REAL LIFE MOTHERWORLD

#MamasInPandemic: Η Χριστίνα Βασιλάκη εξηγεί πώς ένα μωρό μπορεί να διώξει μακριά τον φόβο της πανδημίας


The Jennettes

7 Μαΐου 2021

#MamasInPandemic: Η Χριστίνα Βασιλάκη εξηγεί πώς ένα μωρό μπορεί να διώξει μακριά τον φόβο της πανδημίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, δέκα γυναίκες μοιράζονται με το κοινό του jenny.gr την προσωπική τους ιστορία από τη στιγμή που έμαθαν πως θα γίνουν μητέρες μέχρι τη στιγμή που κράτησαν για πρώτη φορά στην αγκαλιά τους το μωρό που κυοφορούσαν εν μέσω μιας τόσο ιδιαίτερης εποχής. 

Μέχρι πριν δύο χρόνια, κανείς δεν θα μπορούσε να καταλάβει τον λόγο ύπαρξης αυτού του άρθρου.

Κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει την ιλιγγιώδη ταχύτητα, με την οποία εξαπλώθηκε στη ζωή μας η πανδημία που έγινε συνώνυμη μιας εξαιρετικά πρωτόγνωρης εποχής. Αλήθεια, πώς είναι να γίνεσαι μητέρα εν μέσω της Covid- 19; Ποια είναι τα συναισθηματικά στάδια από τα οποία αναπόφευκτα περνάς και τι είναι τελικά αυτό που θα χαρακτηρίζει για πάντα αυτή την τόσο ιδιαίτερη εμπειρία;

Ακολουθεί η προσωπική ιστορία της Χριστίνας Βασιλάκη, όπως την αφηγήθηκε στο jenny.gr.

jenny.gr

Πρώτη φορά γίνομαι μαμά και απλά η εμπειρία συνολικά είναι αξέχαστη. Το σώμα αλλάζει κ ταυτόχρονα συντελείται μια ολική αλλαγή στη ζωή σου, στο μυαλό σου και στην ψυχοσύνθεση σου, γενικότερα. 

Το μόνο μου άγχος που βίωσα πιο έντονα, ήταν να βρούμε σπίτι άμεσα γιατί έμπαινα στον 6ο και έπρεπε να μετακομίσουμε. Εγώ πραγματικά δεν ένιωσα καμία αμφιβολία. Γενικότερα, τα παίρνω όλα σαν προκλήσεις- παιχνίδια της ζωής. Δεν παλεύω με φαντάσματα του τύπου, τί θα γίνει στο μέλλον κτλ. Δεν υπάρχει λόγος να δηλητηριάζουμε την καθημερινότητά μας με κακές σκέψεις. Πόσω μάλλον όταν διανύουμε μια τόσο ιδιάζουσα περίοδο, όσο αυτή της εγκυμοσύνης.

jenny.gr

Η εμπειρία της εγκυμοσύνης και της μητρότητας είναι ίδια, είτε σε χαλεπούς καιρούς, είτε όχι. Με κορωνοϊό ή χωρίς, σε πόλεμο ή σε ειρήνη, σε αυτόν ή στον άλλο κόσμο... Η μητέρα θα θυσιάζει τα πάντα για τα παιδιά της, θα ξεπερνά καθημερινά τα όριά της, θα αγαπά λιγότερο τον εαυτό της. Δεν υπάρχει ιδανικός χρόνος και χώρος για να γίνεις μητέρα. Αρκεί μόνο η αγάπη! 

«Όταν γεννιέται το παιδί, η μητέρα του ξαναγεννιέται», Gilbert Parker

Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες του κόσμου!

jenny.gr