HOPE MAGAZINE ISSUE 10

Πού να δώσεις το πρώτο φιλί


Αφροδίτη Σακκά

21 Σεπτεμβρίου 2017

11169832-1625036691066985-646097975846905065-n59988.jpg

Couleur Locale

Ειδικά όταν ο καιρός είναι καλός, η ταράτσα του Couleur Locale ενδείκνυται για ρομαντικές στιγμές. Μπορεί το μέρος να μην είναι πολύ μοναχικό, αλλά η υπέροχη θέα της Ακρόπολης και τα φώτα στο Θησείο και στο Μοναστηράκι προσφέρουν το κατάλληλο περιβάλλον. Διαλέξτε ένα ξεχωριστό cocktail από το μενού του μαγαζιού και αφήστε τα υπόλοιπα να έρθουν μόνα τους.

Νορμανού 3, Αθήνα

Μπλε Παπαγάλος

Πολύ ζεστός και cozy χώρος, μοιάζει σαν να είναι σαλόνι σπιτιού. Αν ο καιρός είναι καλός, μπορείτε να κάτσετε στην αυλή του μαγαζιού με τις φερ φορζέ καρέκλες και την εξωτική διακόσμηση. Οι επιλογές της μουσικής έχουν ως βάση τη jazz, που κακά τα ψέματα, ενδείκνυται για πρώτα φιλιά.

Λεωνίδου 31, Αθήνα

Barrett

Μπορεί το Barrett να συγκεντρώνει αρκετό κόσμο τις Παρασκευές και τα Σάββατα, αλλά αν το επισκεφθείτε μία καθημερινή νωρίς το βραδάκι, μπορείτε να απολαύσετε τον πολύ χαμηλό φωτισμό, τους άνετους καναπέδες και αν προτιμάτε να μην είστε ανάμεσα σε πολύ κόσμο, ο δεύτερος όροφος είναι ιδανικός. Αν, μάλιστα, είστε τυχεροί, μπορεί να πετύχετε ελεύθερο το μικρό τραπεζάκι στο μικροσκοπικό μπαλκονάκι του πάνω ορόφου που θα είναι μόνο για εσάς τους δύο.

Πρωτογενούς 11, Αθήνα

Το τρένο στο Ρουφ

Στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Ρουφ, θα βρείτε ένα παλιό, φορτηγό βαγόνι που μετέφερε ανθρώπους και άλογα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο φωτισμός είναι χαμηλός, η διακόσμηση είναι από άλλη εποχή και οι θέσεις αρκετά κοντά η μία στην άλλη. Το φαγητό είναι ελαφρύ και εύγευστο, ενώ αν ο καιρός είναι καλός μπορείτε να κάτσετε και στο υπαίθριο bar. Συχνά, μπορεί να πετύχετε κάποια μουσική βραδιά ή ακόμα και θεατρική παράσταση -το μέρος είναι τόσο ξεχωριστό που θα θέλετε σίγουρα να σηματοδοτήσετε μία νέα αρχή με ένα φιλί.

Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ

Andaman

Δεν υπάρχει το "να μη σε δει να τρως!" Όλοι μας απολαμβάνουμε το καλό φαγητό και δεν υπάρχει λόγος να μην το απολαύσετε μαζί. Όταν μιλάμε και για εξαιρετικό thai φαγητό, τότε ακόμα περισσότερο. Το Andaman ξεχωρίζει ανάμεσα στις μουντές πολυκατοικίες των Πετραλώνων και όσο ο καιρός είναι καλοκαιρινός, διαλέξτε να καθίσετε στην ταράτσα. Η διακόσμηση θα σας μεταφέρει στη Ταϋλάνδη όσο και οι γεύσεις. Κλείστε τραπέζι από νωρίς και απολαύστε το ραντεβού σας ξεκινώντας με ένα ποτήρι (ή μπουκάλι) κρασί -η εναλλαγή των γεύσεων θα βοηθήσει στο ερωτικό σας mood.

Αλόπης 65, Κ. Πετράλωνα

Γιασεμί

Το Γιασεμί δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα, αφού θεωρείται classic. Ανάμεσα στα ρομαντικά στενάκια της Πλάκας, είναι το πιο όμορφο και cozy cafe του κέντρου, ιδανικό για πρώτα ραντεβού και τετ-α-τετ συζητήσεις. Μπορείτε να το επισκεφθείτε αργά το απόγευμα ή το βράδυ με δύο ποτήρια κρασί. Δε χρειάζεστε κάτι άλλο.

Μνησικλέους 23, Πλάκα

El Covento Del Arte

Ακόμα ένα μέρος που πλέον θεωρείται classic, αφού ο χώρος αυτός είναι σαν βγαλμένος από ταινία και δε μοιάζει με κανένα άλλο bar στην Αθήνα. Φωτιστικά με χαμηλό κόκκινο φωτισμό, vintage πολυέλαιοι, βελούδινες λεπτομέρειες και ιδιαίτερες ταπετσαρίες είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του, ενώ ο πολύ χαμηλός φωτισμός δίνει την απαραίτητη δόση ρομαντισμού. Από θεατρικές παραστάσεις, μέχρι βραδιές χορού, δείτε το πρόγραμμα και κανονίστε το τέλειο σημείο για το πρώτο σας φιλί.

Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο

Mon Frere

Ένα cafe που θα σας ταξιδέψει στο Παρίσι, το Mon Frere είναι ιδανικό για πρώτο ραντεβού. Με διακόσμηση στις αποχρώσεις του λευκού και του μαύρου, το μαγαζί αυτό μπορεί να έχει αρκετό κόσμο, αλλά αν το επισκευθείτε μία ώρα που δεν είναι αιχμής, υπόσχεται να σας προσφέρει μία πολύ όμορφη εμπειρία. Διαλέξτε αρωματικό τσάι ή κρασί, ανάλογα με το τι ώρα θα πάτε και μην κάτσετε πολύ μακριά ο ένας απ' τον άλλον. Άλλωστε, λίγο το Παρίσι, λίγο τα αρώματα, κάντε την πρώτη κίνηση!

Καρόλου Ντηλ 6, Θεσσαλονίκη

One Sweet Day

Μπορεί να μην είναι ούτε wine bar, ούτε εστιατόριο, είναι όμως το μοναδικό chocolate bar της Θεσσαλονίκης. Η ατμόσφαιρα είναι τουλάχιστον κινηματογραφική, ενώ μπορείτε να βρείτε τόσα διαφορετικά είδη σοκολάτας που δεν φαντάζεστε. Εκτός, όμως, από τα γλυκά και τα σοκολατένια ροφήματα, μπορείτε να βρείτε και ποτά όπως ουίσκι ή κονιάκ με κακάο, που φτιάχνει ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού. Επισκεφθείτε το αν θέλετε κάτι διαφορετικό για ένα ξεχωριστό άτομο (κι αν λατρεύει τη σοκολάτα, ακόμα καλύτερα). Οι ενδορφίνες θα δώσουν ένα boost στην ήδη ρομαντική σας διάθεση.

Ολύμπου 57, Θεσσαλονίκη

Αν επισκεφθήκατε κάποιο από αυτά τα μέρη και η σωστή στιγμή δεν ήρθε, μπορείτε να πάτε σε μερικά ρομαντικά σημεία που θα σας δώσουν την κατάλληλη ευκαιρία.

Σε ένα παγκάκι στη Διονυσίου Αεροπαγίτου

Ξέρουμε, μπορεί το παγκάκι να ακούγεται παλιομοδίτικο ή για teenagers, ωστόσο, ο δρόμος αυτός είναι τόσο όμορφος, ειδικά όταν βραδιάσει, που θα ξεχάσετε τέτοιες σκέψεις.

Στο Εθνικό Αστεροσκοπείο

Αν κατευθυνθείτε προς τα σκαλάκια δίπλα από το παρατηρητήριο, θα βρεθείτε μέσα στο Αστεροσκοπείο. Η θέα είναι τόσο εκπληκτική που δεν θα πρέπει να διστάσετε -κάντε εσείς την πρώτη κίνηση!

Σε ένα σοκάκι της Πλάκας

Τι πιο ρομαντικό; Μετά μπορείτε να συνεχίσετε να περπατάτε χέρι-χέρι.

Οπουδήποτε, πριν φύγει ένας απ' τους δύο!