Οι διακοσμητές κατεβάζουν τα κάδρα από τους τοίχους και τα τοποθετούν με αυτό τον τρόπο

Μάρθα Κουμπάνη
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Όπως σε ένα κομψό outfit,έτσι και σε έναν προσεγμένο χώρο, τα αξεσουάρ διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Από το πιο μικρό και διακριτικό στο πιο εντυπωσιακό και statement, μπορούν να αναδείξουν τον χώρο και να του χαρίσουν προσωπικότητα.

Στο παρελθόν, οι πίνακες και τα έργα τέχνης κάλυπταν σχεδόν ολόκληρη την επιφάνεια του τοίχου, με κορνίζες, σκούρες αποχρώσεις και συχνά επιβλητικές και βαριές κορνίζες, που βάραιναν την ατμόσφαιρα. Τότε, όσο πιο μαξιμαλιστικό το έργο, τόσο πιο πολυτελές, όμως σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. 

Η επίδραση της σκανδιναβικής φιλοσοφίας έχει κυριαρχήσει και η μίνιμαλ διακόσμηση επιβάλλει το less is more. Έτσι, σήμερα θέλουμε τους τοίχους όσο πιο άδειους γίνεται ή με ελάχιστα ράφια με ψαγμένα wall art και διακοσμητικά αντικείμενα. 

Οι interior designers κατεβάζουν πίνακες και κάδρα από τους τοίχους και τα ακουμπούν με στιλ στο πάτωμα ανάμεσα σε στοίβες από βιβλία τέχνης και μόδας ή σε αφαιρετικά ράφια από φυσικό ξύλο.

 

Η ομοιομορφία είναι σημαντική σε αυτό το στιλ. Όσα έργα ή αφίσες επιλέξετε, είναι σημαντικό να έχουν χρωματική αρμονία και συγκεκριμένο θέμα. Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί και να φτιάξετε τα δικά σας έργα.

 

Λευκό, μαύρο και natural είναι οι επικρατέστεροι τόνοι για τα μοντέρνα σπίτια και δεν θυμίζουν σε τίποτα τις περασμένες δεκαετίες.