HOPE MAGAZINE ISSUE 6

Στα άκρα


TSVIGKOU

6 Ιουλίου 2017

00-party-shoe-pedicure.jpg

Το μεγαλύτερο λάθος ομορφιάς που κάνουμε είναι ότι γυρνάμε την πλάτη στην skincare ρουτίνα των άκρων, ενώ είναι τόσο απλή. Όσο σημαντικό είναι το ενυδατωμένο και λαμπερό πρόσωπο, το ίδιο ισχύει και για τα χέρια αλλά και τα πόδια.

Βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στα άκρα είναι η ξηρή, τραχιά επιδερμίδα. Ένα συχνό φαινόμενο σε άντρες αλλά και γυναίκες, το οποίο συμβαίνει γιατί είναι δύο από τα πιο υπερβολικά εκτεθειμένα μέρη του σώματός μας ... και δυστυχώς για τους περισσότερους από εμάς παραμελειμένα.

Οι ραγισμένες φτέρνες των ποδιών είναι ακόμη ένα πρόβλημα που αφήνει άσχημη εντύπωση. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες τέτοιου είδος προβλήματα είναι διαδεδομένα και εμφανή. Επιπλέον το καλοκαίρι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, τα πόδια είναι κλεισμένα σε σφιχτά παπούτσια καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα να γίνονται επιρρεπή σε διάφορες λοιμώξεις όπως μυκητιάσεις, να βγάζουμε φουσκάλες, κάλους να υπάρχει ακόμα και δυσοσμία.

Ενώ βγαίνετε στον ήλιο προστατευμένες, ενυδατωμένες σε πρόσωπο και σώμα, αφήνεται τα χέρια και τα πόδια να έρχονται σε άμεση έκθεση με επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου που προκαλούν αποχρωματισμό, σκίαση, εξανθήματα.

ΧΕΡΙΑ

Οι περισσότερες από εμάς γνωρίζουμε πώς πρέπει να περιποιηθούμε το πρόσωπο, το σώμα μας. Τι γίνεται όμως με τα χέρια; Γνωρίζουμε τα πάντα; Ξέρουμε πώς να τα προστατέψουμε και τι περιποίηση απαιτού από εμάς.

Οι βλαβερές ακτίνες UV, τα σκληρά σαπούνια η έκθεση σε χημικές ουσίες (όταν καθαρίζουμε το σπίτι ή βάφουμε νύχια) μπορούν να βλάψουν τα χέρια. Κάποια από τα συμπτώματα είναι το ξηρό δέρμα, οι κηλίδες, οι ρυτίδες, ακόμα και οι παρανυχίδες των νυχιών. Ποια είναι η λύση στα παραπάνω προβλήματα;

Η περιποίηση των άκρων μπορεί να γίνει στο σπίτι από εμάς, αρκεί να είμαστε εξοπλισμένες με τα κατάλληλα προϊόντα. Από νυχοκόπτη και λίμα, μέχρι ενυδατική και scrub χεριών είναι όλα αυτά που πρέπει να υπάρχουν στο γυναικείο ντουλάπι και να χρησιμοποιούνται σε τακτική βάση.

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ: Προτείνεται καθημερινά να εφαρμόζεται ενυδατική χεριών σε όλη την περιοχή-μπορείτε να φτάσετε μέχρι και τους αγκώνες-αλλά και στα νύχια. Επιπλέον ένα λαδάκι νυχιών, θα σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση των παρανυχίδων και στα πετσάκια. Δοκιμάστε να ενυδατώσετε τα νύχια σας, ακόμα και με το serum για το πρόσωπο, σε περίπτωση που δεν έχετε λάδι νυχιών.

Κρέμα Χεριών με Βιολογικό Αμυγδαλέλαιο & Καλέντουλα-Korres, Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II-Estée Lauder, Extra Hand Cream-Bobbi Brown, 'Re-Nutriv' Intensive Smoothing Hand Creme-Estée Lauder, Cellular Hand Creme-La Prairie


Tip: Να έχετε πάντα μαζί, στην τσάντα σας ενυδατική χεριών και να την ανανεώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, για χέρια απαλά.

ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ: Μία φορά την εβδομάδα, κάνετε απολέπιση στο σώμα και αφιερώστε μερικά λεπτά για τα χέρια σας. Κάνετε απαλό μασάζ και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αν δεν έχετε προϊόν απολέπισης ανακατέψτε ζάχαρη με λάδι. Η πιο εύκολη και γρήγορη DIY συνταγή για scrub.

ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Mην ξεχνάτε ότι εκτείθονται στον ήλιο, ιδιαίτερα τις ώρες που οδηγείτε. Μην αμελείτε να εφαρμόζετε σε καθημερινή βάση αντηλιακή κρέμα με minimum δείκτη προστασίας, SPF30. Μετά το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ εφαρμόστε αντηλιακό και στα χέρια-ιδανικά επιλέξτε ένα χωρίς χρώμα.

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ:Μην ξεχνάμε και την πιο δύσκολη περιοχή των χεριών, τους αγκώνες. Είναι το τμήμα του σώματος που ορίζει τη συνολική ομορφιά. Ανεξάρτητα από το πόσο ενυδατωμένο είναι το πρόσωπο, ένα μόνο βλέμμα στο χέρι σας και στο συγκεκριμένο σημείο μπορεί να σας κάνει να νιώσετε άβολα.

ΞΗΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ: Αν αντιμετωπίζετε έντονη ξηρότητα, καλύτερα να επιλέξτε στοχευμένο προϊόν κατά της ξηρασίας.

ΔΥΣΧΡΩΜΙΕΣ/ΠΑΝΑΔΕΣ: Αν σε σύγκριση με το υπόλοιπο χέρι οι αγκώνες είναι πιο σκούροι, εφαρμόστε κρέμα που περιέχει μέντα, που είναι κατά των δυσχρωμιών. Επιπλέον συνίσταται και η ενυδάτωση με λάδι κάρυδας, στη συγκεκριμένη, δύσκολη περιοχή. Για τις πανάδες των χεριών σας, το μυστικό είναι η καθημερινή προστασία τους με αντηλιακή κρέμα, από τον ήλιο.

ΦΛΕΒΕΣ: Αν οι φλέβες στα χέρια είναι αισθητές, δοκιμάστε να εφαρμόσετε την ενυδατική νυχτός σας, η οποία ιδανικά πρέπει να περιέχει ρετινόλη.

ΠΟΔΙΑ

Τα πόδια παραμένουν κλεισμένα σε παπούτσια με αποτέλεσμα να προκαλούντε αρκετές λοιμώξεις, οι οποίες μάλιστα μπορεί να μην είναι καν εμφανείς, το μόνο σύμπτωμα μπορεί να είναι η έντονη δυσοσμία.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε με την περιποίηση των ποδιών μας, είναι ότι ασχολούμαστε μαζί τους, κυρίως το καλοκαίρι όπου φοράμε ανοιχτά παπούτσια. Κι όμως όταν ενυδατώνουμε το σώμα, θα πρέπει η κρέμα να σταματά στα δάχτυλα των ποδιών και όχι στον αστράγαλο.

Η ρουτίνα περιποίησης που αναφέρεται παραπάνω για τα χέρια, πρέπει να ακολουθείται αντίστοιχα και για τα πόδια.

Μία φορά την εβδομάδα scrub, καθημερινά ενυδατική από τα δάχτυλα των ποδιών μέχρι πάνω στους γοφούς και καθημερινή αντηλιακή προστασία.


Αν μόνες μας ενυδατώνουμε με λαδάκι νυχιών τα νύχια, σίγουρα οι επισκέψεις μας για πεντικιούρ ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες, θα περιοριστούν. Επιπλέον με μία ράσπα μπορούμε προσεχτικά να λειάνουμε τις φτέρνες και να αποβάλλουμε τα νεκρά κύτταρα. Αν η παραπάνω περιποίηση καθιερωθεί στην skincare ρουτίνα, τα άκρα θα δείχνουν απλά βελούδινα.

Στην αγορά υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα που στοχεύουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων. Από κρέμες και εργαλεία για τις ξηρές φτέρνες, μέχρι λάδι για τις παρανυχίδες των νυχιών, εντοπίστε αυτό που αφορά το δικό σας θέμα.

Extra Soothing Balm-Bobbi Brown, Soft Feet Peeling Scrub-Gehwol, Apricot Cuticle Oil-Essie

Βασικό ρόλο στα άκρα των ποδιών έχουν και τα παπούτσια που φοράμε. Ένα στενό παπούτσι ή ένα ζευγάρι μικρότερο από το νούμερό μας, μπορεί να προκαλέσει κάλους ή άλλα ανεπιθύμητα συμπτώματα, τα οποία αντιμετωπίζονται με συμβουλή γιατρού.

Τέλος ακόμα και αν είστε τυπικές με την περιποίηση, ενυδάτωση των άκρων σας, συνίσταται η επίσκεψη σε ειδικούς μία φορά το μήνα ή και λιγότερο συχνά, ανάλογα με τα θέματα που αντιμετωπίζεται.