HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Το ύφασμα που "θα ντύσει" τα έπιπλα αυτή τη σεζόν είναι πολυτελές, αλλά δεν είναι το βελούδο


Μάρθα Κουμπάνη

12 Οκτωβρίου 2020

Το ύφασμα που "θα ντύσει" τα έπιπλα αυτή τη σεζόν είναι πολυτελές, αλλά δεν είναι το βελούδο

Αν η πολυτέλεια ήταν ύφασμα, θα ήταν χωρίς αμφιβολία το κομψό και απαλό βελούδο με την λαμπερή υφή. Είναι το ύφασμα, που αιώνες τώρα αποπνέει κύρος, και δημιουργεί αριστοκρατική ατμόσφαιρα στον χώρο. Ωστόσο, ένα άλλο εντελώς απρόσμενο ύφασμα έρχεται να αλλάξει όσα ξέραμε. Ένα από τα υφάσματα, που κυριαρχεί αυτή τη σεζόν στον χώρο του design, είναι σίγουρα το μπουκλέ.

Ανάμεσα σε πολλά trends, που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ξεχωρίζει το συγκεκριμένο ύφασμα, το οποίο «ντύνει» έπιπλα και αντικείμενα στο σπίτι και τα κάνει να φαίνονται πολυτελή και απίστευτα chic. Το ύφασμα αυτό μάλιστα, κάνει κόμπους (ή μπούκλες).

Όπως αναφέρει το Zoe Report, το Wall Street Journal το χαρακτήρισε μη-πρακτικό, ωστόσο παραμένει ένα από τα πιο στιλάτα και cozy υφάσματα, που δίνει διάσταση στον χώρο και του χαρίζει κομψότητα και «ζεστασιά».

Το λατρεύουν, και οι celebrities, όπως η Kylie Jenner.

Όπως αναφέρει η Kelley Mason, Manager of Content & Creative στο design brand Lulu and Georgia, στο Zoe Report: «Ο πιο εύκολος τρόπος για να υιοθετήσεις το trend, είναι με ένα μαξιλάρι ή ένα ριχτάρι -κάτι σχετικά οικονομικό, το οποίο μπορείς να το μετακινήσεις εύκολα». Η ίδια ωστόσο, παραδέχεται ότι έχει πάθει εμμονή με τις μπουκλέ πολυθρόνες σε ιδιαίτερο, ακανόνιστο σχήμα, οπότε αν η τάση ταιριάζει στο γούστο σας, μη διστάσετε να κάνετε μια αγορά-επένδυση.