυτό το μήνα στην Ashley Home μπορείς να συμμετέχεις στη δράση BUY MORE, SAVE MORE στα έπιπλα καθιστικού: μια δράση όπου όσα περισσότερα αγοράζεις, τόσα περισσότερα κερδίζεις!

Συγκεκριμένα, εάν επιλέξεις έπιπλα καθιστικού αξίας έως 1.500 ευρώ, έχεις 10% έκπτωση. Αν προτιμήσεις έπιπλα αξίας από 1.500 έως 3.000 ευρώ θα έχεις 15% έκπτωση, ενώ εάν αγοράσεις προϊόντα αξίας από 3.000 ευρώ και άνω, θα έχεις 25% έκπτωση.

Αφού λοιπόν, επιλέξουμε τα έπιπλα, έρχεται η σειρά της διακόσμησης. Αν και η διακόσμηση φαντάζει χαωτική και αγχωτική, κάποιες μικρές συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν να στηθεί όλο το καθιστικό χωρίς κόπο. Ένα χαλί και πολλά διακοσμητικά μαξιλάρια θα ζεστάνουν το χώρο, ενώ φωτιστικά δαπέδου και κεριά θα προσφέρουν όμορφη ατμόσφαιρα. Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να δώσουν ζωντάνια και χρώμα στο καθιστικό και τέλος, πίνακες και ίσως ένας καθρέφτης θα δώσουν στυλ και μια προσωπική πινελιά στους άδειους τοίχους.

Αν όμως, δυσκολεύεσαι να διακοσμήσεις το χώρο σου, το εξειδικευμένο προσωπικό της Ashley Homestore μπορεί να σε βοηθήσει με έτοιμες προτάσεις!

Την ποιότητα, αλλά και την άνεση των επίπλων της Ashley Homestore μπορείς να τη διαπιστώσεις από κοντά, στο φυσικό τους κατάστημα στο Smart Park στα Σπάτα, στο οποίο τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας.

Επιπλέον, υπάρχει και η δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις τη νέα ΟΝΕ ΟΝ ΟΝΕ υπηρεσία που προσφέρει η εταιρεία: μπορείς να κλείσεις δωρεάν online ραντεβού με εξειδικευμένο πωλητή από το κατάστημα, ώστε να μιλήσετε live με βιντεοκλήση (μέσω Viber, Whatsapp ή Zoom) και να σου λύσει όλες τις απορίες, ξεναγώντας σε παράλληλα μέσα στο φυσικό κατάστημα.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα να κλείσεις ένα προσωπικό ραντεβού στο φυσικό κατάστημα με έναν από τους πωλητές της Ashley, που θα σε βοηθήσει να βρεις από κοντά όλα όσα χρειάζεσαι, χωρίς καμία αναμονή.