HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Κάλλες, οι καλλονές της βεράντας σας


Αναστασία Τσαγκάρη

5 Μαΐου 2019

mmn.jpg

Μου την έφεραν δώρο στη γιορτή μου και κυριολεκτικά την ερωτεύτηκα. Ο λόγος για την Κάλλα, εντυπωσιακό ανθοφόρο φυτό που μοιάζει με κρίνο και διατίθεται σε πολύ εντυπωσιακά χρώματα από λευκό μέχρι και πολύ σκούρο μωβ.

Οι Κάλλες ανθίζουν αυτή την εποχή και λατρεύουν το νερό. Αν είστε λοιπόν τύπος που σας αρέσει το συχνό πότισμα, η Κάλλα είναι ιδανική επιλογή για εσάς. Μπορεί να φυτευτεί σε παρτέρια ή γλάστρες. Παρά την Αφρικανική καταγωγή της σας συμβουλεύω να προτιμήσετε αρχικά ημισκιερές θέσεις. Εκτός από το νερό μην παραλείπετε τη λίπανση καθ' όλη τη διάρκεια της ανθοφορίας.

Η Κάλλα αναπτύσσεται σε ριζώματα. Το φυτό ξεκουράζεται το χειμώνα για να ξυπνήσει μόλις αρχίσει να ζεσταίνει ο καιρός. Το χειμώνα επιβάλλεται να μεταφέρετε τα ριζώματα σε εσωτερικό χώρο καθώς δεν αντέχουν την παγωνιά. Ίσως αυτή είναι και η μόνη απαίτηση στη φροντίδας της. Αν όχι, πρόκειται για ένα πολύ οικονομικό φυτό, κοστίζει γύρω στα 7 ευρώ άρα μπορείτε να την αντικαταστήσετε την επόμενη άνοιξη αν καεί από το κρύο ή αν δεν είστε fan της κηπουρικής.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.