HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Φυτεύουμε ανοιξιάτικους βολβούς


Αναστασία Τσαγκάρη

15 Μαρτίου 2020

Φυτεύουμε ανοιξιάτικους βολβούς

Ακόμη και αν δεν είστε πολύ fan της κηπουρικής, η φύτευση των βολβών είναι η πιο εύκολη λύση για να γεμίσει ο χώρος μας φυτά με πλούσια και εντυπωσιακή ανθοφορία με ελάχιστο κόστος. Οι επιλογές σας αρκετές και φυσικά ο Μάρτιος είναι ο ιδανικός μήνας για αυτή τη δουλειά.

Νομίζω ότι λίγα φυτά συναγωνίζονται σε ομορφιά τις Κάλλες. Άλλη εξαιρετική επιλογή τα Λίλιουμ. Λίγη προσοχή εδώ. Επιλέξτε τη σωστή ποικιλία που ανθίζει προς το τέλος της άνοιξης. Αν θέλετε τώρα κάτι που ανθίζει στα μέσα του καλοκαιριού φυτέψτε Ντάλιες. Τέλος πολύ εύκολες είναι οι Γλαδιόλες.

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες φύτευσης που περιγράφονται στη συσκευασία. Το βάθος είναι εκείνο που διαφέρει συνήθως κατά περίπτωση. Επιλέξτε φωτεινή θέση και όχι απευθείας έκθεση στον ήλιο γιατί μπορεί να έχετε θέματα όταν θα σκάσουν τα τρυφερά μέρη των φυτών σας. Η προστασία από δυνατούς ανέμους είναι απαραίτητη. Τέλος φυτά που αναπτύσσονται σε βολβούς ή ριζώματα αρέσκονται συνήθως σε μέτρια υγρασία διαφορετικά θα σας σαπίσει ο βολβός.

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube