HOPE MAGAZINE ISSUE 6

Urban Life


Αφροδίτη Σακκά

6 Ιουλίου 2017

home9.jpg

To vintage, μαρμάρινο τζάκι σε συνδυασμό με τα ξύλινα και μεταλλικά έπιπλα, δημιουργούν ένα μοντέρνο συνδυασμό με industrial επηρροές. Συγχρόνως, το λευκό χρώμα δίνει μία μινιμαλιστική αίσθηση που συμπληρώνεται από τα ethnic σχέδια του χαλιού, ενώ τα διακοσμητικά σε μπρονζέ αποχρώσεις αποτελούν τη τελική πινελιά σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον design mix.

Η κουζίνα έχει ένα πιο μίνμαλ και σκούρα απόχρωση από το υπόλοιπο σπίτι και ενώ μπορεί αναλογικά να είναι μικρή για το μέγεθός του, τον χώρο γεμίζει η ξύλινη ταπεζαρία με τις ιδιαίτερες καρέκλες που ταιριάζουν στο μοντέρνο στιλ της κουζίνας. Η μεγάλη ντουλάπα με τζάμια κρατάει το vintage στοιχείο, χωρίς να "βαραίνει" τον χώρο.

Ένα από τα πιο όμορφα σημεία του σπιτιού, είναι αυτή η γωνία, δίπλα στη τζαμαρία. Μία κατασκευή που με τα κατάλληλα μαξιλάρια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καναπές, αλλά και ως κρεβάτι και προσφέρεται για ατελείωτες ώρες διαβάσματος με όμορφη θέα. Εδώ, κυριαρχεί πιο πολύ το μίνιμαλ στοιχείο, με παστέλ αντιθέσεις πάνω στο λευκό.

Όσον αφορά το γραφείο, επικρατεί το ξύλο και οι vintage καρέκλες από συνδυασμό ξύλου με bamboo, ενώ η βιβλιοθήκη είναι εντιχοισμένη έτσι ώστε να εξοικονομεί χώρο και να προσδίδει στιλ.

΄

Το παιδικό δωμάτιο, περιλαμβάνει ένα vintage κρεβάτι-μπαούλο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καναπές. Mία μοντέρνα καρέκλα και μερικά χρωματιστά κάδρα, φτιάχνουν το πιο ιδιαίτερο δωμάτιο που μπορεί να παραμείνει το ίδιο και μετά τη βρεφική ηλικία.

Το πιο ξεχωριστό δωμάτιο του σπιτιού, είναι η κρεβατοκάμαρα. Τα κομμάτια ξύλου στην οροφή δημιουργούν πλαίσια, χωρίζοντας οπτικά τον τεράστιο χώρο σε τρεις μικρότερους. Ο συνδυασμός λευκών και κρεμ αποχρώσεων δίνουν την κατάλληλη καλοκαιρινή δόση στο design, ενώ το ξύλο πρωταγωνιστεί σε όλα σχεδόν τα έπιπλα.

Το μπάνιο είναι ένας αρκετά μοντέρνος χώρος, επίσης σε λευκή απόχρωση. Κάτι το οποίο δε βλέπουμε συχνά, είναι η βιβλιοθήκη δίπλα απ' τη μπανιέρα. Τα μικρά χρωματιστά διακοσμητικά σε συνδυασμό με τη λάμπα που είναι εφαρμοσμένη στη ραφιέρα δίνουν ένα ζωηρό στιλ που ενδύκνειται για τη δημιουργία ενός χαλαρού περιβάλλοντος.. για διάβασμα!