HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Όλα ρευστά: H νέα τάση στη διακόσμηση αντανακλά τέλεια τη νέα πραγματικότητα


Μάρθα Κουμπάνη

14 Οκτωβρίου 2020

Όλα ρευστά: H νέα τάση στη διακόσμηση αντανακλά τέλεια τη νέα πραγματικότητα

To "The Persistence of Memory" είναι ίσως ο διασημότερος πίνακας του Iσπανού, σουρεαλιστή ζωγράφου Salvador Dali, ελαιογραφία σε καμβά, την οποία συνέθεσε το 1931. Τα ρολόγια που λιώνουν, αντιπροσωπεύουν το χάσιμο της σημασίας του χρόνου.

Ο Dali δημιούργησε εικόνες και σύμβολα με ρευστές φόρμες και ακανόνιστα σχήματα σε πολλά από τα έργα του.

Τι σημασία όμως έχουν όλα αυτά σε ένα άρθρο διακόσμησης;

Και η διακόσμηση δεν έχει να κάνει πάντα με την τελειότητα και τη συμμετρία. Μπορεί οι καθαρές γραμμές να είναι αυτό που συναντάμε συχνότερα και ειδικά στους χώρους με μίνιμαλ αισθητική, όμως φαίνεται πως και αυτό αλλάζει την ώρα που διανύουμε μία νέα, διαφορετική πραγματικότητα.

Μερικά από τα πιο στιλάτα σπίτια που βλέπουμε στο Instagram υιοθετούν μια τάση που θέλει ελευθερία στο σχήμα και τις μορφές των διακοσμητικών και επίπλων. Μοιάζουν παραμορφωμένα όπως τα ρολόγια του Dali, με ακανόνιστο σχήμα και καμπύλες, πράγμα που μας κάνει να σκεφτούμε ότι αντανακλούν με τον καλύτερο τρόπο τη ρευστή μας καθημερινότητα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Καθρέφτες χωρίς συγκεκριμένο σχήμα, αλλά και κεραμικά ή βάζα από πέτρα που δεν έχει λαξευτεί, καθώς και φωτιστικά ή σερβίτσια δίνουν απλοϊκό χαρακτήρα στο σπίτι την ώρα που η τάση του cottagecore γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Τα αξεσουάρ αυτά τραβούν τα βλέμματα, όπου κι αν τοποθετηθούν, και χαρίζουν μια ξεχωριστή πινελιά σε κάθε δωμάτιο.

Όλα τους είναι πρωτόγνωρα όμορφα μέσα στην απλότητά τους. Εσείς, θα τα υιοθετήσετε;

Δείτε ακόμη: Η τάση που λάτρευαν οι γιαγιάδες μας επιστρέφει στη διακόσμηση