HOPE MAGAZINE ISSUE 10

Best movie kisses


Αφροδίτη Σακκά

21 Σεπτεμβρίου 2017

kiss1.jpg

Από τον Clark Gable και την Vivien Leigh στο Gone With the Wind, μέχρι το πρώτο άγγιγμα του Leonardo DiCaprio και της Kate Winslet στον Τιτανικό, οι stars έχουν κάνει την καρδιά μας να λιώσει με την εκπληκτική χημεία τους στη μεγάλη οθόνη.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τα πιο αξέχαστα κινηματογραφικά φιλιά, από το The Notebook, μέχρι το Breakfast at Tiffany’s.

Gone With the Wind

"Χρειάζεσαι τόσο πολύ ένα φιλί," είπε ο Clark Gable, ως Rhett Butler, στη Vivien Leigh ως Scarlett O'Hara, στη κινηματογραφική επιτυχία του 1939. "Θα έπρεπε να σε φιλούν συχνά. Και από κάποιον που ξέρει πώς." Αργότερα, απέδειξε πως ήταν ιδανικός για τη δουλειά.

To Have and Have Not

Στη συγκεκριμένη ταινία του 1944, δεν είναι απλά το φιλί που είναι αξέχαστο, αλλά η σχέση του Humphrey Bogart και της Lauren Bacall (που ερωτεύθηκαν στο πλατό). "Γιατί το έκανες αυτό;" ρωτάει εκείνος αφού τον φίλησε. "Αναρωτιόμουν αν θα μου άρεσε," του απαντά εκείνη.

From Here to Eternity

Η σκηνή στην παραλία θεωρήθηκε σχετικά προκλητική για το 1953, ακόμα κι αν οι πιο προκλητικές σκηνές δεν τα κατάφεραν στην επίσημη παρουσίαση της ταινίας. Η Deborah Kerr λέει στον εραστή της (Burt Lancaster) "Δεν πίστευα ποτέ πως θα ήταν έτσι. Κανείς δεν με έχει φιλήσει όπως εσύ."

Dirty Dancing

Μία σκηνή γεμάτη από γοητεία και χημεία, όταν ο Johnny (Patrick Swayze) επιτέλους κράτησε την Baby (Jennifer Gray) στα χέρια του στην ταινία του 1987 και οι καρδιές όλων των γυναικών του κόσμου ακόμα λιώνουν.

Titanic

Ο σκηνοθέτης, James Cameron, αρχικά σχεδίαζε να προσλάβει κάποια "σε στιλ Audrey Hepburn" για να παίξει την πρωταγωνίστρια στην ταινία του 1997, και ο Leonardo DiCaprion παραλίγο να απορρίψει τον ρόλο. Το φιλί τους, ωστόσο, είναι ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα του κινηματογράφου.

The Notebook

"Δείχνει τέλειο," είπε η Rachel McAdams για τη σκηνή του φιλιού στην ταινία του 2004, όπου εκείνη ως Allie και ο Ryan Gosling ως Noah, έρχονται επιτέλους κοντά. "Γυρίσαμε πολλές φορές τη σκηνή στη βροχή," είπε ο σκηνοθέτης Nick Cassavetes. "Προσπάθησε να κρατάς τα μάτια σου ανοιχτά όταν λες 'Μου έγραψες;' Ήταν επίπονο..Αλλά άξιζε."

Breakfast at Tiffany's

H original νουβέλα του Truman Capote το 1958 δεν ήταν ακριβώς ρομαντική ταινία και γι' αυτό δεν ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος με τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη το 1961. (Σίγουρα ήθελε τη Marilyn Monroe στον ρόλο της Holly Golightly). Αλλά το κοινό λάτρεψε την ταινία και ειδικά την τελευταία σκηνή όπου η Holly (Audrey Hepburn) και ο Paul (George Peppard) έκαναν ένα βροχερό σοκάκι της Νέας Υόρκης να μοιάζει εξαιρετικά ρομαντικό.

Pretty Woman

"Δεν φιλάω στο στόμα," προειδοποίησε η Vivian (Julia Roberts) τον Edward (Richard Gere) στην αρχή της ταινίας του 1990. Οπότε όταν το έκανε, το κοινό κατάλαβε πως η Vivian έπαψε να τον βλέπει απλά ως πελάτη.

Spider-Man

Το ανάποδο φιλί που έδωσε ο Spider-Man (Tobey Maguire) στη Mary Jane (Kirsten Dunst) στη ρομαντική κομεντί του 2002, πήρε την ανάσα του Maguire και όχι για τον λόγο που νομίζετε. "Όλη την ώρα έτρεχε νερό μέσα στη μύτη μου," είπε. "Κι όταν η Kirsten ανέβασε τη μάσκα, μου έκλεισε εντελώς τον αέρα."

The Graduate

Μία ιστορία όσο παλία όσο ο πλανήτης: Στο Graduate η Mrs. Robinson (Anne Bancroft) αποπλανεί το νεαρό Dustin Hoffman, στον ρόλο του Benjamin Braddock. Η σκηνή στην οποία ο Hoffman φιλά την μεγαλύτερη αγάπη του για πρώτη φορά, περιλάμβανε λίγο αυτοσχεδιασμό στη μορφή του νεαρού άντρα να χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο κατά λάθος κατά τη διάρκεια του γυρίσματος.