ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

#menoumespiti: Μια μοναδική ευκαιρία να κάνω όσα δεν προλάβαινα


25 Μαρτίου 2020

#menoumespiti: Μια μοναδική ευκαιρία να κάνω όσα δεν προλάβαινα

Μερικές σκέψεις για την πρώτη εβδομάδα καραντίνας.

Από την Αιμιλία Χονδρογιάννη

«Μας έχεις σπάσει τα νεύρα με την αισιοδοξία σου, δεν γίνεται να βρίσκεις μια καλή πλευρά σε όλα!» Story of my life. Ναι, έφτασε η ώρα να ομολογήσω ότι έχω εκνευρίσει πολύ κόσμο σε αυτή τη ζωή, γιατί έχω την τάση να ψάχνω πάντα τη θετική πλευρά σε όλα.

Η αλήθεια είναι πως δεν γεννήθηκα έτσι. Κάθε άνθρωπος κουβαλάει τη δική του ιστορία, μια ιστορία που θέλοντας και μη διαμορφώνει όλη του την προσωπικότητα. Άλλοι περνούν πολλά, άλλοι ακόμα περισσότερα και υπάρχουν και κάποιοι που γκρινιάζουν με το παραμικρό, απλώς γιατί είχαν την τύχη να ζήσουν μια «εύκολη» ζωή. Και είναι οι ίδιοι που αυτές τις μέρες παραπονιούνται γιατί δεν μπορούν να πάνε για καφέ, γιατί δεν έκαναν το πάρτι που ήθελαν για τα γενέθλιά τους και γιατί το ταξίδι στη Ρώμη που είχαν κανονίσει, τελικά ακυρώθηκε.

jenny.gr

Δεν θα σας μιλήσω για τη δική μου ιστορία, θα σας πω μόνο ότι υπάρχουν πολύ πιο σοβαροί λόγοι για να τα βάψουμε μαύρα από μια απλή καραντίνα. Κάποτε κάποιος μου είπε: «Η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις. Υπάρχουν δύο τρόποι να τις αντιμετωπίσεις: Είτε θα γκρινιάζεις και θα αναρωτιέσαι γιατί έτυχε σε εσένα, είτε θα τις αποδεχτείς, θα κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς και θα πας παρακάτω». Έμαθα να επιλέγω το δεύτερο. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η παραμονή στο σπίτι αποτελεί για μένα μια μοναδική ευκαιρία να κάνω πράγματα που δεν προλάβαινα λόγω των έντονων ρυθμών της καθημερινότητας προ κορωνοϊού. «Σε προκαλώ να κάνεις κάθε μέρα κάτι που ανέβαλες λόγω έλλειψης χρόνου», είπα στον εαυτό μου.

Challenge accepted λοιπόν και ξεκινάμε:

Γενική καθαριότητα

Προσοχή: Δεν μιλάω για τις απλές δουλειές του σπιτιού, μιλάω για εκείνα που δεν έκανα ποτέ, όπως το ξεσκόνισμα πίσω από τα έπιπλα, την αναδιοργάνωση της ντουλάπας, το γυάλισμα των τζαμιών και τα λοιπά. Αν δεν τα κάνω τώρα, δεν θα τα κάνω ποτέ.

Διάβασμα βιβλίου

Ναι, εκείνο το βιβλίο που είχα ξεκινήσει να διαβάζω, όμως δεν ολοκλήρωσα ποτέ γιατί πάντα προέκυπτε κάτι πιο επείγον. Μόλις το τελείωσα και προχωράω στο επόμενο!

jenny.gr

Επικοινωνία με όλους εκείνους με τους οποίους είχα χαθεί

Αδυνατώ να θυμηθώ πόσες είναι οι φορές που σκέφτομαι «Τι να κάνει άραγε ο τάδε; Ας τον πάρω ένα τηλέφωνο» και τελικά δεν το κάνω ποτέ. Ήρθε η ώρα να επικοινωνήσω περισσότερο με τους ανθρώπους που θέλω να κρατήσω στη ζωή μου, πλέον η έλλειψη ελεύθερου χρόνου δεν αποτελεί δικαιολογία.

Ξανάπιασα στα χέρια μου την παλιά μου κιθάρα

Πάντα με στεναχωρούσε το γεγονός ότι 6 χρόνια μαθημάτων κλασικής κιθάρας πήγαν χαμένα, μιας και πλέον δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα. Ξεκίνησα λοιπόν να παρακολουθώ βίντεο για να ξαναθυμηθώ να παίζω, όσο περίεργο και αν σας φαίνεται.

Gaming time

Με το gaming δεν είχα ποτέ καμία σχέση, όμως μάλλον ήρθε η ώρα να το δοκιμάσω και αυτό. Μετά από μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, εντόπισα μερικά παιχνίδια που μου κίνησαν το ενδιαφέρον και άρχισα να ασχολούμαι. Ίσως βαρεθώ πολύ γρήγορα, ποιος ξέρει; Έχω όλο τον χρόνο να το μάθω.

Ώρα για beaute

Μάσκες στα μαλλιά και στο πρόσωπο, σωστός καθαρισμός, μανικιούρ και τόσα άλλα που δεν έκανα λόγω έλλειψης χρόνου. Ναι, όταν τα ξαναπούμε από κοντά θα είμαι άλλος άνθρωπος, θα δείτε.

jenny.gr

Νους υγιής εν σώματι υγιές

Τέλος οι δικαιολογίες του τύπου «Σήμερα δεν πήγα στο γυμναστήριο γιατί έβρεχε». Καθιέρωσα ένα μισάωρο (τουλάχιστον) άσκησης κάθε απόγευμα που με γεμίζει ενέργεια. Αναρωτιέμαι γιατί δεν το είχα πάρει απόφαση νωρίτερα.

jenny.gr

Μαγειρική (;)

Ομολογώ ότι ποτέ δεν ήταν το φόρτε μου, όμως πλέον τα λάθη συγχωρούνται πιο εύκολα. Ήρθε η ώρα για πειραματισμό στην κουζίνα (ας είναι καλά ο Άκης) και περισσότερα σπιτικά γεύματα.

Πολλές, πολλές σειρές στην τηλεόραση (και χωρίς τύψεις)

Πριν λίγο καιρό, δεν τολμούσα να πω ότι πέρασα το βράδυ μου κλεισμένη στο σπίτι για να τελειώσω την 3η σεζόν μιας ακόμα σειράς που ανακάλυψα. Πλέον το κάνω δίχως τύψεις και το απολαμβάνω ακόμα περισσότερο.

Τελικά έχω ταλέντο στη ζωγραφική…

Ναι, ξεκίνησα να ζωγραφίζω και ειλικρινά το απολαμβάνω.

jenny.gr
PAINT

Προσωπικά θεωρώ ότι είναι μια εξαιρετικά αγχολυτική δραστηριότητα και είναι σίγουρα κάτι που δεν θα έκανα αν δεν είχα αναγκαστεί να μείνω σπίτι. Και ποιος ξέρει, ίσως έχω κρυφό ταλέντο.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Επέλεξα να δω το #menoume_spiti ως μια ευκαιρία να κάνω όσα δεν προλάβαινα πριν και όχι ως αφορμή για γκρίνια και θυμό και θα σας συμβούλευα να κάνετε ακριβώς το ίδιο. Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς, μένουμε αισιόδοξοι.