HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Η νέα τάση στα φωτιστικά τα μετατρέπει σε εντυπωσιακά γλυπτά


Μάρθα Κουμπάνη

8 Σεπτεμβρίου 2021

Η νέα τάση στα φωτιστικά τα μετατρέπει σε εντυπωσιακά γλυπτά

Είναι επίσημο:To design της δεκαετίας του '80 επιστρέφει δυναμικά και υπάρχει ένα χαρακτηριστικό κομμάτι του '80 που εμφανίζεται στο σπίτι (και στο Instagram) ξανά και ξανά: τα φωτιστικά δαπέδου από γύψο.

Αυτά τα ανθεκτικά, γλυπτά και συχνά σπειροειδή φωτιστικά  που εμφανίζονται συχνά σε τόνους καφέ ή κρεμ επανέρχονται στον κόσμο της διακόσμησης του σπιτιού. Ένα τέτοιο έκανε ακόμη την εμφάνισή του στο εξώφυλλο της Teen Vogue τον Ιούνιο.

 

Παρόλο που αποτελούν ένα chunky και statement κομμάτι σε ένα δωμάτιο, τα γύψινα φωτιστικά έρχονται επίσης σε επιτραπέζια μεγέθη και είναι λιγότερο δεσμευτικά από άλλα χαρακτηριστικά στιλ τη δεκαετίας, όπως π.χ ένα καναπές σε σχήμα κοχύλι.

jenny.gr

Αυτό είναι ίσως ένας από τους λόγους για τους οποίους αυτό το ιδιαίτερο αντικείμενο απογειώνεται. Επιπλέον , οι καμπύλες, η πορώδης υφή και η παιχνιδιάρικη διάθεση τα χρίζουν μοναδικά και τους εξασφαλίζουν μια θέση στην διακόσμηση ενός pop / artistic χώρο.

jenny.gr

Πώς θα τα υιοθετήσετε στην διακόσμηση του σπιτιού σας;

Tα επιδαπέδια 80s φωτιστικά από γύψο μπορούν να γεμίσουν μια άχαρη, άδεια γωνία, να τοποθετηθούν δίπλα από τον καναπέ ή την τραπεζαρία, ή σε περίοπτη θέση, δίπλα από το παράθυρο.

Μπορείτε είτε να τα αφήσετε λευκά, είτε να τα βάψετε σε μια δροσερή pastel και να τα κάνετε πιο pop.