Σε όποιον του αρέσει το αβοκάντο, γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι να το διατηρήσεις φρέσκο. Με το που κόψεις ένα θα το δεις να μαυρίζει σε λίγες μόνο ώρες! Οπότε τι κάνεις; Το πετάς; Κρίμα είναι. Το τρως όλο; Όχι και ό,τι καλύτερο.
Μην ανησυχείς όμως, σου βρήκαμε ένα συστατικό το οποίο θα το κρατήσει εγγυημένα φρέσκο για να μπορέσεις να το απολαύσεις αργότερα!
Ενώ όλοι έχουν ένα κόλπο να σου πουν για το πώς διατηρούν φρέσκο το αβοκάντο, δεν ισχύουν όλα. Πίστεψέ μας, έχουμε δοκιμάσει πάρα πολλές μεθόδους μόνο για να δούμε το όμορφο αυτό πράσινο φρούτο να αποκτά μια αντιαισθητική καφέ απόχρωση, ό,τι κι αν κάνουμε.
Όταν θέλεις μόνο το μισό αβοκάντο και θέλεις να αποθηκεύσεις το άλλο μισό για την επόμενη μέρα, η χρήστης του TikTok @ptrniki συμβουλεύει ότι το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα λεμόνι!
Πιθανότατα έχεις ακούσει πώς ο ψεκασμός χυμού λεμονιού στα αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει, αλλά η μέθοδος της διασφαλίζει ότι ολόκληρο το αβοκάντο καλύπτεται και προστατεύεται από την οξείδωση που δημιουργεί το καστανό χρώμα.
Για να ακολουθήσεις τη μέθοδό της, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να τρίψεις το λεμόνι στη σάρκα του αβοκάντο γύρω από το κουκούτσι, σε ολόκληρη την επιφάνεια.
Στη συνέχεια, βάλτο το σε μια αεροστεγή τσάντα και τοποθέτησέ τη στο ψυγείο. Τα λεμόνια περιέχουν ασκορβικό οξύ και τρίβοντας στην επιφάνεια τον χυμό, το οξυγόνο αντιδρά πρώτα με το ασκορβικό οξύ αντί να αντιδράσει αμέσως με τη σάρκα του αβοκάντο, λέει το California Avocados.
Αυτό το trick για να διατηρήσεις ένα αβοκάντο φρέσκο, καθυστερεί το μαύρισμα για λίγο ακόμα - τουλάχιστον μέχρι να έρθει η ώρα για πρωινό την επόμενη μέρα. Όταν το πάρεις από το ψυγείο το πρωί, θα είναι ακόμα όμορφο και πράσινο. Όνειρο!
Δείτε ακόμη: Η ζωγράφος με συναισθησία που δημιουργεί εικόνες από μουσική
Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits