HOPE MAGAZINE ISSUE 17

Πώς να κάνεις το Χριστουγεννιάτικό σου πάρτυ, αξέχαστο!


Ελένη Κεχαγιά

21 Δεκεμβρίου 2017

pexels-photo-688017.jpeg

Και να που φέτος, αποφάσισες να κάνεις στο δικό σου σπίτι το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και θέλεις να μείνει σε όλους αξέχαστο. Εμείς έχουμε για εσένα τα must to do για να το καταφέρεις.

1ον. Ατμόσφαιρα!

Η πρώτη αίσθηση που θα έχει κάποιος με το που μπει στο σπίτι σου είναι πολύ σημαντική οπότε το δημιουργήσεις μία γιορτινή αίσθηση "ζεστασιάς" είναι το Α και το Ω. Στόλισε, πες ναι στα φωτάκια, στα κεριά και στα όμορφα Χριστουγεννιάτικα στολίδια.

2ον. Μουσική

Το νούμερο 2 της λίστας μας είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το νούμερο 1, αφού με την σωστή μουσική, κατευθύνεις την ψυχολογία του πάρτυ. Πες ναι στην τζαζ, στα κλασικά Χριστουγεννιάτικα αγαπημένα τραγούδια και κάνε μία προετοιμασία από playlists ώστε η μουσική να ακολουθεί την εξέλιξη του πάρτυ.

3ον. Ποτό

Μία πολύ ωραία ιδέα για να υποδεχθείς τους καλεσμένους σου, είναι να φτιάξεις ένα ωραίο punch ή ένα ζεστό κρασί. Έτσι τα πνεύματα θα "ζεσταθούν" γρήγορα. Για την συνέχεια μπορείς να έχεις στον μπουφέ σου κόκκινο και λευκό κρασί, κάποια μπουκάλια αλκοόλ, ανάλογα με τις προτιμήσεις των καλεσμένων σου και φυσικά ένα αφρώδες ποτό ή σαμπάνια για το πικ της βραδιάς.

4ον. Μενού

Στο μενού σου έχεις δύο επιλογές. Είτε να κάνεις καθιστό δείπνο είτε όρθιο. Και στις δύο περιπτώσεις, προσπάθησε να επιλέξεις γεύσεις που τρώνε οι περισσότεροι και για να κάνεις τη διαφορά βάλε φαντασία στις σαλάτες σου και τα τυριά σου. Μην ξεχάσεις το γλυκό. Το πιθανότερο είναι ότι κάποιος από τους καλεσμένους θα φέρει, όμως πρέπει να έχεις έστω και ένα γλυκό σε περίπτωση που τελικά επιλέξουν να σου φέρουν κάποιο άλλο δώρο.

5ον. Δώσε βάση στο παιχνίδι!

Είναι απίστευτο το πόσο γέλιο και ωραία διάθεση μπορεί να φέρει ένα παιχνδί. Από χαρτιά έως επιτραπέζιο και από παντομίμα έως παιχνίδια ρόλων, το σίγουρο είναι ότι όλοι θα περάσουνε υπέροχα.

6ον. Μην ξεχάσεις τους μικρούς της παρέας.

Αν περιμένεις να έρθουν και παιδιά στο πάρτι σου, τότε για την... φυσική ροή των πραγμάτων, φρόντισε για αυτά. Μετέτρεψε ένα δωμάτιο σε δωμάτιο παιχνιδιού, ταινιών κτλ ενώ μη ξεχάσεις στο μενού σου να συμπεριλάβεις πιο εύκολες και καθαρές γεύσεις. Παιδιά και γονείς θα περάσουν ξέγνοιαστα.

7ον. Ένα προσωπικό δωράκι για όλους

Και όταν λέμε δώρο δε σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να ξοδευτείς. Ακόμα και μία κάρτα με προσωπικό κείμενο στον καθένα, ένα γουράκι ακόμα και μία handmade δημιουργία σου, θα τους μείνει αξέχαστη.

8ον. Ξεκουράσου!

Καλή οικοδέσποινα είναι η ξεκούραστη οικοδέσποινα. Θα μας πεις, πώς μπορεί να γίνει αυτό; Μπορεί αν μοιράσεις σωστά και έξυπνα τον χρόνο σου. Μοίρασε τις δουλειές που έχεις να κάνεις για το πάρτι σου, από τώρα και έτσι σίγουρα δεν θα είσαι πτώμα την ώρα που θα φτάσουν πια οι καλεσμένοι. Μην ξεχνάς πως για να το χαρούν όλοι οι υπόλοιποι, πρέπει να το χαίρεσαι εσύ!

Καλές γιορτές!