ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

4+1 δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας αυτό το Πάσχα


The Jennettes

10 Απριλίου 2020

4+1 δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας αυτό το Πάσχα

Αυτό το Πάσχα είναι ιδιαίτερο, καθώς διαφέρει από τα προηγούμενα, που είχαν ως κύριο χαρακτηριστικό τις διακοπές, την ανεμελιά και την ξεκούραση.

Φέτος, θα πρέπει να έχουμε λίγη παραπάνω φαντασία για να απασχολήσουμε τα παιδιά μας όσο το δυνατόν πιο δημιουργικά, μένοντας σπίτι.

Πασχαλινά αυγά DIY

Από τις πιο κλασικές πασχαλινές δραστηριότητες που διατηρείται από γενιά σε γενιά είναι το βάψιμο των αυγών. Αφήστε τα παιδιά σας να συμβάλλουν σε αυτήν την παράδοση και να φτιάξουν πρωτότυπα πασχαλινά αυγά DIY. Αφού στεγνώσουν, αφήστε τα να στολίσουν τα αυγά με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Δε φαντάζεστε τι μπορούν να φτιάξουν! Δώσε τους κορδέλες, χρυσόσκονες και τα υπόλοιπα αφήστε τα πάνω τους.

Πασχαλινό κυνήγι αυγών

Μία από τις πασχαλινές δραστηριότητες για παιδιά που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους είναι το πασχαλινό κυνήγι αυγών. Πάρτε την πρωτοβουλία και οργανώστε εύκολα ένα πασχαλινό κυνήγι θησαυρού. Δεν χρειάζεται να έχετε αυλή. Οργανώστε το μέσα στο σπίτι, τοποθετώντας τα αυγά σε διάφορα δωμάτια του σπιτιού. Να είστε σίγουροι πως δεν θα διασκεδάσουν μόνο τα παιδιά αλλά και εσείς.

Πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού

Αν ακόμα αναρωτιέστε τι να κάνετε με τα παιδιά σας στο σπίτι αυτό το Πάσχα, μπορείτε να τους ζητήσετε να σας βοηθήσουν στην πασχαλινή διακόσμηση του σπιτιού. Φτιάξτε παιδικές πασχαλινές κατασκευές, όπως πασχαλινά δέντρα από κλαδιά με πασχαλινά αυγά και καλάθια. Κρεμάστε μαζί χειροποίητες πασχαλινές γιρλάντες και αφήστε τους χώρο να επιλέξουν εκείνα που ταιριάζουν καλύτερα. Θα νιώσουν ενήλικες, παίρνοντας αποφάσεις για το πώς να στολίσουν το σπίτι πασχαλινά.

Πασχαλινές κάρτες

Αυτό το Πάσχα προτρέψτε τα παιδιά σας να φτιάξουν χειροποίητες πασχαλινές κάρτες για να τις στείλετε σε φίλους και συγγενείς. Δώστε τους ό, τι χρειάζονται από είδη χειροτεχνίας, μαρκαδόρους, φτερά, πασχαλινά διακοσμητικά και αφήστε τα να δημιουργήσουν.

Πασχαλινά γλυκά

Δεν θα μπορούσαμε να μην προσθέσουμε στις πασχαλινές δραστηριότητες για παιδιά και τη ζαχαροπλαστική! Φτιάξτε μαζί με τα παιδιά πασχαλινά κουλουράκια, τσουρέκια, cupcakes και αφήστε τις μυρωδιές να κατακλύσουν το σπίτι. Σίγουρα θα το ευχαριστηθούν!