HOPE MAGAZINE ISSUE 3

Checklist


Αφροδίτη Σακκά

24 Μαΐου 2017

thailand-festival.jpg

Αν, λοιπόν, συχνά πιάνετε τον εαυτό σας να ονειρεύεστε μακρινά ταξίδια ή έστω, απλά πράγματα που θα σας έκαναν χαρούμενους, κινήστε όσο μπορείτε τα νήματα για να τα πραγματοποιήσετε -θα δείτε πως μερικά από αυτά δεν είναι και τόσο δύσκολα να πραγματοποιηθούν. Να, μερικά από τα πράγματα που αξίζει να κάνεις και να δεις κατά τη διάρκεια της ζωής σου, στον πλανήτη Γη.

Να ταξιδέψεις μόνος/μόνη σε μία κοντινή χώρα

H Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε πολλές χώρες της Ευρώπης: από την Ιταλία και την Τουρκία, μέχρι την Κροατία και την Αίγυπτο. Κλείσε τα εισητήριά σου και ταξίδεψε μόνος/μόνη, αφού είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία. Εκτός του ότι το ταξίδι σου θα είναι ακριβώς όπως το θέλεις εσύ, είναι μια καλή ευκαιρία για να απολαύσεις την παρέα του εαυτού σου.

Nα κάνεις bungee jumping στη γέφυρα της Αράδαινας

Η Γέφυρα της Αράδαινας, ύψους 138 μέτρων, βρίσκετε στον νομό Χανίων της Κρήτης στον δήμο Σφακίων και αποτελεί την υψηλότερη γέφυρα για άλματα με ελαστικό σχοινί bungy jumping στην Ελλάδα και την δεύτερη στην Ευρώπη.

Να μάθεις μία νέα γλώσσα

Μπορεί να μην είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου, ωστόσο, είναι φοβερά ικανοποιητικό να μπορείς να συνεννοηθείς με κάποιον στη γλώσσα του.

Να κάνεις μπάνιο γυμνός/γυμνή στα καταγάλανα νερά της Ελλάδας

Η Ελλάδα φημίζεται για τις παραλίες της -αλλά αυτό είναι κάτι που το ξέρεις ήδη. Ωστόσο, υπάρχουν τόσες πολλές παραλίες στη χώρα μας που δεν έχεις επισκεφθεί πιθανότατα. Διάλεξε μία με ερημική παραλία καταγάλανα νερά και μπες στο νερό χωρίς να φοράς το οτιδήποτε -είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία.

Να δοκιμάσεις ένα επάγγελμα σε διαφορετικό κλάδο

Τι επάγγελμα έχεις τώρα; Και για πόσο καιρό ασχολείσαι με αυτό; Είναι μήπως ώρα να το αλλάξεις; Είναι καλό να κάνει κανείς κάτι διαφορετικό από αυτό με το οποίο ασχολείται κατά κύριο λόγο στη ζωή του -κι αυτό δεν περιλαμβάνει απαραίτητα να αφήσεις την παρούσα δουλειά σου. Μπορεί να πειραματιστείς με την εθελοντική δουλειά σε έναν κλάδο που σε ενδιαφέρει ή να ξεκινήσεις μια part-time επιχείρηση συγχρόνως. Το θέμα είναι να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να δοκιμάζουμε καινούρια πράγματα.

Να μείνεις σε ένα άλλο μέρος από αυτό που μένεις

Το να μείνει κανείς σε ένα διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που έχει συνηθίσει, με ανθρώπους που έχουν διαφορετική κοσμοθεωρία από εκείνον, μπορεί να προσφέρει διαφορετικό τρόπο σκέψης και αυτοπεποίθηση. Είτε είναι άλλη πόλη, είτε άλλος νομός, είτε άλλη χώρα.

Να ανέβεις στο Grand Canyon

Πολλοί από αυτούς που επισκέπτονται το Grand Canyon, μένουν άφωνοι στα πρώτα λεπτά. Το σκηνικό είναι τρομακτικό και ήρεμο την ίδια στιγμή -μία επίσκεψη μπορεί να σε βγάλει από το comfort zone και να σε επαναφέρει λίγο πιο αλλαγμένο. Είναι από τα θαύματα της φύσης.

Να βοηθήσεις έναν εντελώς άγνωστο

Να αφιερώσεις χρόνο έτσι ώστε να βοηθήσεις έναν άγνωστο, στον οποίο δεν έχεις καμία κοινωνική, ηθική ή νομική υποχρέωση, και να μην περιμένεις κανενός είδους αντάλλαγμα.

Nα δεις βροχή από μετεωρίτες

Η βροχή μετεωριτών δεν είναι και το πιο συνηθισμένο φαινόμενο. Όταν όμως συμβαίνει, είναι εκπληκτικό και είναι ένα από τα θαύματα της φύσης.

Να μάθεις να εκτιμάς το να μένεις μόνος

Για να μη νιώθουμε μοναξιά όταν είμαστε μόνοι μας, πρέπει να νιώσουμε πραγματικά άνετα με τον εαυτό μας.

Να μάθεις να περνάς με τα λίγα

Αν είχες μια καλή επαγγελματική αρχή και ήσουν αρκετά τυχερός έτσι ώστε να μην μεγάλωσες στην απόλυτη φτώχεια, αξίζει να προσπαθήσεις να τα καταφέρεις μόνος, χωρίς την οικονομική ασφάλεια της οικογένειας. Έτσι θα μπορέσεις να το εκτιμήσεις περισσότερο όταν βγάλεις αρκετά χρήματα.

Να δουλέψεις μία δουλειά σε σέρβις

Αν δεν είχες ποτέ μια δύσκολη δουλειά όπως σερβιτόρος ή κούριερ, μπορείς να δοκιμάσεις να δουλέψεις σε κάποιο κέντρο αστέγων, για παράδειγμα. Εκεί μπορείς να μάθεις την υπομονή, την ταπεινότητα και την αξιοπιστία.

Να κάνεις κατάδυση

Το 71% της επιφάνειας της γης καλύπτεται από ωκεανό. Είναι ένας εντελώς νέος κόσμος για να γνωρίσουμε. Στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλά νησιά στα οποία μπορείς να κάνεις καταδύσεις και να εξερευνήσεις διάφορα ναυάγια. Για παράδειγμα, στη Σαντορίνη, στη Κεφαλονιά και στη Ζάκυνθο.

Να μάθεις να χορεύεις

Ο χορός όχι μόνο γυμνάζει το σώμα, όχι μόνο είναι ένας απ' τους πιο ευχάριστους τρόπους διασκέδασης, αλλά βοηθάει σε διάφορες λειτουργίες του εγκεφάλου.

Να μάθεις να εκτιμάς την αποτυχία

Η ζωή είναι γεμάτη από δυσκολίες. Μπορούμε να διαλέξουμε να υποφέρουμε κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε μία δυσκολία ή να μάθουμε να εκτιμούμε τα μαθήματα που μας δίνει κάθε αποτυχία.

Να γιορτάσεις το Φεστιβάλ του Φωτός (Loy Krathong) στη Ταϋλάνδη

Το φεστιβάλ του Φωτός, στη Ταϋλάνδη, πραγματοποιείται μία φορά τον χρόνο και είναι φαντασμαγορικό. Μικρά καλάθια από φύλλα μπανάνας γεμίζονται με ορχιδέες και κεριά και τη νύχτα του φεστιβάλ ανάβονται και μπαίνουν στο νερό, μαζί με προσευχές στη θεά του νερού, για την οποία γίνεται το φεστιβάλ. Τα μικρά καλαθάκια παίρνουν όλη την κακοτυχία της χρονιάς μακριά, ενώ αναμμένα φαναράκια πετούν στον ουρανό και προσφέρουν ένα αξέχαστο θέαμα.

Να αναπτύξεις συναισθηματικό δεσμό με ένα ζώο

Οποιοσδήποτε έχει κατοικίδιο μπορεί να σου πει πως η άνευ όρων αγάπη που λαμβάνουμε από τα ζώα για τα οποία νοιαζόμαστε, μπορεί να μας κάνει πολύ ευτυχισμένους.

Nα δεις ένα musical στο Broadway

Το να δεις μια παράσταση στο Broadway της Νέας Υόρκης, είναι εμπειρία ζωής από μόνη της. Αν πρόκειται να ταξιδέψεις στη Νέα Υόρκη, λοιπόν, μπορείς να ψάξεις εισητήρια όσο πιο νωρίς γίνεται, αφού τα musicals είναι από τα πιο εξεζητημένα θεάματα.

Να γίνεις όσο καλός γίνεται σε ένα άθλημα

Αν ένα άθλημα είναι το αγαπημένο σου hobby και το εξασκείς όσο πιο πολύ μπορείς, θα είσε πιο υγιής, θα διασκεδάζεις και θα έχεις συνεχώς ένα στόχο.

Να κάνεις ένα διάλειμμα από τη δουλειά

Έστω μία φορά, θα έπρεπε κανείς να κάνει ένα βήμα πίσω από την επαγγελματική ζωή για να ακολουθήσει το πάθος του ή να ταξιδέψει στον κόσμο.

Να κάνεις camping μακριά από τον πολιτισμό

Η εμπειρία του πώς είναι να ζεις μακριά από την πολυτέλεια της κοινωνίας, θα σε κάνει να εκτιμήσεις την ομορφιά της φύσης, όπως και όλα τα πράγματα που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.

Να κολυμπήσεις στην παραλία Βαντού στις Μαλδίβες

Η παραλία Βάντου περιέχει μερικούς μικροοργανισμούς, οι οποίοι περιλαμβάνουν τη χρωστική ουσία λουσιφερίνη που αντιδρά με το οξυγόνο και το ένζυμο λουσιφεράση, με αποτέλεσμα οι αυτοί να φωσφορίζουν. Το θέαμα είναι εκπληκτικό.

Να ανέβεις σε μία σκηνή, μπροστά σε κοινό

Ανεξάρτητα με το πόσο ντροπαλός είναι κανείς ή με το αν ξέρει να τραγουδά ή να χορεύει, πρέπει να βρεθεί πάνω σε σκηνή έστω για μία φορά. Η εμπειρία μπορεί να του αλλάξει τη ζωή.

Να δεις το αγαπημένο σου συγκρότημα, ζωντανά

Αν το αγαπημένο σου συγκρότημα είναι ενεργό και εν ζωή, άδραξε την ευκαιρία να τους δεις ζωντανά. Δεν υπάρχει πιο όμορφη εμπειρία από το να ακούς τα τραγούδια που σε έχουν συνοδεύσει στη ζωή, να τραγουδιούνται μπροστά σου.

Nα κάνεις ένα henna tattoo

Είτε ταξιδέψεις μέχρι την Ινδία, είτε βρεις τα μέρη που μπορείς να κάνεις ένα παραδοσιακό henna tattoo στην Ελλάδα, είναι ένα από τα πιο όμορφα παραδοσιακά στολίδια της Ανατολής για το δέρμα.

Να πεις σε κάποιον πως τον αγαπάς

Δε δηλώνουμε συχνά την αγάπη μας στους ανθρώπους για τους οποίους νοιαζόμαστε. Επειδή κανείς δεν ξέρει αν θα έχει κάθε μέρα την ευκαιρία, ας το λέμε πιο συχνά.