CELEBRITIES MEN’S POINT

Τα μυστικά για να πετύχετε το τέλειο buzzcut μόνοι σας


The Jennettes

5 Σεπτεμβρίου 2021

buzzcut
Δεν υπάρχουν πολλά κουρέματα που θα σας συμβουλεύαμε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι. Σίγουρα, η εποχή της πανδημίας ανάγκασε πολλούς να φτάσουν στα άκρα, παραλείποντας τελείως να κόψουν τα μαλλιά τους είτε ζητώντας τη βοήθεια της γυναίκας ή των φίλων τους για ένα κούρεμα στον καθρέφτη του μπάνιου. Όμως επανάφερε και μία τάση στα μαλλιά που ενθάρρυνε το  DIY κούρεμα, το buzzcut. Πέραν του ότι είναι ένα από πιο εύκολα κουρέματα καθώς δεν απαιτεί καμία δεξιοτεχνία, δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου styling και είναι εύκολο στη συντήρηση.   

Δεν υπάρχουν πολλά κουρέματα που θα σας συμβουλεύαμε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι. Σίγουρα, η εποχή της πανδημίας ανάγκασε πολλούς να φτάσουν στα άκρα, παραλείποντας τελείως να κόψουν τα μαλλιά τους είτε ζητώντας τη βοήθεια της γυναίκας ή των φίλων τους για ένα κούρεμα στον καθρέφτη του μπάνιου. Όμως επανάφερε και μία τάση στα μαλλιά που ενθαρρύνει το  DIY κούρεμα, το buzzcut. Πέραν του ότι είναι ένα από πιο εύκολα κουρέματα καθώς δεν απαιτεί καμία δεξιοτεχνία, δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου styling και είναι εύκολο στη συντήρηση.   

Αλλά πριν πιάσετε τη ξυριστική σας μηχανή, διαβάστε την απαραίτητα βήματα για το πώς πρέπει να το κάνετε.

1. Αποκτήστε μία καλή κουρευτική μηχανή

Μία ξυριστική μηχανή δεν θα είναι σχεδόν ποτέ αρκετά ισχυρή για τα μαλλιά σας, τα οποία είναι πολύ πιο πυκνά από τα γένια σας. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να πάρετε μία κουρευτική μηχανή που μπορεί εύκολα να κόψει τα μαλλιά σας με μια σταθερή κίνηση, ώστε να μην ξεκινάτε και σταματάτε συνέχεια και να βουλώνει ξανά και ξανά. Ένα άλλο πράγμα που θα χρειαστείτε, εάν δεν έχετε ήδη, είναι ένας καθρέφτης χειρός για να μπορέσετε να δείτε τα πλαϊνά και το πίσω μέρος. Όπως και η οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο, τα τυφλά σημεία μπορεί να είναι επικίνδυνα.

2. Λούστε τα μαλλιά σας και μελετήστε το τριχωτό της κεφαλής σας

Ακριβώς όπως όταν πηγαίνετε στον κουρέα, είναι σημαντικό να έχετε φρεσκοπλυμένα μαλλιά πριν αρχίσετε το κούρεμα. Αυτό διασφαλίζει ότι οι τρίχες ξεκουράζονται στη φυσική τους κατάσταση - όχι προς την κατεύθυνση που τις κάνατε styling ή κοιμηθήκατε. Επιπλέον, είναι πολύ πιο δύσκολο να κόψετε μαλλιά που έχουν επάνω κάποιο προϊόν. Στη συνέχεια, κάντε έναν προσεκτικό έλεγχο του τριχωτού της κεφαλής σας. Δηλαδή, ψάξτε για κρεατοελιές, σημάδια στο δέρμα, ουλές και άλλα παρόμοια. Ίσως να μην θέλετε να έχετε σε μεγάλη ένταση τη μηχανή σας κοντά σε αυτά για να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα.

3. Αν το κάνετε για πρώτη φορά φροντίστε να αφήσετε τα μαλλιά σας λίγο πιο μακριά λίγο από όσο νομίζετε ότι θέλετε

Αν αυτό είναι το πρώτο σας buzzcut, παίξτε το με ασφάλεια: Μπορείτε πάντα να κόψετε περισσότερα, αλλά δεν μπορείτε να προσθέσετε τίποτα πίσω. Έτσι, ξεκινήστε συντηρητικά και δείτε πώς φαίνεται. 

jenny.gr

4. Πηγαίνετε κόντρα στα πλάγια

Όταν φτάσετε στα πλάγια πηγαίνετε κόντρα στις τρίχες, έτσι ώστε να πιέζετε τα μαλλιά προς τα πάνω καθώς τα κόβετε. Αν κάνετε το συγκεκριμένο κούρεμα με τη φορά της τρίχας μπορεί να επιτρέψει σε μερικές από τις πιο μακριές τρίχες να ξαπλώσουν και να μην κοπούν εντελώς. Είναι ευκολότερο να ξεκινήσετε από τα πλαϊνά και να σβήσετε προς τα πάνω. Μόλις φτάσετε στο πίσω μέρος του κεφαλιού είναι μια καλή στιγμή για να σταματήσετε και να καθαρίσετε τη μηχανή σας, για να βεβαιωθείτε ότι συνεχίζει να κόβει ομαλά.

5. Στη συνέχεια, αντιμετωπίστε την κορυφή

Τώρα που έχουν τελειώσει τα πλαϊνά, μετακινηθείτε στην κορυφή του κεφαλιού. Αλλά εδώ είναι που μπορεί να δυσκολέψουν τα πράγματα, επειδή οι τρίχες των μαλλιών σας εκεί έχουν κυκλική φορά. Κουνήστε τη μηχανή μπρός -πίσω και επαναλάβετε το ίδιο άλλη μία φορά. Στη συνέχεια, κάντε το και από την άλλη πλευρά. Επαναλάβετε αν χρειάζεται.

6. Σβήστε τα τελειώματα ... αν τολμάτε

Οι κουρείς πηγαίνουν σε σχολή για να μάθουν πώς να το κάνουν αυτό και εσείς έχετε και ένα μεγάλο τυφλό σημείο στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Αλλά αν είστε αποφασισμένοι και πρόθυμοι να αντιμετωπίσετε το πιθανό λάθος ή αν έχετε έναν σίγουρο συγκάτοικο/σύντροφο που μπορεί να χειριστεί τη μηχανή τότε δείτε πώς θα το κάνετε.

jenny.gr

Κατεβάστε μία σκάλα τη μηχανή και πάρτε τα πλάγια και γύρω από το αυτί με αυτό το μήκος και ζητήσετε από κάποιον άλλο να κάνει το σβέρκο. Αν θέλετε να το πάτε ένα βήμα παραπέρα, θα μπορούσατε να κατεβάσετε τη μηχανή μία ακόμη σκάλα και περάσετε ελαφρώς αυτή τη γραμμή. Στα θετικά, αν κάτι πάει λάθος σε μία με δύο εβδομάδες θα μεγαλώσουν και πάλι. 

7. Καθαρίστε τη μηχανή και τον εαυτό σας

Οι περισσότερες μηχανές έχουν μαζί και με ένα μικρό πινέλο για να σκουπίσετε τυχόν υπολείμματα μαλλιών, αν όχι χρησιμοποιήστε μια εφεδρική οδοντόβουρτσα. Μόλις τελειώσετε το buzz κούρεμα σας, καθαρίστε καλά τη λεπίδα και περάστε την με λίγο ειδικό λάδι, σύμφωνα με τις οδηγίες. Μην ξεπλύνετε τη λεπίδα κάτω από το νερό, καθώς μακροπρόθεσμα θα τη δείτε να σκουριάζει. Στη συνέχεια, μπείτε στο ντους για να ξεπλύνετε τα πάντα. Αφού αφήσετε το νέο σας κούρεμα να στεγνώσει (κάτι που συμβαίνει ευχάριστα γρήγορα), κάντε άλλο ένα πέρασμα ελέγχου και πάρτε τυχόν τρίχες που σηκώνονται και ξεπροβάλλουν.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram bradpittfanclub1,Instagram dan_buzzercontrol, Getty images

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.