AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

ΟΜΟΡΦΙΑ

Μαθήματα μακιγιάζ: Βρείτε το σωστό κραγιόν


18 Νοεμβρίου 2011

manos2-Copy.jpg

O make up artist Μάνος Καββαθάς μου έστειλε πολύτιμα tips για να διαλέγουμε πάντα με επιτυχία το κραγιόν που ταιριάζει στον τύπο μας.

Το πρώτο βήμα για τη σωστή επιλογή: Για να προσδιορίσετε την καλύτερη απόχρωση στο κραγιόν σας, αφαιρέστε όλο το make up από το πρόσωπο. Εάν θέλετε να πετύχετε το καλύτερο φυσικό αποτέλεσμα στα χείλη, θα πρέπει η απόχρωση που θα χρησιμοποιήσετε να ταιριάζει στο φυσικό χρώμα των χειλιών. Η απόχρωση που θα ταιριάξει καλύτερα σε επιδερμίδα που δεν έχει make up είναι και η καλύτερη επιλογή. Όπως όλοι οι «κανόνες» όμως έχουν και τις εξαιρέσεις τους, κάτι τέτοιο ισχύει και εδώ. Το πρόσωπο κάποιων γυναικών έχει ανάγκη το χρώμα για να αναδειχτεί. Συχνά λοιπόν η κατάλληλη απόχρωση θα μπορούσε να είναι πιο ανοιχτή ή και πιο σκούρα. Πώς ξέρετε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή απόχρωση; Αυτή λοιπόν που θα ταιριάξει καλύτερα στο χρωματικό σας τύπο, στον τόνο του δέρματός σας δηλαδή, αυτή που κάνει τα μάτια σας να φαίνονται πιο φωτεινά και το πρόσωπο σας ανανεωμένο! Εφόσον λοιπόν βρείτε τις σωστές αποχρώσεις που σας ταιριάζουν, έχετε τις βάσεις για να ‘παίξετε’ με αυτές. 3 Χρήσιμοι κανόνες για τη σωστής επιλογή: Η σωστή επιλογή στο κραγιόν καλό είναι να γίνεται με βάση την φυσική απόχρωση των χειλιών σας.

1. Αν έχετε πιο απαλά-χλωμά χείλη επιλέξτε πιο παστέλ αποχρώσεις. Το μπεζ, πιο ξανθωπό – αμμώδες ροζ, φωτεινό κοραλλί ή κόκκινο ή απαλό ροζ είναι ιδανικές επιλογές.

2. Για πιο μπεζ-ροζ σε χρώμα χείλη οι τόνοι του καφέ, ροζ, πορτοκαλί η ακόμα και ένα απαλό κόκκινο που καφετίζει θα σας αναδείξουν πιο πολύ το φυσικό σας χρώμα.

3. Σε σκουρόχρωμα χείλη προτιμήστε καφέ – μπεζ, πιο βαθύ κόκκινο, σοκολατί, μωβ και γενικότερα χρώματα που εμπεριέχουν απόχρωση του μπλε. Άλλα χρήσιμα tips: Τολμήστε το σκούρο Από την εμπειρία μου έχω παρατηρήσει πως ένας ή δυο τόνοι πιο σκούρο στην απόχρωση του κραγιόν κατά την εφαρμογή του στα χείλη τα κάνει να δείχνουν πολύ κολακευτικά. DIY απόχρωση κραγιόν Σίγουρα θα έχετε κάποια σκιά απροσδιορίστου χρώματος, κάτι μεταξύ σε μπεζ, ροζ, πορτοκαλί…με πολύ glitter κάπου χωμένη σε κάποιο παλιό νεσεσέρ! Ήρθε η ώρα η σκιά αυτή να βγει ξανά στο προσκήνιο! Πως; Ξύστε ελαφρά τη σκιά και ανακατέψτε τη με το κραγιόν σας, το όποιο δεν είναι απαραίτητο να είναι μιας μονό μιας απόχρωσης. Απλώστε το στα χείλη και πιστέψτε με, θα εκπλαγείτε με τις αποχρώσεις που θα δημιουργήσετε και τη λάμψη που θα δώσετε στα χείλη σας! Επιπλέον, αυτό το χρώμα θα το έχετε μονό εσείς!
  • Μη διστάζετε να κάνετε μίξεις στα χρώματα, τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά!
To θέμα της υφής του κραγιόν Υπάρχουν διάφορες υφές στα κραγιόν. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι τα ματ είναι πιο «συμπυκνωμένα» στη σύστασή τους κάτι το οποίο τα καθιστά πιο σταθερά. Τα προϊόντα δε που περιέχουν πιο πολλά ενυδατικά στοιχεία, δεν έχουν τη διάρκεια ενός ματ προϊόντος. Επίσης αυτά που περιέχουν πιο έντονα το στοιχείο ενός balm, είναι ευκολοφόρετα και ιδανικά για όλες τις ώρες. Ο βασικότερος κανόνας Να θυμάστε πως αν δίνετε ένταση στα χείλη, θα πρέπει να μαλακώσετε τις εντάσεις στα μάτια και αντίστροφα. Μην παρασύρεστε από τις επαγγελματικές φωτογραφίσεις και τα catwalk. Αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα. Και μην ξεχνάτε: Παρακολουθήστε τις τάσεις και τις συμβουλές ομορφιάς και ακολουθήστε και το προσωπικό σας στυλ και το ένστικτό σας! Μαθήματα μακιγιάζ part I: Οι σκιές και τα μολύβια