HOME SWEET HOME ΟΜΟΡΦΑ ΣΠΙΤΙΑ

Αυτό το ονειρικό σπίτι στο μπαλί είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από μπαμπού


28 Απριλίου 2019

thehomeissue_bamboo0-1024x585.jpg

Ο David Hornblow και η κόρη του Amelia δεν είχαν ποτέ φανταστεί πως θα είχαν ένα σπίτι στο Μπαλί, πόσο μάλλον ένα σπίτι εξολοκλήρου κατασκευασμένο από μπαμπού, δίπλα σε ένα πανέμορφο ποτάμι.

Η περιπέτεια ξεκίνησε όταν πριν μερικά χρόνια, επισκέφθηκαν το Green Village, μια περιοχή του Μπαλί με κατοικίες κατασκευασμένες από μπαμπού και ενθουσιάστηκαν με την αρχιτεκτονική.

Η αξιοποίηση της περιοχής, που μέχρι το τέλος του χρόνου θα περιλαμβάνει 15 τέτοια σπίτια, είναι όραμα της Elora Hardy η οποία ίδρυσε μια εταιρεία design, την «Ibuku» η οποία καταπιάνεται με τις δομικές και διακοσμητικές δυνατότητες του μπαμπού.

Το «Ananda» είναι πλέον η εξοχική κατοικία της οικογένειας Hornblow και το μέρος όπου όλη η οικογένεια συναντιέται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Είναι τοποθετημένη σε ένα απότομο επικλινές κομμάτι γης, περιλαμβάνει τρεις «σκεπές» σε σχήμα πλώρης και έχει μέγεθος περίπου 260 τ.μ. Η κατοικία είναι περικυκλωμένη από υπέροχους κήπους που φιλοξενούν ορχιδέες, δέντρα παπάγιας και άλλα τροπικά φυτά. Έχει επίσης εξασφαλιστεί ένας διάδρομος στον κήπο, όπου θα φυτευτούν τέσσερις φοίνικες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

Δείτε ακόμη: Αυτό το σπίτι μοιάζει σαν να βγήκε από παραμύθι