HOPE MAGAZINE ISSUE 10

Το σπίτι της σχεδιάστριας


Αφροδίτη Σακκά

21 Σεπτεμβρίου 2017

home5529.jpg

Το μοντέρνο στοιχείο είναι έντονο όχι μόνο στις λεπτομέρειες όπως τα πόδια του τραπεζιού, αλλά κυρίως στα "ξεθωριασμένα" παραθυρόφυλλα που περιλαμβάνουν μεγάλα τζάμια και στην αντίθεση της πέτρας με την τα minimal, ασπρόμαυρα είδη καθιστικού. Η πολυθρόνα με το ζωηρό print συμβάλλει στο στιλ της αντίθεσης, χρωματικά.

Το πολύ ξεχωριστό φωτιστικό που κρέμεται από το ταβάνι αποτελείται από bamboo πλεγμένο με παραδοσιακό τρόπο, ενώ το Τυνησιακό, παραδοσιακό στοιχείο είναι εμφανές στο χαλί και τα prints στις πολυθρόνες. Η κρεβατοκάμαρα βρίσκεται σε άλλον όροφο και σε περιορισμένο χώρο, πράγμα που προσδίδει μία minimal αίσθηση, σε συνδυασμό με τα ξύλα για κουπαστή. Η ύπαρξη του λευκού χρώματος σε όλο το σπίτι βοηθάει στο να μην δείχνει υπερφορτωμένο, αλλά κομψό.

Ο διάδρομος είναι το πιο απλό σημείο της κατοικίας, με την καρέκλα από bamboo και τα ψάθινα χαλάκια να δημιουργούν μία γεωμετρική αρμονία. Τα μοναδικά φωτιστικά στο ταβάνι κλέβουν κι εδώ την παράσταση.

Όσον αφορά τη διακόσμηση, βλέπουμε έντονα στοιχεία παράδοσης στα βάζα αλλά και στα ξύλινα στοιχεία.

Η τραπεζαρία είναι μοντέρνα και χρωματικά ζωηρή με τις καρέκλες σε διαφορετικές γήινες αποχρώσεις και συγχρόνως παραδοσιακή στη μορφή παραδοσιακής τέχνης στους τοίχους.

Η αρχιτεκτονική της κατοικίας είναι παραδοσιακή και μοντέρνα την ίδια στιγμή, με το λευκό να κυριαρχεί. Η αντίθεση στα prints είναι το στοιχείο που ξεχωρίζει.

Η κουζίνα είναι πολύ μοντέρνα όσον αφορά τις σύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές, ενώ κρατά το παραδοσιακό στοιχείο στα πλακάκια.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον σημείο του καλοκαιρινού αυτού σπιτιού, με τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα πλακάκια και μωσαϊκά στο δάπεδο. Εκτός από τις ψάθινες λεπτομέρειες, η πόρτα του χώρου μοιάζει να έχει φθαρεί από τον καιρό δημιουργώντας ένα απρόσμενο print.

Την ίδια γραμμή ακολουθεί και το μπάνιο του σπιτιού, με τα λευκά είδη να περιλαμβάνουν ριγέ prints και τα παραδοσιακά πλακάκια να "σπάνε" το λευκό των τοίχων.