ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

Editions de Parfums Frédéric Malle: Ένας μοναδικός εκδοτικός οίκος αρωμάτων


4 Δεκεμβρίου 2019

Editions de Parfums Frédéric Malle: Ένας μοναδικός εκδοτικός οίκος αρωμάτων

Η Editions de Parfums Frédéric Malle είναι ένας μοναδικός εκδοτικός οίκος αρωμάτων που στόχο έχει να αναδείξει την υψηλή αρωματοποιία μέσα από τις δημιουργικές αναζητήσεις των καλύτερων Σχεδιαστών Αρωμάτων του κόσμου και να την μεταφέρει σε νέα καλλιτεχνικά επίπεδα. Ως ειδήμων των αρωμάτων και στο ρόλο πλέον του εκδότη, ο Frédéric Malle επιλέγει προσεκτικά έναν προς έναν τους αρωματοποιούς, και καθοδηγεί τον καθένα ξεχωριστά μέσα από τη δημιουργική διαδικασία, προκειμένου να δημιουργήσουν μοναδικά αρώματα-έργα τέχνης που θα φέρουν το όνομά τους.

jenny.gr

Ο οίκος Editions de Parfums Frédéric Malle ιδρύθηκε το 2000, μετά από την ανάγκη του Frédéric Malle να προωθήσει την υψηλή αρωματοποιία και να αποκαταστήσει την παλιά της αίγλη. Κόντρα στα μέχρι τότε δεδομένα, ο Frédéric δίνει απόλυτη ελευθερία στους καλύτερους αρωματοποιούς στον κόσμο και τους παρέχει εξαιρετικές πρώτες ύλες χωρίς να τους επιβάλει όρια, με σκοπό να δημιουργήσουν πρωτοποριακές αρωματικές συνθέσεις απαράμιλλης ποιότητας.

jenny.gr

Ο Εκδότης Frédéric Malle

Ο Frédéric Malle, γόνος οικογένειας αρωματοποιών αποτελεί ένα εμβληματικό σύμβολο στην αρωματική κληρονομιά της Γαλλίας. Ο παππούς του, Serge Heftler-Louiche υπήρξε ιδρυτής του οίκου Parfums Christian Dior, ενώ η μητέρα του διετέλεσε πρόεδρος του οίκου καθ’όλη τη διάρκεια της καριέρας της. Ο ίδιος ο Frédéric αντιπροσωπεύει την τρίτη γενιά εξειδικευμένων αρωματοποιών στην οικογένειά του και θεωρείται παγκοσμίως αυθεντία στο χώρο της αρωματοποιίας.

jenny.gr

Η πρώιμη έκθεση του Frédéric Malle στον σύνθετο κόσμο της δημιουργίας και της επιχειρηματικότητας τον οδήγησε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης όπου σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Οικονομικά. Έπειτα από μια σύντομη καριέρα στον τομέα της διαφήμισης, το 1988 εργάστηκε για το περίφημο εργαστήριο αρωματοποιίας Roure Bertrand Dupont, όπου συναναστράφηκε τους κορυφαίους αρωματοποιούς του κλάδου. Συνεργάστηκε μαζί τους για περισσότερα από 25 χρόνια και απέκτησε εκτενή εμπειρία στις πρώτες ύλες και την οσφρητική εξισορρόπηση.

jenny.gr

Σε μια εποχή όπου οι περισσότερες εταιρίες καλλυντικών εστίαζαν αποκλειστικά στην εικόνα του brand και τις διάσημες πρωταγωνίστριες, ώστε να δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση ποιότητας, ο Frédéric Malle αποφάσισε να επαναφέρει το ενδιαφέρον στο ίδιο το προϊόν, στους χυμούς των αρωμάτων και φυσικά στους δημιουργούς του: τους αρωματοποιούς, που αποτελούν σημείο αναφοράς για τον οίκο.

jenny.gr

Οι Αρωματοποιοί ως Δημιουργοί

Προσαρμόζοντας κάθε φορά το ρόλο του ως εκδότη στις ανάγκες του αρωματοποιού, με τον οποίο συνεργάζεται κάθε φορά, λειτουργεί κάποιες φορές ως συνδημιουργός και άλλοτε επιτρέπει στον αρωματοποιό να αναλάβει πλήρως τον ρόλο του δημιουργού του αρώματος. Από την πλευρά τους οι κορυφαίοι αρωματοποιοί, προσεκτικά επιλεγμένοι για το ταλέντο τους από τον ίδιο τον Frédéric Malle, αποτελούν μέλη αυτής της αποκλειστικής ομάδας, που συχνά αποκαλείται η απόλυτη λέσχη των ελίτ αρωματοποιών.

jenny.gr

Από τον Maurice Roucel, τον Dominique Ropion, τον αξέχαστο Edmond Roudnitska, τον Michel Roudnitska, την Olivia Giacobetti, τον Ralf Schweiger, τον Edouard Fléchier, τον Pierre Bourdon μέχρι τον Jean-Claude Ellena, την Sophia Grojsman, τον Bruno Jovanovic, την Fanny Bal, τον Carlos Benaïm και τον Julien Rasquinet, το portfolio του οίκου Editions de Parfums Frédéric Malle χαρακτηρίζεται από δημιουργική ποικιλομορφία με μια συλλογή συναρπαστικών αρωμάτων που είναι πρωτοπόρα στο είδος τους.

jenny.gr

Τα iconic αρώματα του οίκου συνεπαίρνουν με τους ιδιαίτερους συνδυασμούς πρώτων υλών: Eau de Magnolia, En Passant, Carnal Flower, Portrait of a Lady, Iris Poudre, Musc Ravageur, Bigarade Concentrée, Vétiver Extraordinaire και French Lover αποτελούν τα πλέον signature αρώματα το κάθε ένα για διαφορετικούς λόγους. Είτε γιατί έκαναν το δικό τους statement τη χρονική στιγμή που δημιουργήθηκαν όπως το Musc Ravageur, είτε γιατί οι συνδυασμοί των χυμών ήταν τόσο ιδιαίτεροι που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στο χρόνο. Βασική αρχή των αρωμάτων του οίκου; Υπάρχει πάντα το κατάλληλο άρωμα για το κατάλληλο άτομο. Ένα άρωμα που θα τον ενδυναμώσει και θα αναδείξει τις πιο καλά κρυμμένες πτυχές της προσωπικότητάς του.

jenny.gr

Ο Frédéric Malle και οι αρωματοποιοί είναι φίλοι και συνεργάτες, καλλιτέχνες που ανέπτυξαν έναν δικό τους κώδικα επικοινωνίας και λόγω του κοινού πάθους για την αρωματοποιία δημιούργησαν αριστουργήματα του κλάδου. Εκτός όμως από ήδη καταξιωμένους δημιουργούς ο Frédéric συνεργάζεται και με νεαρούς αρωματοποιούς προσφέροντάς τους το βήμα για να εκφράσουν τα ταλέντα τους, και προσφέροντάς τους πάντα την βοήθειά του ώστε να αναδειχθούν και να λάβουν κι εκείνοι την θέση τους στο βάθρο του οίκου.

Αυτή η μοναδική προσέγγιση έχει ως αποτέλεσμα μια εκλεκτική ποικιλία αρωμάτων, που συμπληρώνεται από μια πλήρη σειρά για το σώμα και το σπίτι – μια συλλογή που αγκαλιάζει όλα τα στυλ και τις οσφρητικές οικογένειες, τις απογειώνει, επαναπροσδιορίζει τις διαχρονικές μυρωδιές με μια μοντέρνα πινελιά και ανακαλύπτει αχαρτογράφητα πεδία.


Στην Ελλάδα, ο οίκος Editions de Parfums Frédéric Malle διατίθεται
στα πολυκαταστήματα attica City Link, Πανεπιστημίου 9
& από 10 Δεκεμβρίου στο attica Golden Hall

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.