HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Πέντε πρωτότυπα φυτά για να ανανεώσουμε σπίτι και κήπο


Αναστασία Τσαγκάρη

26 Σεπτεμβρίου 2021

Πέντε πρωτότυπα φυτά για να ανανεώσουμε σπίτι και κήπο

Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ανανεώσουμε τη φυτοσυλλογή μας και να χαρούμε νέα φυτά όσο ακόμη ο καιρός το επιτρέπει. Το Ελληνικό φθινόπωρο άλλωστε είναι ένα δεύτερο καλοκαιράκι. Ιδού λοιπόν οι προτάσεις μου.

Philodendron Βrasil. Εντυπωσιακό και εύκολο φυτό. Θα ερωτευτείτε τα κιτρινοπράσινα φύλλα του που μοιάζουν με τη σημαία της Βραζιλίας. Όχι πολύ νερό, όχι απευθείας έκθεση στον ήλιο. Αν το δείτε να αυξάνει το μέγεθός του απλά το κλαδεύετε. 

jenny.gr

Phipsalis burchelli. Έχω γράψει πολλές φορές για τη Ριψαλίδα. Από τα πιο εύκολα και οικονομικά φυτά εσωτερικού χώρου. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες για να επιλέξετε. Η συγκεκριμένη μοιάζει με θαλάσσιο κοράλλι. Έτσι για να μας θυμίζει το καλοκαιράκι μέσα στο χειμώνα. 

jenny.gr

Calathea makoyana. Έρωτας με την πρώτη ματιά. Πολύ ιδιαίτερο φυτό εσωτερικού χώρου με γυαλιστερά πράσινα φύλλα που μοιάζουν με πίνακα παιδικής ζωγραφικής. Προσοχή στο πότισμα. Τους θερμούς μήνες τη διατηρούμε σε δροσερό σημείο μέσα στο χώρο μας. Η οικογένεια αυτή έχει ευαίσθητα στην ξηρασία φύλλα. 

jenny.gr

Πάμε και στα έξω τώρα.

Nandina Blush Pink. Θάμνος ανθεκτικός στο κρύο με φύλλα που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την εποχή. Από το φθινόπωρο και μετά το χρώμα τους γίνεται βαθύ κόκκινο. Ένας πρωτότυπος τρόπος να δώσουμε χρώμα στον κήπο ή στο μπαλκόνι. 

jenny.gr

Heuchera Fall Festival. Ένα μπουκέτο από φθινοπωρινά φύλλα. Σκληρό φυτό που θα προσθέσει χρώμα αν τοποθετηθεί δίπλα σε άλλα πράσινα φυτά. Μεγαλώνει σε πλάτος και όχι σε ύψος.  

jenny.gr

Δείτε τα και ζωντανά

https://www.youtube.com/watch?v=PvFnO3yqXBk&feature=youtu.be

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο Facebook ή το κανάλι του στο YouTube.