HOPE MAGAZINE ISSUE 10

Φυσικά σαρκώδη χείλη


Τζουλιάννα Καρνέζη

21 Σεπτεμβρίου 2017

xeilh.png

Το ξέρετε ότι στα χείλη μας υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο νευρικές απολήξεις ή πως είναι πολύ πιο ευαίσθητα ακόμα και από τα δάχτυλά μας;

Επίσης το γεγονός ότι τα χείλη δεν έχουν ιδρωτοποιούς αδένες τα καθιστά ακόμα πιο ευαίσθητα, γι αυτό και χρειάζονται ειδική φροντίδα σε καθημερινή βάση ώστε να τα κρατήσετε ενυδατωμένα και υγιή. Και για να το πετύχετε πρέπει να αποφεύγετε τα παρακάτω:

  • Τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής που περιλαμβάνει το κάπνισμα, την κακή διατροφή και το άγχος
  • Την αφυδάτωση - δεν πίνετε αρκετό νερό
  • Την υπερβολική πρόσληψη καφεΐνης
  • Τα προϊόντα που έχουν λήξει
  • Την έκθεση στον ήλιο και τη ρύπανση

Βουρτσίστε τα χείλη σας με την οδοντόβουρτσα. Η απολέπιση είναι ο ιδανικός τρόπος για να αποκτήσετε ζουμερά χείλη. Δίνει μια ελαφρώς πρησμένη εμφάνιση στα χείλη ενώ απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Τρίψτε απλά με μια βρεγμένη οδοντόβουρτσα κατά μήκος των χειλιών για μερικά λεπτά και θα παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχει μαλακές τρίχες, ώστε να αποφύγετε τον ερεθισμό.

Ανακατέψτε κουρκουμά σε σκόνη με γάλα. Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε ζουμερά χείλη προέρχεται από την Ινδία. Συνδυάζοντας τον κουρκουμά με το γάλα φτιάχνετε μια κρέμα η οποία ενυδατώνει τα χείλη και τα κάνει να φαίνονται ροζ και υγιή.

Κάντε ασκήσεις για τα χείλη. Μια καλή άσκηση είναι το σφύριγμα, γιατί με αυτό τον τρόπο χρησιμοποιείτε τους μύες των χειλιών σας με αποτέλεσμα μετά να φαίνονται πιο ζουμερά και σαρκώδη. Επιλέξτε την αγαπημένη σας μελωδία και ξεκινήστε να τη σφυρίζετε για 5 λεπτά κάθε μέρα. Τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν.

Αφαιρέστε το μακιγιάζ πριν από τον ύπνο. Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που τα χείλη φαίνονται κουρασμένα είναι επειδή δεν αφαιρείτε το μακιγιάζ πριν κοιμηθείτε. Πλύνετε καλά το πρόσωπό σας και στη συνέχεια βάλτε λίγο ελαιόλαδο σε μια πετσέτα και τρίψτε απαλά τα χείλη σας. Το αποτέλεσμα; Θα ξυπνήσετε με ζουμερά ροζ χείλη.

Να φιλάτε περισσότερο. Για το τέλος αφήσαμε τον πιο διασκεδαστικό τρόπο για να αποκτήσετε σαρκώδη χείλη, έστω και για λίγο. Η αιμάτωση των χειλιών που συμβαίνει όταν φιλάτε μπορεί να τα διογκώσει και να τα κάνει να φαίνονται πιο ζουμερά. Οπότε αν δεν σας αρέσουν οι παραπάνω τρόποι, δεν έχετε παρά να φιλιέστε πιο συχνά και περισσότερο .