ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

Γνωρίστε τη φιλοσοφία του Asian Spa


8 Μαρτίου 2016

Η Αλέξάνδρα Μαντζούκη είναι η νέα CEO του Ομίλου Asian Spa Ayurvedic & City Retreat. Το jenny.gr μίλησε μαζί της για να μάθει όλα τα μυστικά του νέου Asian Spa στο Χαλάνδρι που μόλις πριν λίγες μέρες άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό.

1. Τι είναι αυτό που σας έκανε να πάρετε την απόφαση να αλλάξετε επαγγελματικό πεδίο;

Μετά από μια δεκαετή ενασχόληση με τον τραπεζικό κλάδο είχα την ανάγκη να κάνω μια στροφή στην επαγγελματική μου πορεία και να ασχοληθώ με έναν τομέα που ανέκαθεν με συνάρπαζε για τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης σε μια χώρα-κέντρο τουρισμού όπως η Ελλάδα: αυτόν του τουρισμού και του spa. Η επαφή μου με τον Όμιλο Asian Spa και την ιδρύτριά του Αλίκη Βατίδη μετρούσε πολλά χρόνια πριν την πρόσφατη έναρξη της συνεργασίας μας, επομένως γνώριζα εκ των έσω το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει. Αναλαμβάνοντας λοιπόν τα ηνία του, ήξερα ότι πατώ σε μια γερή βάση για την περεταίρω εξέλιξή του τόσο από πλευράς συνεργασιών με ξενοδοχεία ανάλογου επιπέδου όσο και επιπλέον παροχών αναζωογόνησης του σώματος και της ψυχής.

2. Στην Ελλάδα της κρίσης πόσο μπορεί να εξελιχθεί ο τομέας της ομορφιάς και της περιποίησης κατά τη γνώμη σας;

Η χώρα μας περνάει μια πραγματικά πολύ δύσκολη περίοδο, που όμως φαίνεται να γεννά την ανάγκη αναζήτησης τρόπων χαλάρωσης, απομάκρυνσης από την συνεχή πίεση αλλά και απεγκλωβισμού από στρεσογόνες καταστάσεις. Εν μέσω των αναγκών αυτών, ο τομέας της ομορφιάς θεωρείται ιδιαίτερα αναπτυσσόμενος, με μεγάλες προοπτικές. Πόσω μάλλον ο τομέας του spa που προσφέρει ένα καταφύγιο ξεκούρασης σε έναν χώρο μελετημένο προσεκτικά ώστε να καλύπτει το ζητούμενο: εσωτερική γαλήνη, ζωτική ενέργεια, απόλυτη χαλάρωση. Σε αυτό το σημείο να είναι σημαντικό να σημειώσω πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η επιλογή του σωστού χώρου, ενός χώρου που μπορεί να προσφέρει στο σύνολό του την πραγματική εμπειρία spa και την απελευθέρωση των αισθήσεών μας, με την βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού αλλά και την χρήση προϊόντων με μοναδικά συστατικά.

03. Ενότητα προϊόντων λιανικής-δώρων

3. Ο όμιλος Asian Spa έλαβε παγκόσμια διάκριση για το Ι-Spa! Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που το κάνουν κορυφαίο στην ελληνική αγορά;

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που το I-Spa, Asian Spa City Retreat στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental έχει λάβει βραβεία παγκοσμίου βεληνεκούς όπως αυτό του ιστορικού Conde Nast Traveller αλλά και του World Luxury Spa Awards. Τόσο το Asian Spa όσο και τα υπόλοιπα του Ομίλου έχουν ξεχωρίσει σε ελληνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Άλλωστε θεωρώ πως δεν είναι τυχαίο ότι λάβαμε σαν Όμιλος συνολικά, τιμητική πρόσκληση για να συμμετάσχουμε μεταξύ των 30 καλύτερων spa, στον παγκόσμιο θεσμό ILTM που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο το 2013. Τι είναι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε; Η απόλυτη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια της εμπειρίας του επισκέπτη μας, το πολύ υψηλό επίπεδο γνώσεων των θεραπευτών μας, η μεγάλη ποικιλία των στοχευμένων θεραπειών αλλά και τα ιδιαίτερα προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα που έχουμε εντάξει στους χώρους μας – τα οποία απολαμβάνει κανείς είτε μέσω των θεραπειών είτε μεμονωμένα σαν προϊόντα λιανικής πώλησης.

4. Το όνομα του ομίλου μαρτυρά την επιρροή από την ασιατική φιλοσοφία και κουλτούρα σε σχέση με την ομορφιά. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που έχει ενστερνιστεί ο όμιλος για την δημιουργία των θεραπειών του;

Στόχος μας είναι να παντρέψουμε την ασιατική φιλοσοφία με την ευρωπαϊκή κουλτούρα. Τεχνικές θεραπειών που ακολουθούνται χρόνια στους ασιατικούς πολιτισμούς με μοναδικά αποτελέσματα, έρχονται να συνδυαστούν με μια ευρωπαϊκή προσέγγιση που εναρμονίζεται με τις ανάγκες και την κουλτούρα των Δυτικών λαών. Όταν κάποιος επισκέπτεται τους χώρους μας, από την πρώτη στιγμή έρχεται σε επαφή με τον επιτυχημένο αυτό συνδυασμό, κάτι που πιστεύω ότι έχει συμβάλλει στην συνεχόμενα ανοδική του πορεία του ομίλου.

5. Ο όμιλος Asian Spa έχει παρουσία σε ελληνικά νησιά όπως είναι οι Σπέτσες, η Σαντορίνη και η Κέρκυρα. Πώς πιστεύετε ότι αυτό βοηθά στην εξέλιξη της χώρας στον τομέα του πολυτελούς τουρισμού;

Οι υπηρεσίες spa υψηλού επιπέδου σε ξενοδοχεία 5* όπως το Hyatt, το InterContinental, το Poseidonion Grand Hotel, το Vedema και το Mystique της Starwood ολοκληρώνουν ιδανικά την εμπειρία του τουρισμού πολυτελείας στην χώρα μας, καθώς σε συνδυασμό με τις μοναδικές υπηρεσίες διαμονής των ξενοδοχείων, αποτελούν σημαντικό παράγοντα ικανοποίησής του κόσμου την περίοδο των διακοπών τους στην χώρα μας. Και σαν φυσικό επακόλουθο, αυτή η συνολικά μοναδική εμπειρία εγγυάται την επιστροφή τους αλλά και την διαφήμιση του τόπου μας σε διάφορα μέρη του κόσμου από πλευράς τους.

PORT

6. Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των υπηρεσιών που προσφέρει το Asian Spa;

Αποτελεσματικότητα σε συνδυασμό με υψηλή ποιότητα, μεγάλη ποικιλία θεραπειών, χρήση εξαιρετικών προϊόντων από πολύ προσεκτικά επιλεγμένες εταιρείες προϊόντων ομορφιάς (ila, Environ, Jane Iredale), ασύγκριτη χαλάρωση του σώματος και της ψυχής. Βέβαια, τα λόγια δεν αρκούν για να μπορέσει κανείς να περιγράψει τις υπηρεσίες μας, καθώς τα συναισθήματα που γεννώνται κατά την επίσκεψη στα Asian Spa, είναι διαορετικά για τον κάθε επισκέπτη.

7. Ποιο είναι το κοινό που στοχεύετε και απευθύνεστε;

Γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών αλλά και βρέφη, παιδιά και έφηβοι. Προσφέρουμε μια πολύ μεγάλη γκάμα υπηρεσιών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και εξειδικευμένες θεραπείες όπως αυτές της ενίσχυσης της γονιμότητας, της εξισορρόπησης των ορμονών, της αποσυμφόρησης της λέμφου κ.λ.π.

8. Οι θεραπείες που προσφέρουν τα Asia Spa ποιες ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας καλύπτουν;

Πέρα από τις ανάγκες που σχετίζονται με την νεανικότητα του δέρματος, την αντιγήρανση, την απομάκρυνση της κυτταρίτιδας αλλά και την χαλάρωση, θεωρώ πως η επίτευξη της απόλυτης εσωτερικής γαλήνης και η τροφοδότηση του σώματος και της ψυχής με ζωτική ενέργεια είναι ίσως η σημαντικότερη ανάγκη που καλύπτουν οι χώροι, τα αρώματα αλλά και οι υπηρεσίες που προσφέρονται στα spa του Ομίλου.

9. Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια και το προσωπικό σας όραμα για το μέλλον του Asian Spa;

Ένας από τους βασικότερους στόχους μας είναι η επέκταση του Ομίλου μας και σε άλλους προορισμούς. Το προσεχές διάστημα θα έχουμε την χαρά να ανακοινώσουμε και τις νέες μας συνεργασίες που θα έχουν αφετηρία την νέα σεζόν. Σε σχέση με τα spa που βρίσκονται ήδη στα εξαιρετικά ξενοδοχεία 5* ανά την Ελλάδα που προανέφερα, στόχο μας είναι να δώσουμε επιπλέον επιλογές στους επισκέπτες μας που αγαπούν την χαλάρωση, την ευεξία και την αποτοξίνωση, μέσα από ειδικά ολιγοήμερα θεματικά Retreats, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί προσεχώς μέσα από το site μας www.asianspa.gr. Επιπλέον, και φέτος, οι διακεκριμένοι "επισκέπτες θεραπευτές'' από διάφορα μέρη του κόσμου, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα σε διάφορα από τα Asian Spa ανά την Ελλάδα κάνοντας την εμπειρία των επισκεπτών μας ακόμη πιο ξεχωριστή.

10. Ποια είναι η προσωπική σας αδυναμία από τις υπηρεσίες του Asian Spa; Από την κατηγορία των θεραπειών προσώπου, είμαι φανατική οπαδός του Cocktail and Face Gym, μια θεραπεία της Environ που διαρκεί 75 ολόκληρα λεπτά. Προσαρμόζεται στον τύπο της επιδερμίδας – κάτι που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό- και οι ανάγκες μου καλύπτονται με την χρήση φανταστικών συστατικών όπως οι Βιταμίνες A,C, και E, το αναπλαστικό πρωτόγαλα ή το υαλουρονικό οξύ. Το face gym που ακολουθεί απλά δεν περιγράφεται.. είναι μια τεχνική massage προσώπου που ενεργοποιεί τους μυς, θρέφοντας και τονώνοντας το δέρμα. Όσον αφορά το σώμα, δεν μπορώ να μην αναφέρω την θεραπεία που κάθε φορά που την κάνω σκέφτομαι πόσο τυχεροί είμαστε που καταφέραμε να αντιπροσωπεύσουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα τα εξαιρετικά προϊόντα της 100% οργανικής εταιρείας ila. Αυτή η εκπληκτική, ολιστική θεραπεία της ila διάρκειας 120 λεπτών, δουλεύει στους μυς, την λέμφο και το νευρικό σύστημα σαν σύνολο. Βασισμένη σε 7 συνδυασμούς αιθέριων ελαίων, ιδανικών για την εξισορρόπηση των ενεργειακών κέντρων (chakras), προσφέρει λεμφική αποσυμφόρηση και χαλάρωση των chakras ενώ μια ρυθμική ροή ζεστού ελαίου πάνω στο τρίτο μάτι συμβάλλει στην αποκατάσταση και πλήρη χαλάρωση.

[gallery-575364]

Με αφορμή την Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας, το νέο Asia City Spa στο Χαλάνδρι και το Jenny.gr  δίνουν την ευκαιρία σε μία τυχερή να κερδίσει ila Prana Vitality Massage - 60 min αξίας 125€!

Πρόκειται για ένα ενδυναμωτικό, αποτοξινωτικό κι εξισορροπητικό massage σώματος που βοηθά στην αποβολή των τοξινών, την μείωση της κούρασης και αποκαθιστά την δύναμη και την ισορροπία. Εξειδικευμένες τεχνικές massage, θεραπεία marma και η χρήση ζεστών πουγκιών συνδυάζονται με βασικά έλαια από μούρο juniper, γεράνιο, σχινόπρασσο, λεβάντα και πατσουλί για να ενισχύσουν την ενέργεια και να τονώσουν το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα με ζωντάνια.

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και μπείτε στην κλήρωση!

Η νικήτρια του διαγωνισμού είναι:

μαριλινα ραυτοπουλου

Όροι Συμμετοχής

Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν μόνο όσοι διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και κατά την ημέρα υποβολής της φόρμας συμμετοχής έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18) έτος της ηλικίας τους. Εξαιρούνται οι υπάλληλοι της εταιρείας Koolworks ΑΕ, οι σύζυγοι αυτών και οι συγγενείς πρώτου (Α΄) βαθµού αυτών. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής με τα πλήρη και έγκυρα στοιχεία τους. Ο διαγωνισμός διαρκεί από την 08/03/2016 και ώρα 14:00 έως την 14/03/2016 και ώρα 23:59. Η ανάδειξη των νικητών θα πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης και τα ονόματα τους θα αναρτηθούν στο www.jenny.gr από την 15/03/2016 και ώρα 13:00. Οι νικητές θα ενημερωθούν τηλεφωνικά ή με email από την εταιρεία Koolworks ΑΕ για τον τρόπο παραλαβής του δώρου τους.

Τα δώρα είναι προσωπικά, δεν ανταλλάσσονται, δεν μεταβιβάζονται, και δεν εξαργυρώνονται με χρήματα. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνιστά αυτοδικαίως ανεπιφύλακτη δήλωση πλήρους γνώσης των όρων διεξαγωγής του διαγωνισμού και αποδοχή των όρων αυτών από τους συμμετέχοντες.

Η διοργανώτρια εταιρεία Koolworks ΑΕ διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλει τους όρους συµµετοχής ή να ακυρώσει το διαγωνισμό για σπουδαίο λόγο ή να ακυρώσει συµµετοχές που δεν πληρούν τους όρους του παρόντος. Η εταιρεία Koolworks ΑΕ δεν φέρει καμία ευθύνη για καθυστέρηση ή αδυναμία παράδοσης του δώρου που δεν οφείλεται σε δόλο ή βαρειά αμέλειά της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.