ΟΜΟΡΦΙΑ

Μαθήματα μακιγιάζ: η σωστή βάση (make up) Part I


6 Δεκεμβρίου 2011

manoskav2.jpg

Όταν το μακιγιάζ σας τοποθετείται σε σωστές βάσεις, τότε έχετε κάνει την αρχή για ένα αψεγάδιαστο look. O make up artist Μάνος Καββαθάς μας δίνει τα βήματα αλλά πολύτιμες συμβουλές!

Βήμα 1ο Φροντίστε την επιδερμίδα σας! Είναι βασικό να γνωρίζετε τι τύπο δέρματος έχετε. Αφενός θα σας βοηθήσει στη σωστή επιλογή προϊόντων, αφετέρου με τη σωστή φροντίδα και περιποίηση έχετε το τέλειο δέρμα. Η σωστή φροντίδα περιλαμβάνει υγιεινή διατροφή, γυμναστική, όχι υπερβολική έκθεση στον ήλιο, αποχή από το κάπνισμα, κατάλληλη και σωστή ενυδάτωση. Η καθημερινή «ρουτίνα», περιλαμβάνει καθαρισμό της επιδερμίδας, χρήση ενυδατικής κρέμας – βασική προϋπόθεση για να διατηρηθεί φρέσκια και ενυδατωμένη η επιδερμίδα σας κ να διασφαλιστεί η ομοιόμορφη εφαρμογή του κονσίλερ και του make up. Όσον αφορά τον καθαρισμό, αν έχετε λιπαρή – μεικτή επιδερμίδα προτιμήστε ένα oil- free cleansing gel, που θα καθαρίσει την επιδερμίδα σας χωρίς να της προκαλέσει λιπαρότητα. Εάν έχετε κανονική επιδερμίδα, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν σε μορφή αφρού, ενώ εάν έχετε  ξηρή ένα πιο κρεμώδες καθαριστικό. Μην ξεχνάτε:  η λάμψη που ξεκινά από μέσα μας είναι αυτή που σε συνδυασμό με το κατάλληλο make up θα σας χαρίσει ένα φωτεινό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, προχωρήστε κανονικά με την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας. Αφού λοιπόν απορροφηθεί η ενυδατική σας κρέμα, βάζετε –πάλι ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας σας- τότε προχωράτε στην τοποθέτηση του make up. Βήμα 2ο: H ώρα του κοσνίλερ. Επιλέξτε το και απλώστε το σωστά! Υπάρχουν πολλών ειδών κονσίλερ. Επιλέξτε το κατάλληλο προϊόν ανάλογα με τις ανάγκες σας. Το κονσίλερ για την περιοχή των ματιών, λόγω του ότι είναι πιο κρεμώδες, δε συνίσταται τόσο πολύ για άλλου είδους προβλήματα.Η τοποθέτηση κονσίλερ στην περιοχή των ματιών είναι από τα πιο σημαντικά βήματα για μια πολύ καλή βάση. Αν τοποθετηθεί σωστά και στην απόχρωση που πρέπει τότε φωτίζει και «σηκώνει» το μάτι. Χρήσιμα tips:
  • Επιλέξτε μια απόχρωση 1 ή 2 τόνους πιο ανοιχτή από το foundation.
  • Αν έχετε μικρές μπλε φλεβίτσες η γενικότερα δυσχρωμίες που τείνουν προς το μπλε ή μωβ, πριν την τοποθέτηση του κονσίλερ πρέπει να κάνετε αποχρωματισμό με κονσίλερ απόχρωσης κίτρινο – πορτοκαλί.
  • Για κάποιες γυναίκες, είτε λόγω ορμονικών διαταραχών, είτε λόγω ξεκούρασης, χρειάζεται μίξη ανάμεσα σε 2-3- αποχρώσεις για να καλύψουμε τις δυσχρωμίες ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Αν έχετε ξηροδερμία στην περιοχή των ματιών, φροντίστε πριν την τοποθέτηση του κονσίλερ για την ενυδάτωση τους. Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις μην προτιμάτε «βαριά» προϊόντα κάλυψης.
  • Το κονσίλερ όπως προανέφερα θα πρέπει να είναι 2-3 αποχρώσεις πιο ανοιχτό, αν όμως έχετε δυσχρωμίες στα μάτια σας, προσοχή στους τόνους που θα χρησιμοποιήσετε γιατί υπάρχει ο κίνδυνος το χρωματικό τελικό αποτέλεσμα να βγει γκρι ή ένα μουντό καφέ.
Διαβάστε και άλλα μαθήματα μακιγιάζ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.