ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

«Εκλεπτυσμένο και κομψό στυλ» Ο Eugene Souleiman δημιουργεί μια συλλογή προσιτών, φυσικών look για το ντεμπούτο της Khaite στην Εβδομάδα Μόδας


20 Νοεμβρίου 2019

«Εκλεπτυσμένο και κομψό στυλ» Ο Eugene Souleiman δημιουργεί μια συλλογή προσιτών, φυσικών look για το ντεμπούτο της Khaite στην Εβδομάδα Μόδας

Η έμπνευση
Η Khaite με την κομψή, διαχρονική, δυναμική αισθητική της εισέβαλε στον κόσμο της μόδας μόλις λίγα χρόνια πριν, το 2016, και από τότε έχει κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο... Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, ότι το ντεμπούτο του brand στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης έκανε τέτοιο πάταγο.

jenny.gr

Το μέρος που πραγματοποιήθηκε το show ήταν το St. Anne’s Warehouse, με εντυπωσιακό φόντο τη γέφυρα του Μπρούκλιν. Το περίφημο αξιοθέατο αποτέλεσε το τέλειο σκηνικό για τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019 της Cate Holstein, που τίμησε χωρίς ενδοιασμούς τη δύναμη, αλλά και την τόλμη της σύγχρονης γυναίκας στην Αμερική. Πρόκειται για μια γυναίκα που είναι σοφιστικέ και έξυπνη. Το στυλ της έχει διαμορφωθεί από τις γυναίκες που προηγήθηκαν ανά τους αιώνες, αλλά η ελευθερία έκφρασης της επιτρέπει να επανακαθορίσει τόσο τη θέση της στον κόσμο όσο και το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα. Εκπροσωπεί ένα «νέο κύμα» φεμινισμού, ένα κύμα που δεν αναφέρεται ούτε αντλεί έμπνευση από την αρρενωπότητα, αλλά εστιάζει πλήρως στην ενδυνάμωση των γυναικών, στην αμφισβήτηση, τη δράση και την επιρροή.

jenny.gr

Στη συλλογή χρησιμοποιήθηκε μια σειρά από εμβληματικές ιστορικές φιγούρες, αποτίοντας φόρο τιμής στη διαχρονική θηλυκότητα: φορέματα twill με κορσέ που κλείνει με αγκράφες, καφετί σουέτ τζάκετ με κρόσσια και παλτό διπλής όψεως από κασμίρι. Για τον Eugene Souleiman η συλλογή είχε ως θέμα τόσο έναν «νέο φεμινισμό» όσο και τις «φεμινίστριες μέσα στην ιστορία», με αναφορές «στη μόδα της βικτοριανής εποχής και στα 70s».

jenny.gr

 

Όπου και να κοίταζες υπήρχε υφή. Στα υλικά περιλαμβάνονταν τα πάντα: από δαντέλα chantilly μέχρι δέρμα calfskin, βελούδο και τζιν. Στη συλλογή χρησιμοποιήθηκε μια γήινη, πολυδιάστατη χρωματική παλέτα, με πράσινο του πεύκου, κόκκινο cherokee και ουδέτερους τόνους, που αντιπροσωπεύουν την ένταση του αμερικανικού τοπίου. Αυτή η ωδή στη γη ήταν παρούσα και στο σκηνικό της πασαρέλας, η οποία είχε στο κέντρο της ένα μεγάλο φθινοπωρινό δέντρο με ημίγυμνα κλαδιά και πεσμένα, ξερά, κίτρινα φύλλα.

jenny.gr

Τα μαλλιά του show, που επιμελήθηκε ο Eugene Souleiman, ήταν το τέλειο συμπλήρωμα στη σύγχρονη γυναίκα της συλλογής, αντλώντας έμπνευση από τις φυσικές υφές των μοντέλων, ενισχύοντας τη φυσική τους ροή και όχι επαναπροσδιορίζοντάς την. Με τα λόγια του ίδιου του Eugene: «Οι σημερινές γυναίκες δεν θέλουν να ασχολούνται με τις ώρες με τα μαλλιά τους», και αυτή ήταν η έμπνευση για τα look. Το ζήτημα δεν ήταν να παρουσιαστούν «τέλεια look, αλλά να παρουσιαστεί κάτι που παραμένει κομψό, αλλά έχει και ένα στοιχείο ακατέργαστου».

Τα μαλλιά

Τα look των μαλλιών που παρουσιάστηκαν στο ντεμπούτο της Khaite είχαν όγκο, σαφήνεια και υφή. Σύμφωνα με τον Eugene, τα μαλλιά «απομακρύνονται από το πρόσωπο... χτενίζονται όχι με το στυλ των 90s ή με έναν τρόπο επίπεδο ή σκληρό», αλλά με έναν τρόπο που είναι κομψός, εκλεπτυσμένος και αναδεικνύει τον ατρόμητο χαρακτήρα της γυναίκας της Khaite, καθώς αυτή παρουσιάζεται στον κόσμο.
Εάν υπήρχε ένα προϊόν που βρέθηκε στο επίκεντρο των look που επιμελήθηκε ο Eugene για το show, αυτό ήταν το EIMI Extra Volume mousse. «Τα πάντα είναι ο αφρός», εξηγεί ο Eugene. «Χρησιμοποιήσαμε τον αφρό σε όλα τα μοντέλα. Χρειάζεσαι τη δύναμη του αφρού για να πας τα μαλλιά πίσω». Αφού εφάρμοσε τον αφρό στην κορυφή του κεφαλιού, στη συνέχεια τον χτένισε στις ρίζες για να προσδώσει υφή και μια τραχιά εμφάνιση, σαν να έχουμε περάσει τα δάχτυλά μας μέσα από τα μαλλιά. Αυτά είναι τα μαλλιά της γυναίκας που είναι συνέχεια σε κίνηση, που κινείται στη ζωή με τόλμη και στόχο – δεν είναι αψεγάδιαστη.

jenny.gr

Τα μήκη και οι άκρες αφέθηκαν ελεύθερα, χωρίς κάτι να τα κρατάει στη θέση τους, αναδεικνύοντας έτσι το ελεύθερο πνεύμα των γυναικών. Το styling στα μαλλιά κάθε μοντέλου ήταν διαφορετικό, ανάλογα με τον φυσικό τύπο των μαλλιών του. Στα ίσια, λεπτά μαλλιά έγινε ένα twist που στερεώθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού για να προστεθεί μια λεπτή υφή, ενώ στην κορυφή του κεφαλιού εφαρμόστηκε EIMI Sugar Lift για περισσότερο όγκο. Στα μοντέλα με σγουρά μαλλιά, χρησιμοποιήθηκαν ghd Curve Classic curling tongs ή ghd Platinum+ stylers για να ενισχυθούν οι μπούκλες, ενώ τα σεσουάρ ghd Air Professional Performance εστίασαν στις ρίζες για περισσότερη κίνηση και σαφήνεια. Χρησιμοποιήθηκε επίσης το EIMI Root Shoot για έξτρα σήκωμα, όπου αυτό χρειαζόταν, και το EIMI Mystify Me Light για να κρατηθούν όλα στη θέση τους κατά τη διάρκεια της πασαρέλας.

Αυτό που ενέπνευσε κυρίως τον Eugene για τις κομμώσεις της συλλογής της Khaite ήταν η εστίαση στη φυσική ομορφιά, η ανάδειξη της γυναίκας ανεξάρτητα από το σχήμα, τη φόρμα ή τον τύπο των μαλλιών της. «Στόχος είναι να αναδείξουμε τη φυσική υφή με έναν εκλεπτυσμένο τρόπο. Είναι πραγματικά εύκολο, διότι δουλεύεις με αυτό που έχεις και, κατά βάση, οδηγείς τα μαλλιά προς μία κατεύθυνση και ενισχύεις την υφή τους. Είναι από εκείνα τα show που δουλεύεις με ένα πλήθος διαφορετικών υφών και άρα τα προϊόντα που χρησιμοποιείς είναι διαφορετικά για κάθε μοντέλο. Έχουμε να κάνουμε με τη διαφορετικότητα... κάτι στο οποίο ανταποκρίνεται τέλεια η EIMI».

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.