HOPE MAGAZINE ISSUE 10

You’ve got date


MMEINTANI

21 Σεπτεμβρίου 2017

date.jpg

Το Φθινόπωρο άλλωστε είναι η πλέον κατάλληλη εποχή για να πειραματιστούμε με το στιλ μας και χάρη σε όλα αυτά τα layers και τα αξεσουάρ που έχουμε στη διάθεσή μας, μπορούμε να ντυθούμε αρκετά διαφορετικά για κάθε περίσταση. Όπως για παράδειγμα, μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλά ωραία σύνολα για τα autumn dates μας, ανάλογα με τον χαρακτήρα τους.

Το σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι να επιλέγουμε εξαρχής το μήνυμα που θέλουμε να επικοινωνήσουμε στο αντικείμενο του ενδιαφέροντός μας. Γι' αυτό πριν δούμε τι outfit μπορούμε να επιλέξουμε ανά περίπτωση, υπάρχουν ορισμένα tips που μπορούμε να έχουμε κατά νου.

Δεν χρειάζεται υπερβολική προσπάθεια να εντυπωσιάσουμε, καθώς το αποτέλεσμα έτσι μπορεί να είναι από άκομψο μέχρι προκλητικό.

Ό,τι κι αν φορέσουμε, σημασία έχει αυτό που εκμπέμπουμε. Το ντύσιμο είναι απλά ένα περιτύλιγμα για την προσωπικότητάς μας και αυτή είναι που πρέπει να λάμψει, στην πραγματικότητα.

DINNER TIME

Κλασικό, δοκιμασμένο και (χαριτωμένα) κλισέ, ένα ραντεβού που δίνεται στο ουδέτερο έδαφος ενός εστιατορίου είναι πάντα και ένας πονοκέφαλος ως προς το τι πρέπει να βάλουμε. Να ντυθούμε πολύ επίσημα ή θα φανούμε too much; Να φορέσουμε το αγαπημένο μας τζιν ή θα είναι πολύ casual; Η απάντηση βρίσκεται κάπου στη μέση αφού οι θεωρίες περί πολύ επίσημων εμφανίσεων σε τέτοια ραντεβού είναι κάπως ξεπερασμένες.

Εδώ μπορούμε εύκολα να παίξουμε με πιο in between επιλογές, όπως για παράδειγμα ένα skinny τζιν παντελόνι με ένα εντυπωσιακό sequined top ή με ένα top με διαφάνειες. Ένα ντύσιμο που και safe είναι και το απαραίτητο sex appeal διαθέτει. Εδώ μάλιστα μπορείτε να ποντάρετε στα αξεσουάρ για να το αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο, επιλέγοντας ένα ωραίο κόσμημα ή ένα statement clutch που θα αλλάξει όλο το look. Και φυσικά, ένα ζευγάρι μαύρα ψηλοτάκουνα πέδιλα θα είναι πάντα η εγγυημένη επιλογή για chic & sexy αποτέλεσμα.

COFFEE DATE

Το ότι το αντικείμενο του πόθου σας σάς πρότεινε να συναντηθείτε σε ένα cozy καφέ δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ξεδιπλώσετε και εκεί τη θηλυκή πλευρά σας. Μιας και δεν πρόκειται για καθεαυτού βραδινό ραντεβού άρα δεν χωράνε και πολλές επισημότητες, ένα μίνι φόρεμα με κάποιο ενδιαφέρον μοτίβο είναι πάντα μια καλή λύση που θα τονίσει και τη girly πλευρά σας και θα σας κάνει να δείχνετε χαριτωμένες και θελκτικές.

Αν βέβαια το ραντεβού συνεχιστεί και επιλέξετε να πάτε για μια ταινία ή για ποτό ή αν απλώς προτιμάτε μία πιο ροκ εκδοχή του συγκεκριμένου στιλ, ένα δερμάτινο jacket θα αλλάξει αμέσως ύφος στο φόρεμά σας και από ρομαντικό θα το κάνει λίγο πιο edgy, χωρίς όμως να χάσει ούτε στο ελάχιστο τη θηλυκότητά του.

EARLY DRINKS

Κανονίσατε να βγείτε για ένα χαλαρό early drink αλλά υπάρχει και η πιθανότητα αυτό να καταλήξει σε κάποιο εστιατόριο για φαγητό ή σε κάποια επίσκεψη σε μια έκθεση; Προτείνω να στοχεύσετε σε ένα άκρως θηλυκό σημείο που δεν είναι άλλο από τα πόδια, αναδεικνύοντάς τα με μία φούστα σε μίνι ή μίντι μήκος μαζί με ένα ζευγάρι σανδάλια σε nude απόχρωση. Αυτό είναι και το μυστικό που θα τα κάνει να δείχνουν πολύ πιο μακριά και κομψά - σε συνδυασμό πάντα με ένα προσεγμένο pedicure.

SURPRISE DATE

Το πιο αγαπημένο είδος ραντεβού αλλά και ταυτόχρονα και το πιο αγχωτικό! Όλες μας θαυμάζουμε έναν άντρα που του αρέσει να ετοιμάζει εκπλήξεις στη σύντροφό του, τι φοράμε όμως σε τέτοιες περιπτώσεις που δεν έχουμε κανένα στοιχείο ως προς το πού θα πάμε; Το total black όπως καταλαβαίνετε είναι μονόδρομος και σίγουρα η πιο σίγουρη στιλιστική επιλογή όταν δεν έχουμε ιδέα για το dress code. Ένα σύνολο σε μαύρες αποχρώσεις άλλωστε είναι πάντα τόσο chic και μυστηριώδες, οπότε καλύπτει όλα τα ενδεχόμενα.

Και σε τέτοιες περιπτώσεις φυσικά υπάρχει πάντα τρόπος να το "σπάσουμε" λίγο και να δώσουμε μια πινελιά χρώματος, όπως με το να φορέσουμε ένα top ή κάποιο πουκάμισο σε λίγο πιο έντονο χρώμα, να κρατήσουμε μία τσάντα σε κάποια εντυπωσιακή απόχρωση ή να ολοκληρώσουμε το look με ένα ζευγάρι ιδιαίτερα ψηλοτάκουνα πέδιλα σε contrasting τόνο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ξεκινώντας από τον πιο χαλαρό τύπο ραντεβού, μια χαλαρή βόλτα στην πόλη είναι ό,τι πρέπει για να περάσετε όμορφο χρόνο με το ταίρι σας αλλά και για να τον εντυπωσιάσετε με το πώς μπορείτε να κάνετε ένα casual look να δείχνει γοητευτικό. Το τρίπτυχο τζιν παντελόνι + top + γκρι ζακέτα είναι μία αρκετά safe επιλογή που θα σας δώσει την απαιτούμενη άνεση και ελευθερία κινήσεων για να απολαύσετε το date σας.

Από την άλλη, αν θέλετε να κάνετε λίγο spice up και να δώσετε ένα πιο θηλυκό και sexy twist σε μια κατά τα άλλα casual εμφάνιση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ποντάρετε σε ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα. Δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερα δύσκολο (στο περπάτημα) τακούνι, καθώς μπορείτε πάντα να στραφείτε σε επιλογές όπως τα block heels, το πιο άνετο design που και ύψος θα σας δώσει και sex appeal και δεν θα σας κουράσει τόσο.

CONCERT DATE

Τι πιο ρομαντικό από το να εμφανιστεί ο καλός μας με δύο εισιτήρια για την αγαπημένη μας συναυλία ή για κάποιο φεστιβάλ που είναι το talk of the town της πόλης; Εκεί άλλωστε μπορούμε να είμαστε και πιο άνετες με το ντύσιμό μας αφού δεν απαιτούνται ούτε ψηλοτάκουνα ούτε "δύσκολα" outfits μιας και αυτό που μετράει είναι η άνεση.

Οι επιλογές εδώ δεν χρειάζεται να είναι οι κλισέ του στιλ T-shirts από bands ή jackets με κρόσσια αλλά μπορούν να γίνουν πολύ πιο θηλυκές, με ένα απλό φόρεμα και ένα denim jacket, για παράδειγμα, σε συνδυασμό με ένα ζευγάρι εντυπωσιακά μποτάκια. Έτσι συνδυάζετε την άνεση με τη θηλυκότητα και το αποτέλεσμα είναι άρτιο, ισορροπημένο και sexy.